fbpx

Ohjeet Helsingin Konservatoriossa asiointiin korona-aikana

Helsingin Konservatoriossa seurataan koronaepidemian kehittymistä, noudatetaan annettuja suosituksia ja päivitetään toimintaohjeita tarpeen mukaan. Oppilaidemme, opiskelijoidemme, vieraidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.

Ohjeet turvalliseen toimintaan ja työskentelyyn Covid 19 -epidemian aikana löydät tältä sivulta.

Olemme varanneet aulaan käsidesiä, jotta hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen olisi helpompaa. Aulassa on WC-tiloja, joissa kädet voi pestä. Pyydämme käyttämään hengityssuojainta konservatoriossa. Pyydämme myös lataamaan Koronavilkku-sovelluksen.

Voimme huolehtia konservatorion turvallisuudesta vain, jos sinäkin huolehdit yhteisten ohjeiden noudattamisesta. Älä tule konservatoriolle sairaana.

Kiitos huomaavaisuudestasi.

Kevään 2021 konserttitarjonta löytyy sivujemme tapahtumakalenterista. Valitettavasti myös maaliskuun konsertit on kuitenkin peruttava.

OPETUSTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN JA COVID-19 TARTUNTOJEN EHKÄISEMISEN TOIMENPITEET HELSINGIN KONSERVATORIOSSA 1.-31.3.2021

To read the following in English, go to the English language version of our web page.

Nämä ohjeet koskevat oppilaita huoltajineen, opiskelijoita, opetushenkilökuntaa ja kaikkia konservatoriossa asioivia.  Noudatamme toimintamme järjestämisessä tehokkaita turvajärjestelyitä. Seuraamme jatkuvasti epidemian kehittymistä, päivittyviä ohjeita ja suosituksia. Teemme muutoksia toimintaamme ja informoimme konservatoriolaisia tarpeen mukaan.

Turvallisen opetustoiminnan jatkaminen edellyttää yhteistä tahtoa ja yhteistyötä jokaiselta konservatoriolaiselta ja konservatoriorakennuksessa asioivalta.

Yleisiä ohjeita

 • Konservatorioon tullaan vain täysin oireettomana, lieviäkään hengitystietulehduksen oireita ei saa olla.
 • Konservatorioon ei saa tulla ollessaan karanteenissa.
 • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla käytetään aina kasvomaskia tai hengityssuojainta sekä noudatetaan vähintään 2 metrin turvavälejä. Maskia ei tarvitse käyttää oltaessa yksin harjoitus-, opetus-, työ- tai taukotilassa.
 • Maskia käyttävät kaikki 12-vuotiaat tai sitä vanhemmat, ellei henkilön terveydentila estä maskin käyttämistä. Puhallinsoitinten oppitunneilla käytetään edelleen visiireitä / pleksejä ja maskia tilanteen mukaan.
 • Musiikin perusopetuksen oppilaiden saattajat eivät voi tulla sisään konservatoriorakennukseen, ainoan poikkeuksen muodostavat musiikkileikkikoululasten saattajat, jotka minimoivat konservatoriorakennuksessa viettämänsä ajan. Opettajat noutavat tarvittaessa oppilaat aulasta.
 • Kädet desinfioidaan heti rakennukseen tultaessa sekä oppituntien alkaessa ja päättyessä. Lisäksi noudatetaan muita valtakunnallisesti annettuja hygieniaa koskevia ohjeistuksia.

Musiikin taiteen perusopetus (musiikkileikkikoulu ja musiikkiopisto)

Joudumme vielä joiltakin osin odottamaan ohjeita musiikin taiteen perusopetuksen järjestämiseen Helsingin kaupungilta. Jotta opetuksen jatkaminen loman jälkeen on mahdollista aloittaa turvallisesti, toimimme 1.-8.3.2021 seuraavasti:

 • 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat saavat soiton-/laulun yksilöopetuksensa lähiopetuksena.
 • Oppitunneilla ja konservatoriossa liikuttaessa on vältettävä lähikontakteja, noudatettava kahden metrin turvavälejä ja käytettävä hengityssuojaimia (henkilökunta, lapset mahdollisuuksien mukaan).
 • Kaikki ryhmäopetus, myös musiikkileikkikouluopetus, järjestetään etäopetuksena.
 • Vuonna 2007 ja sitä aiemmin syntyneiden oppilaiden kaikki opetus annetaan etäopetuksena.
 • Oppilaiden huoltajat eivät voi tulla konservatoriorakennukseen, opettajat hakevat tarvittaessa oppilaat aulasta.

Annamme musiikin taiteen perusopetusta koskevat uudet ohjeet ensi viikon aikana.

Ammatillinen koulutus

 • Ammatillinen koulutus järjestetään etäopetuksena 1.-27.3.2021. Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet erikseen.

Avoin konservatorio

 • Avoimen konservatorion opetus järjestetään etäopetuksena 1.-27.3.2021.

Konserttitoiminta

 • Konsertteja ei järjestetä maaliskuun aikana.

Kirjasto

 • Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatoriorakennuksen aukioloaikoina. Kirjastonhoitajaan saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse. Kirjaston laina-aikoja on jatkettu 31.5.2021 saakka.

Asiointi hallinnon kanssa

 • Konservatorion hallintohenkilöstön kanssa asiointi tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Välttämättömät tapaamiset sovitaan ennakolta.

Kokoukset ja taukotilojen käyttö

 • Kaikki kokoukset järjestetään verkkokokouksina.
 • Taukotiloja käytetään porrastetusti, tilassa voi aterioida / kahvitella kerrallaan vain yksi henkilö.

Näin käytät kasvomaskia oikein:  https://youtu.be/TEyRtvIJqII