fbpx

Kilpailijat

Helsinki Lied -kilpailuun 2018 osallistui yhteensä 41 lied-duoa: 27 A-sarjassa ja 14 B-sarjassa.

A-sarja (25-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Alakärppä-Tiitto Ada & Uotila Anton (Duo Ada & Anton)
Metropolia Ammattikorkeakoulu

Duo Ada & Anton on aloittanut tiiviin yhteistyönsä tammikuussa 2018. Duo osallistui huhtikuussa 2018 Helsingin Metropoliassa pidettävään ooppera-aarioiden mestarikurssille, jossa opettajina toimivat kapellimestari Mikko Franck ja kansallisoopperan taiteellinen suunnittelupäällikkö Rilla Kyykkä.

Tuoretta Lied-duo paria on ohjannut mm. Joonas Pohjonen sekä Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Antola Iida & Söderström Fanny
Universität der Künste Berlin

Iida ja Fanny tapasivat ensimmäisen kerran Itä-Helsingin musiikkiopistossa opiskellessaan pianonsoittoa Leena Nikulan johdolla. Kymmenen vuotta myöhemmin he perustivat lied-duon Berliinin taideyliopistossa. Berliinissä heitä ovat opettaneet Erik Schneider ja Axel Bauni sekä Suomessa Ilmo Ranta. Vuoden 2018 helmikuussa Duo Antola & Söderström pääsi Grazissa järjestettävän Franz Schubert und die Musik der moderne -liedkilpailun semifinaaliin.
www.iidaantola.com
https://www.instagram.com/pianistfannysoderstrom/

Bertus Mariia & Haho Antti
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Mariia Bertuksen ja Antti Hahon yhteistyö alkoi kesällä 2016 Joutsenossa mestarikurssilla ja jatkui opintojen parissa Sibelius-Akatemiassa. Liediä he ovat opiskelleet Martin Katzin, Heikki Pellisen sekä Ilmo Rannan ohjauksessa. Kesällä 2018 he esiintyivät Iittalan taidekesässä Suomen Lied-Akatemian konsertissa.

 

 

Buono Sofia & Fernández Pau
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Sofia Buono ja Pau Fernández ovat tuore liedpari, joka tapasi opintojensa yhteydessä Sibelius-Akatemialla, ja jota yhdistää mm. kiinnostus espanjalaiseen taidelauluun sekä muuhun Suomessa vähemmän tunnettuun liedohjelmistoon.

Buonon lauluopettajana Sibelius-Akatemialla toimii Sirkku Wahlroos-Kaitila, liediä hän on sen sijaan opiskellut Heikki Pellisen (Helsingin Konservatorio, 2009-2012) sekä Stephan Matthias Lademannin johdolla (MDW, 2017-2018).

Fernándezin pianonsoiton opettajina ovat toimineet Rafael Salinas, Denis Lossev sekä Erik T. Tawaststjerna. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Kiril Kozlovskin, Irina Zahharenkovan sekä Claudio Martínez-Mehnerin kanssa.

Enckell Wille & Peltokoski Tarmo
Tampereen ammattikorkeakoulu | Helsingin Konservatorio

Duon yhteistyö alkoi Helsingin Konservatorion Lied-luokalla 2016 Heikki Pellisen johdolla. Yhteinen musiikintaju, syvä rakkaus romantiikan ajan musiikkiin ja rohkeus tarttua isoin kappaleisiin, loivat vankan pohjan yhteistyölle, joka synnyttää vahvoja tunteita.

Tarmo Peltokosken opettajana Helsingin Konservatoriolla toimii Antti Hotti. Peltokoski on palkittu vuoden 2017 Tampereen pianokilpailuissa ja 2018 Madetoja pianokilpailun voittajana. Merkittävistä esiintymisistä mainittakoon soittaminen RSO:n sekä Tampereen Filharmonian kanssa.

