fbpx

Ohjeet Helsingin Konservatoriossa asiointiin korona-aikana

Helsingin Konservatoriossa seurataan koronaepidemian kehittymistä, noudatetaan annettuja suosituksia ja päivitetään toimintaohjeita tarpeen mukaan. Oppilaidemme, opiskelijoidemme, vieraidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.

Ohjeet turvalliseen toimintaan ja työskentelyyn Covid 19 -epidemian aikana löydät tältä sivulta.

Olemme varanneet aulaan käsidesiä, jotta hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen olisi helpompaa. Aulassa on WC-tiloja, joissa kädet voi pestä. Pyydämme käyttämään hengityssuojainta konservatoriossa. Pyydämme myös lataamaan Koronavilkku-sovelluksen.

Voimme huolehtia konservatorion turvallisuudesta vain, jos sinäkin huolehdit yhteisten ohjeiden noudattamisesta. Älä tule konservatoriolle sairaana.

Kiitos huomaavaisuudestasi.

OPETUSTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN JA COVID-19 TARTUNTOJEN EHKÄISEMISEN TOIMENPITEET HELSINGIN KONSERVATORIOSSA 3.5.2021 alkaen

Nämä ohjeet koskevat oppilaita huoltajineen, opiskelijoita, opetushenkilökuntaa ja kaikkia konservatoriossa asioivia.  Ohjeet on laadittu pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä ja suosituksia noudattaen.

Turvallinen palaaminen lähiopetukseen edellyttää hyvää yhteistyötä jokaiselta konservatoriolaiselta.

Yleisiä ohjeita

 • Konservatorioon tullaan vain täysin oireettomana, lieviäkään hengitystietulehduksen oireita ei saa olla.
 • Konservatorioon ei saa tulla ollessaan karanteenissa.
 • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla käytetään aina kasvomaskia tai hengityssuojainta sekä noudatetaan vähintään 2 metrin turvavälejä. Opetus toteutetaan tavalla, jossa lähikontakteja voidaan välttää tai ne voidaan minimoida.
 • Maskia käyttävät kaikki 12-vuotiaat tai sitä vanhemmat, ellei henkilön terveydentila estä maskin käyttämistä. Puhallinsoitinten oppitunneilla käytetään visiireitä / pleksejä ja maskia tilanteen mukaan.
 • Musiikin perusopetuksen oppilaiden saattajat eivät voi tulla sisään konservatoriorakennukseen, ainoan poikkeuksen muodostavat musiikkileikkikoululasten saattajat, jotka minimoivat konservatoriorakennuksessa viettämänsä ajan. Opettajat noutavat tarvittaessa oppilaat aulasta.
 • Kädet desinfioidaan heti rakennukseen tultaessa sekä oppituntien alkaessa ja päättyessä. Lisäksi noudatetaan muita valtakunnallisesti annettuja hygieniaa koskevia ohjeistuksia.

Musiikkileikkikouluopetus

 • Musiikkileikkikouluopetuksen leikki- ja rytmisryhmät (kantele, ukulele ja huilu) sekä erityislasten ryhmä ovat lähiopetuksessa. Aikuinen saa tuoda ja noutaa lapsen konservatorion sisätiloista, konservatorioon ei voi jäädä odottamaan muskaritunnin päättymistä.
 • Perheryhmien opetus jatkuu etäopetuksena, koska lasten ja aikuisten yhteisen ryhmätoiminnan järjestäminen lähiopetuksena ei ole Helsingissä edelleenkään sallittua. Ainoan poikkeuksen muodostaa erityislasten ryhmä, jossa huoltajat saavat olla läsnä.

Musiikkiopisto-opetus (musiikin taiteen perusopetus)

 • Kaikkien oppilaiden soitto- ja laulutunnit (yksilöopetus) annetaan lähiopetuksena. Opettaja ja oppilas / oppilaan huoltaja voivat erityistapauksissa sopia oppituntien pitämisestä edelleen etäopetuksena.
 • Musiikin perusteiden (mupe) opetus jatkuu etäopetuksena. HUOM! Kaikki mupe-kokeet pidetään kuitenkin opettajien antamien ohjeiden mukaisesti konservatoriossa (lähiopetus).
 • Orkesteri-, kuoro- ja yhtyetoiminta järjestetään pienryhmissä lähiopetuksena kamarimusiikki- ja konserttisalissa tai muussa ryhmäkokoon nähden riittävän suuressa opetustilassa siten, että väh. 2 metrin turvavälien säilyttäminen on mahdollista.
 • Soiton- ja laulun taitokonsertti- ym. suoritukset toteutetaan suunnitellun mukaisesti konservatoriorakennuksessa, ainoastaan arvioivien opettajien läsnä ollessa. Suorituksen voi tehdä myös videotallenteena. Säestäjän kanssa tarvittavat harjoitukset toteutetaan noudattaen yllä mainittuja turvajärjestelyitä.

Ammatillinen koulutus

 • Ammatillista koulutusta koskevat ohjeet annetaan erikseen.

Avoin konservatorio

 • Avoimen konservatorion opetus jatkuu etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka.

Konserttitoiminta

 • Kaikki loppukevään yleisötilaisuudet on peruutettu.
 • Konserttikalenterin mukaisia konsertteja voidaan järjestää taltioiden vain rajoitetun oppilas- tai opiskelijamäärän sekä opettajan ja tarvittaessa säestäjän läsnä ollessa.

Kirjasto

 • Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatoriorakennuksen aukioloaikoina. Kirjastonhoitajaan saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse.

Asiointi hallinnon kanssa

 • Konservatorion hallintohenkilöstön kanssa asiointi tapahtuu edelleen ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse. Välttämättömät tapaamiset sovitaan ennakolta.

Kokoukset ja taukotilojen käyttö

 • Kokoukset järjestetään verkkokokouksina. Poikkeuksen muodostavat tarvittaessa konservatoriorakennuksessa tehtävien opintosuoritusten arviointikeskustelut sekä 16.5. jälkeen oppilasvalintaan liittyvät kokoukset (max. 6 hlöä).
 • Taukotiloja käytetään porrastetusti, tilassa voi aterioida / kahvitella kerrallaan vain yksi henkilö.

KORONAOHJE 3.5.2021 alkaen.pdf

Näin käytät kasvomaskia oikein:  https://youtu.be/TEyRtvIJqII