MUSIIKKI AMMATIKSI

Haluatko musiikkialalle?

Helsingin Konservatoriossa voi suorittaa musiikkialan ammatillisen perustutkinnon musiikin osaamisalalla (muusikko) klassiseen musiikkiin erikoistuen sekä pianonvirityksen osaamisalalla.

Koulutus musiikin koulutusohjelmassa antaa solististen valmiuksien lisäksi hyvät ammatilliset perusvalmiudet yhtye‑, orkesteri-, kuoro- ja säestystehtäviin.

Pianonvirittäjän ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet työskennellä ammatinharjoittajana yksityisasiakkaiden pianojen ja flyygeleiden virittäjänä. Työtilaisuuksia on tarjolla myös pianoliikkeiden, maahantuojien sekä musiikkioppilaitosten palveluksessa. Pianonvirittäjän työtehtäviin kuuluu pianojen ja flyygeleiden virittäminen sekä pianojen huoltaminen ja pienet korjaustyöt. Musiikkialan ammatillinen koulutus antaa lisäksi yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Musiikkialan perustutkintokoulutus on toisen asteen koulutusta ja koulutukseen voivat hakea perusopetuksen oppimäärän tai vastaavan aikaisemman oppimäärän suorittaneet. Koulutus kestää 2-3 lukuvuotta ja se on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Osa opinnoista suoritetaan aikuislukiossa, ja halutessaan opiskelijat voivat suorittaa lukio-opintoja sekä ylioppilastutkinnon. 

Tutkinnon voi suorittaa opetussuuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa (ns. nuorten ammatillinen koulutus) tai aikuisten näyttötutkintona.  

Helsingin Konservatoriolaisten jatko-opintopaikkoja ovat mm.

Royal Academy of Music, Lontoo
Guildhall School of Music and Drama, Lontoo
Royal Conservatoire of Scotland, Glasgow
Conservatorio di Verona
Royal Danish Academy of Music, Kööpenhamina
Malmö Musikhögskolan
Kungliga Musikhögskolan, Tukholma
Operahögskolan, Tukholma
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Tampereen ammattikorkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu

Hakeminen opiskelemaan

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden näkemyksiä opiskelusta Helsingin Konservatoriossa, pdf


Vieraile myös Facebook-sivuillamme