Enckellin opettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa on Ulla Raiskio. Enckell valmistui Helsingin Konservatoriosta 2017 Anitta Rannan ja Ritva Laamasen opeilla.

http://nuortenpianoakatemia.com/oppilaat/tarmo-peltokoski/

Gruen Ylva & Ristilä Jenna (The Swedish-Finnish Song Co-operative)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Ylva Gruen ja Jenna Ristilä tutustuivat Sibelius-Akatemiassa. He ovat tehneet yhteistyötä syksystä 2016, ja saaneet ohjausta Ilmo Rannalta. Syksyllä 2017 Ylva ja Jenna esiintyivät Taidekoti Kirpilän liedkonserttisarjassa. Kirpilässä kantaesityksensä sai duon Johannes Pollakilta tilaama laulusarja Guldgrävarens tårar. Ylva ja Jenna saivat apurahan Suomalais-ruotsalaiselta Kulttuurirahastolta konserttien järjestämiseen Suomessa ja Ruotsissa. Duo on esittänyt ohjelmaa kevään 2018 aikana Villa Gyllenbergissä Helsingissä, sekä Pohjois-Ruotsissa Östersundissa sekä Piteåssa. Kesällä esityksiä on luvassa ainakin Bodenissa sekä Tukholman suomalaisessa kirkossa.

www.ylvagruen.webnode.se
www.facebook.com/ylvamezzo
www.instagram.com/ylvamezzo
www.jennaristila.com
https://vimeo.com/user32033774

Herkkola Helianna & Aarrevaara Riina
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Helianna Herkkola ja Riina Aarrevaara ovat työskennelleet lied-duona syksystä 2017 lähtien. He ovat opiskelleet liediä pääasiassa Ilmo Rannan johdolla. Lisäksi he ovat osallistuneet Axel Baunin ja François Le Roux’n mestarikursseille. Herkkola ja Aarrevaara suorittavat kumpikin maisteriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa; Aarrevaara opiskelee pianonsoittoa Juhani Lagerspetzin johdolla ja Herkkolan opettajina toimivat Sirkka Parviainen sekä François Le Roux, jonka oppilaana Herkkola opiskelee Pariisin L’Ecole Normale de Musique -koulussa lukuvuoden 2018-2019.

Hietala Jenni & Kushniruk Tetyana
Oulun ammattikorkeakoulu

Jenni Hietala opiskelee tällä hetkellä Oulun Ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi Airi Tokolan johdolla, pääaineenaan klassinen laulu. Hän on vuoden 2017 Timo Mustakallio -laulukilpailun finalisti.

Tetyana Kushniruk on valmistunut pianistiksi OAMK:sta joulukuussa 2016 Jouko Tötterströmin ja Mikko Heinisen johdolla. Tällä hetkellä hän opiskelee liediä Avoimessa OAMK:issa.  Kesällä 2015 hän soitti Merikanto-laulukilpailussa.

Duo on osallistunut Airi Tokolan ja Ilmo Rannan mestarikursseille Kangasniemen Musiikkiviikolla kesällä 2014.

Huovinen Elisa & Neverovas Mindaugas
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia | Metropolia Ammattikorkeakoulu

Elisa Huovinen ja Mindaugas Neverovas ovat tehneet liediä vuodesta 2016 lähtien. Kumpikin on valmistunut musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin: Huovinen Sibelius-Akatemiasta ja Neverovas Viron musiikkiakatemiasta. Tällä hetkellä Huovinen tekee töitä kuoronjohtajana ja laulajana ja opiskelee Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmässä valmistellen laulun A-kurssitutkintoa. Hän on opiskellut mm. Erkki Rajamäen, Sirkku Wahlroos-Kaitilan ja Ulla Raiskion oppilaana. Neverovas työskentelee pianonsoiton opettajana ja kamarimuusikkona ja tekee musiikkipedagogin opintoja Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Liisa Pohjola, Eero Heinonen ja Peep Lassmann.

Hyvärinen Kanerva Nathalia & Järä Reetta
Turun ammattikorkeakoulu

Nathalia ja Reetta ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 lähtien. He ovat opiskelleet liedmusiikkia Turun konservatoriolla sekä Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa Eveliina Kytömäen johdolla. Tämän lisäksi Nathalia ja Reetta ovat osallistuneet Suomen Lied-akatemian mestarikursseille ja konsertoineet aktiivisesti Turun seudulla. He ottivat osaa myös ensimmäiseen Helsinki Lied- kilpailuun vuonna 2015.

Kaakko Emma & Suppola Elias
Helsingin Konservatorio

Duo aloitti yhteistyön syksyllä 2017 ja on työskennellyt Heikki Pellisen johdolla Helsingin Konservatoriossa. Emma Kaakko on opiskellut laulua Hanna-Leena Haapamäen johdolla vuodesta 2016 ja Elias Suppolaa on opettanut Heikki Pellinen. Duon ohjelmistoon sisältyy laajasti mm. suomalaista liedmusiikkia. Duo on esiintynyt säännöllisesti Helsingin Konservatorion konserteissa.

 

Karhula Ruut & Junnikkala Niilo
Helsingin Konservatorio, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia | Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Ruut Karhula opiskelee laulua Helsingin Konservatoriossa Hanna-Leena Haapamäen ja Sibelius-Akatemiassa Erkki Rajamäen johdolla. Ruut on myös ammattipianisti. Pianisti Niilo Junnikkala on valmistunut Lahden Konservatoriosta Peter Lönnqvistin johdolla ja opiskelee tällä hetkellä maisterivaiheen opintojaan Sibelius-Akatemiassa Teppo Koiviston ja Risto-Matti Marinin johdolla. Kilpailumenestystä Niilolle on kertynyt S. I. Savshinsky – ja Tshaikovskin kaupungin sävellyskilpailussa Venäjällä. Duona Karhula ja Junnikkala ovat konsertoineet liedin parissa, ja kesällä -18 he mm.  konsertoivat Joutsenon Taidekesän stipendikonsertissa. Liediä he ovat opiskelleet mm. Heikki Pellisen ja Ilmo Rannan johdolla.

https://www.instagram.com/ruutkarhula/

Latvala Tuiki & Salokangas Tuomas
Tampereen ammattikorkeakoulu

Tuiki Latvala ja Tuomas Salokangas ovat aloittaneet yhteistyön syksyllä 2017. Heitä yhdisti heti kiinnostus uuteen ja harvemmin esitettyyn musiikkiin, sillä työskentely käynnistyi Oliver Kohlenbergin laulusarjan parissa. Siitä lähtien he ovat kunnostautuneet nimenomaan uudemman liedmusiikin parissa. Liedoppinsa he ovat saaneet Tampereen ammattikorkeakoulussa Satu Sippolan ja Risto Kyrön johdolla, mutta ovat täydentäneet osaamistaan muun muassa Ralf Gothónin, Aarne Pelkosen ja Heikki Pellisen mestarikursseilla. Tuiki Latvala opiskelee laulupedagogiikkaa TAMK:ssa Ulla Raiskion oppilaana. Tuomas Salokangas on opiskellut samassa oppilaitoksessa Risto Kyrön ja Risto-Matti Marinin johdolla.

www.instagram.com/tuosalo

Leppänen Jasper & Pulkka Laura (Duo Taival)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Jasper Leppänen ja Laura Pulkka ovat toimineet liedduona syksystä 2017 alkaen. He ovat esiintyneet Sibelius-Akatemian tilaisuuksissa ja saaneet ohjausta mm. Kristian Attilalta, Gustav Djupsjöbackalta, Petteri Salomaalta ja Collin Hansenilta. Leppänen opiskelee Sibelius-Akatemiassa laulua Erkki Rajamäen oppilaana ja viimeistelee samalla tutkintoaan Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla. Pulkka on valmistunut musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta, missä hän opiskeli Jaakko Untamalan oppilaana. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa pianokamarimusiikki- ja lied-maisteriohjelmassa opettajanaan mm. Teppo Koivisto.

Mattila Ruut & Hendunen Sonja
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Ruut Mattila (mezzosopraano) ja Sonja Hendunen (piano) aloittivat lied-yhteistyön Sibelius-Akatemian laulumusiikin studion periodeilla ja konserteissa lukuvuonna 2015-2016. Sen jälkeen yhteistyö on jatkunut muun muassa Hendusen opintojen päättökonsertissa keväällä 2017. Opettajina duolla ovat toimineet mm. Gustav Djupsjöbacka, Petteri Salomaa sekä Kristian Attila.

 

Meriranta Nea & Leván Sonja
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Sonja ja Nea löysivät toisensa yhteisen pianonopettajan Hanna Ahon kautta tämän vuoden kevättalvella 2018. Duo aloitti työskentelemään yhdessä Lied-workshopkurssilla opettajinaan Kristjan Möjsnik ja Ilmari Räikkönen. Sonja ja Nea ovat laadusta tinkimättömiä muusikoita, jotka tekevät liediä hyvällä fiiliksellä ja täysillä!

 

 

Montonen Marianne & Koekoek Jasper
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevat Marianne Montonen ja Jasper Koekoek aloittivat yhteissoittonsa vuoden 2018 alussa liedkilpailun merkeissä. Duoa yhdistää kiinnostus narratiiviseen ja sadunomaiseen liedmusiikkiin.

Sopraano Marianne Montonen opiskelee laulua Sirkka Parviaisen johdolla. Hän valmistui Metropolia Ammattikorkeakoulusta laulupedagogiksi sekä kilpaili Timo Mustakallio -laulukilpailun finaalissa vuonna 2017.

Alankomaalais-suomalainen pianisti Jasper Koekoek on opiskellut Turun konservatoriossa ja Tampereen musiikkiakatemiassa. Hän opiskelee parhaillaan pianokamarimusiikki ja lied -maisterikoulutuksessa Juhani Lagerspetzin johdolla.

www.jasperkoekoek.com

Nuutinen Irina & von Weissenberg Milla (Kuulas kaaos ja jäätyneet kukkaset)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Duo Kuulas kaaos ja jäätyneet kukkaset (mezzosopraano Irina Nuutinen ja pianisti Milla von Weissenberg) sai alkunsa Martina Roosin ohjaaman Ilmaisu 1: ”Kehollinen ja henkilökohtainen” –kurssin lounastauolla Nervanderinkadun kuppilassa syksyllä 2017. Yhteistyö perustuu pianistin hartaaseen toiveeseen löytää laulaja, joka suostuisi esittämään Schubertin liedin Willkommen und Abschied (Tervehdys ja Hyvästi). Kilpailuohjelma käsittelee ihmiselämän kirjoa, matkaa hurmoksellisesta kaaoksesta ajassa jäätyneeseen yksinäisyyteen. Duo opiskelee parhaillaan Sibelius-Akatemiassa, jossa Ilmo Ranta on kärsivällisesti ohjannut heidän työskentelyään.

Puumala Virva & Lepistö Juho
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Virva Puumala opiskelee Sibelius-Akatemiassa laulutaiteen maisterin koulutusohjelmassa opettajanaan Sirkka Parviainen. Aikaisemmin Virva opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa opettajaan Soile Isokoski.
Juho Lepistö aloitti piano-opintonsa Sibelius-Akatemiassa vuonna 2014 opettajinaan Ilmo Ranta ja Tuija Hakkila.
Yhdessä he ovat saaneet liedopetusta mm. Ilmo Rannalta, Soile Isokoskelta, Kirill Kozlovskilta, Hartmut Hölliltä, Daniel Fueterilta ja Heikki Pelliseltä.

Rautiola Joonatan & Hilpo Marko
Metropolia Ammattikorkeakoulu | Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Marko Hilpo ja Joonatan Rautiola esiintyivät ensimmäisen kerran yhdessä jo lukiolaisina, alkuun häissä ja puutarhajuhlissa osana jazzkvartettia. Vähitellen kaksikon taiteellinen linja muuttui klassisemmaksi ja he alkoivat esiintyä resitaalein eri konserttisaleissa Suomessa ja maailmalla, aina Carnegie Hallia myöten, ohjelmistossaan mm. Debussyn, Hindemithin ja Denisovin teoksia saksofonille ja pianolle sekä eri säveltäjiltä tilaamiaan teoksia. Joonatan Rautiolan kiinnostuttua myös laulamisesta on duo alkanut ottaa ohjelmistoonsa liedmusiikkia. Duo on saanut ohjausta mm. Maurice Bourguelta, Claudio Martinez-Mehneriltä ja Ilmo Rannalta.

www.joonatanrautiola.com
https://www.facebook.com/joonatan.rautiola
https://www.facebook.com/marko.hilpo

Rimkevitch Elisaveta & Ranta Niina (Doux)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Elisaveta ja Niina tapasivat ensimmäistä kertaa valmistautuessaan Pro Musica -säätiön ”Vuoden nuoret muusikot 2017” -konserttiin. Yhteinen harjoittelu ja esiintyminen oli taiteilijoille niin inspiroivaa, että he päättivät jatkaa yhteistyötä liedin parissa. Duo Doux on esiintynyt SibAn konserteissa ja saanut ohjausta mm. Ilmo Rannalta ja Margareta Brandtilta. Niinaa ja Elisavetaa yhdistää rakkaus erityisesti ranskalaiseen ja venäläiseen ohjelmistoon. Herkät taiteilijat keskittyvät liedissä harmonian, tekstin ja sävyjen puhuttelevimman ilmaisun etsimiseen.

Saari Miia & Kurvinen Ilona
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Sopraano Miia Saari ja pianisti Ilona Kurvinen ovat esiintyneet duona keväästä 2017 lähtien mm. Jyväskylässä, Kokkolassa ja Tampereella konserteissa ja yksityistilaisuuksissa. Heidän opettajinaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimivat Päivi Virolainen-Kalpio ja Tuomas Niininen. Liedissä heitä ohjaa Eliisa Suni. He ovat myös yhdessä osallistuneet Suomen Lied-akatemian mestarikurssille syksyllä 2017. Miia Saari kilpaili Helsinki Lied 2015 -kilpailun B-sarjassa Juho Saaren kanssa ja on mukana Kangasniemen laulukilpailussa 2018.

Sammalisto-Muhonen Heta & Karhapää Johannes (Duo Ritardando)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Olemme tehneet yhteistyötä kaksi vuotta. Osallistuimme Siballa laulumusiikin studio 1 -kurssille ja yhteistyö on jatkunut tämän jälkeen. Kurssilla vaihtuivat periodeittain opettajat, joten opettajina ovat toimineet mm. Petteri Salomaa, Collin Hansen, Kristian Attila ja Gustav Djupsjöbacka. Esiintymisemme ovat olleet koulun konserteissa. Meillä on hyvä yhteishenki liedin parissa ja ilo tehdä musiikkia!

 

Turtiainen Aleksiina & Jokinen Hanna
Tampereen ammattikorkeakoulu | Conservatorio di Verona

Sopraano Aleksiina Turtiainen (s. 1992) ja pianisti Hanna Jokinen (s. 1988) aloittivat yhteistyönsä Tampereen Ammattikoulun liedseminaarissa 2016. He esiintyivät useissa konserteissa Tampereella ja valmistivat yhteisen konsertin Kerimäen kirkkoon 2017. Aleksiina on valmistunut muusikoksi Lahden konservatoriosta ja opiskelee tällä hetkellä Ulla Raiskion johdolla Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän kantaesitti Prinsessan roolin Tuomas Turriagon satuoopperassa Prinsessa Papupata 2018. Hanna valmistui Helsingin konservatoriosta muusikoksi 2012 sekä Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2017. Nyt hän opiskelee Veronan konservatoriossa Adriano Ambrosinin johdolla.

Turunen Maija & Eskelinen Tatu
Metropolia Ammattikorkeakoulu | Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Duon Turunen & Eskelinen (Maija Turunen, sopraano ja Tatu Eskelinen, piano) yhteistyö alkoi 2016 Sibelius-Akatemian laulumusiikin studiossa Kristian Attilan, Gustav Djupsjöbackan, Tuija Hakkilan, Collin Hansenin ja Petteri Salomaan ohjauksessa. Keväällä 2018 duon opinnot liedin parissa saivat jatkoa Metropoliassa Joonas Pohjosen ohjauksessa sekä Brigitte Stradiotin ja Megumi Mizuguchin Wolf-mestarikurssilla. Duo on esittänyt lied-konserteissa monipuolista ohjelmistoa. Tällä hetkellä Turunen opiskelee Metropoliassa Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla ja Eskelinen tekee maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Erik T. Tawaststjernan johdolla.

Turunen Maria & Madar Armaan
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia | Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Maria Turusen ja Armaan Madarin tiivis yhteistyö alkoi syksyllä 2011 heidän opiskellessaan Helsingin Konservatoriossa ja on johtanut lukuisiin esiintymisiin eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa ja Virossa. Konservatoriossa Maria opiskeli laulua Ritva Laamasen ja Hanna-Leena Haapamäen johdolla ja Armaan opiskeli pianonsoittoa Antti Hotin johdolla. Heidän liedopettajanaan toimi Heikki Pellinen ja he valmistuivat muusikoiksi keväällä 2015. Tällä hetkellä Marian opettajana toimii Sirkku Wahlroos-Kaitila sekä Metropolia Ammattikorkeakoulussa että Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmässä, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi keväällä 2018 ja suorittaa tällä hetkellä maisteriopintoja. Myös Armaan suorittaa parhaillaan maisteriopintoja pianonsoitossa Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi keväällä 2018. Hänen tämänhetkinen opettajansa on Stefan Bojsten. Armaan on ollut opintojensa puitteissa mukana monen teoksen kantaesityksessä. Kesällä 2017 Maria oli finalisti Kangasniemen laulukilpailussa.

https://turunenmadar.wordpress.com/
https://www.instagram.com/armaanmadar/?hl=fi
https://www.instagram.com/explore/tags/turunenmadar/#turunenmadar

Vallinoja Veikko & Littunen Jussi
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Baritoni Veikko Vallinoja ja pianisti Jussi Littunen aloittivat yhteistyönsä Helsingin konservatorion liedseminaarissa Heikki Pellisen johdolla. Konservatorion jälkeen duo on saanut ohjausta mm. Ilmo Rannalta sekä mestarikurssilla yhdysvaltalaiselta Martin Katzilta. Vallinoja ja Littunen ovat esiintyneet useiden opiskelijakonserttien lisäksi erilaisissa juhlatilaisuuksissa sekä järjestäneet myös omia konsertteja. Ensimmäisessä Helsinki lied -kilpailussa duo palkittiin B-sarjassa erityispalkinnolla, johon sisältyi konsertointimahdollisuus Kuopiossa Talvikamari-festivaalilla.

B-sarja (alle 25-vuotiaat)

Aakko Lotta & Suppola Elias
Kirkkonummen musiikkiopisto | Helsingin Konservatorio

Lotta ja Elias tutustuivat Helsingin Konservatoriolla ja duo aloitti yhteistyön kesällä 2017. Heitä ovat ohjanneet Heikki Pellinen ja Saara Kiiveri.

 

 

 

Erkkilä Niilo & Vesterinen Emmi
Helsingin Konservatorio

Niilo Erkkilä ja Emmi Vesterinen aloittivat yhteistyönsä syksyllä 2017. He molemmat opiskelevat Helsingin Konservatoriossa ammatillisella linjalla. Heidän liedopettajanaan on toiminut Heikki Pellinen.

 

 

Herranen Sonja & Putkonen Riikka
Tampereen konservatorio

Sopraano Sonja Herranen ja pianisti Riikka Putkonen ovat työskennelleet lied-duona vuoden ajan. Molemmat duon jäsenet valmistuivat keväällä 2018 Tampereen konservatoriosta, Sonja Herranen opettajanaan Tarja Mäki-Latvala ja Riikka Putkonen opettajanaan Kristiina Kask-Valve. Valmistumisen jälkeen Herranen on jatkanut opintojaan Viron Musiikki- ja Teatteriakatemiassa Heli Veskuksen opissa ja Putkonen Tampereen ammattikorkeakoulussa opettajanaan Heini Kärkkäinen.

Duo on osallistunut Tampereen konservatorion liedseminaariin lukuvuonna 2017-18 ohjaajinaan Ulla Raiskio ja Kristiina Kask-Valve sekä mm. Suomen Lied-akatemian mestarikurssille.

Korte Tuuli & Vierikko Tuukka
Helsingin Konservatorio

Tuuli Korte (s. 1997) ja Tuukka Vierikko (s. 1999) aloittivat opintonsa Helsingin Konservatorion ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2016. Yhteistyö liedin parissa alkoi syksyllä 2017. Heidän liedopettajanaan on toiminut Heikki Pellinen. Korte opiskelee konservatoriossa laulu pääaineenaan Tehi Sulosen johdolla ja Vierikon pianonsoitonopettajana on toiminut Antti Hotti.

 

Kyllönen Olivia & Piitulainen Tatu
Turun ammattikorkeakoulu

Olivia ja Tatu opiskelevat molemmat Turun AMK:n Taideakatemiassa. Helsinki Lied -kilpailu on heidän ensimmäinen yhteinen projektinsa. Olivia ja Tatu ovat saaneet valmennusta kilpailua varten Eveliina Kytömäen vetämällä Taideakatemian ja Turun konservatorion yhteisellä lied-kurssilla.

 

Lehtonen Iida & Ollikainen Anna-Kaisa
Oulun ammattikorkeakoulu

Iida Lehtonen ja Anna-Kaisa Ollikainen ovat Oulusta ponnistavia nuoria muusikoita, joiden lied-innostus ja yhteinen musiikkitaival on alkanut viime keväänä. Heidän ohjaajinaan ovat toimineet Soile Isokoski, Jouko Tötterström, Kristiina Puolitaival sekä Heikki Pellinen. Ammattikorkeakoulun lisäksi molemmat opiskelevat Oulun yliopistossa, Iida musiikkikasvatusta ja Anna-Kaisa kauppatieteitä. Lied-musiikissa heitä kiehtoo sen rajattomat mahdollisuudet oppia ja tulkita musiikkia, minkä lisäksi he kokevat sen ilmaisullisen vapauden ja yhdessä tekemisen sopivana vastapainona kiireiselle kouluarjelle.

Mattila Akseli & Pulkkinen Iiro
Kuopion konservatorio | Savonia-ammattikorkeakoulu

Akseli Mattila ja Iiro Pulkkinen ovat tehneet yhteistyötä lied-parina vuodesta 2016 lähtien Mari-Anni Hilanderin johdolla. Kuopiolaislähtöinen duo muutti syksyllä 2018 pääkaupunkiseudulle jatkamaan opintojaan Sibelius-Akatemiassa.
Mattila valmistui keväällä 2018 ylioppilaaksi Kuopion taidelukio Lumitista käyden samanaikaisesti Kuopion konservatorion ammatillista koulutusta opettajanaan Mari-Anni Hilander. Hän aloitti syksyllä 2018 klassisen laulutaiteen opinnot Sibelius-Akatemiassa Petteri Salomaan ohjauksessa.
Pulkkinen valmistui keväällä 2018 musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta yliopettaja Kirsti Huttusen johdolla. Hän suorittaa parhaillaan maisterintutkintoa pianosta Ilmo Rannan ja Risto-Matti Marinin johdolla.

Melgin Ilona & Heimonen Aino
Helsingin Konservatorio

Sopraano Ilona Melgin ja pianisti Aino Heimonen opiskelevat Helsingin Konservatoriossa liediä Heikki Pellisen johdolla ensimmäistä vuottaan. Melgin on opiskellut Sari-Anneli Ruokosen opetuksessa ja opiskelee nykyisin Tehi Sulonen-Georgin ja Eija Järvelän johdolla Helsingin Konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Heimonen opiskelee Helsingin Konservatoriossa opettajanaan Naoko Shibayama-Aarnio. Hän on osallistunut muun muassa Erik T. Tawaststjernan, Liisa Pohjolan, Jussi Siiralan ja Katariina Liimataisen mestarikursseille sekä opiskellut useilla kesäkursseilla opettajinaan Meri Louhos ja Risto-Matti Marin. Melgin ja Heimonen valmistuivat Sibelius-lukiosta keväällä 2017.

Pylkäs Lotta & Smolander Liisa
Helsingin Konservatorio

Pylkäs ja Smolander muodostivat lied-duonsa syksyllä 2017 aloittaessaan Helsingin Konservatorion ammatillisessa koulutuksessa. He ovat esiintyneet useissa konservatorion lied-, näyttö- ja ohjelmistokonserteissa. Duoa ohjaa Heikki Pellinen. Helsinki Lied 2018 on duon ensimmäinen kilpailu.

 

 

Repokari Jonatan & Lepistö Liisalotta
Helsingin Konservatorio

Jonatan Repokari ja Liisalotta Lepistö ovat toimineet liedparina syksystä 2017 lähtien Heikki Pellisen ohjauksessa. He ovat osallistuneet Suomen Lied-akatemian järjestämille mestarikursseille sekä esiintyneet useissa opiskelijakonserteissa, vanhainkodeissa ja kirkoissa.

 

 

Santapakka Tilda & Pulkkanen Kaisa (Santapulkka)
Oulun ammattikorkeakoulu

Tilda Santapakka ja Kaisa Pulkkanen opiskelevat Oulun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogeiksi. Sopraano Santapakka opiskelee Maija Laurin johdolla ja pianisti Pulkkanen Mikko Heinisen johdolla. Duo aloitti yhteistyön syksyllä 2016. Liedpari on osallistunut koulun liedseminaareihin aktiivisesti opettajinaan mm. Soile Isokoski ja Jouko Tötterström. Lisäksi he ovat opiskelleet liediä Heikki Pellisen kursseilla. Duo konsertoi kesällä 2018 Oulussa ja lähiseuduilla.

 

Savola Miiro & Paunio Pyry
Helsingin Konservatorio | Espoon musiikkiopisto

15-vuotias Pyry Paunio opiskelee pianonsoittoa Espoon musiikkiopistossa Rebekka Angervon sekä sävellystä Riikka Talvitien johdolla. Pyry on osallistunut mm. Erik T. Tawaststjernan, Hui-Ying Liu-Tawaststjernan, Konstantin Boginon sekä Niklas Pokin mestarikursseille, ja hänet on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Pyryn New York Philharmonic -orkesterille säveltämä teos kantaesitettiin Lincoln Centerin Geller Hallissa 23.1.2016.

Baritoni Miiro Savola on opiskellut Jokilaaksojen musiikkiopistossa Jarmo Junnon sekä Saara-Maija Strandmanin opetuksessa. Hän opiskelee Tehi Sulonen-Georgin opissa Helsingin konservatoriolla. Duo on ollut Heikki Pellisen ohjauksessa.

Stén Juho & Rantanen Juhani
Tampereen konservatorio

Juho Stén ja Juhani Rantanen opiskelevat Tampereen konservatorion ammatillisella II asteella.  Juho Stén on 21–vuotias baritoni. Hän on esiintynyt mm. Liettuan Kaunas Sonorum –kilpailussa ja Tampereen oopperan kuorossa teoksessa Veljeni vartija. Hänen opettajanaan toimii Tarja Mäki-Latvala ja hän on osallistunut mm. Päivi Nisulan mestarikurssille.

Juhani Rantanen opiskelee Kristiina Kask-Valveen luokalla. Aiemmin häntä on opettanut Pauliina Kelloniemi Valkeakosken musiikkiopistossa ja hän on mm. osallistunut Risto Kyrön mestarikurssille. Sténin ja Rantasen lied-duo aloitti vuoden 2018 alussa ja heitä ovat ohjanneet Ulla Raiskio ja Kristiina Kask-Valve.

https://www.instagram.com/juhku_rantanen

Tómasdóttir Wilhelmína & Ylijoki Siiri
Turun seudun musiikkiopisto | Turun konservatorio

Wilhelmína Tómasdóttir (s. 1996) aloitti lauluopinnot Puolalanmäen musiikkilukiossa vuonna 2014. Hän jatkoi opintojaan Turun konservatoriossa ja valmistui vuonna 2017 muusikoksi opettajanaan Kirsti Tuominen.

Siiri Ylijoki (s. 1998) on opiskellut Turun konservatorion ammatillisella puolella vuodesta 2017 lähtien opettajanaan Eveliina Kytömäki. Hän aloitti piano-opintonsa Kuhmon musiikkiopistossa vuonna 2005 ja on osallistunut muun muassa Paavali Jumppasen ja Juhani Lagerspetzin mestarikursseille.

Wilhelmína ja Siiri aloittivat duona vuoden 2018 alussa, mutta ovat jo ehtineet esiintyä yhdessä ympäri Suomea. He ovat opiskelleet yhdessä liediä Eveliina Kytömäen ja Pasi Helinin johdolla.

 

Sivu päivitetty 8.10.2018: poistettu A-sarjasta Lahti Minna-Leena & Kosonen Anu, jotka peruivat osallistumisensa kilpailuun.


HELSINKI LIED -KILPAILU, HELSINGIN KONSERVATORIO

Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki
puh. 040 748 9449
helsinkilied@konservatorio.fi