fbpx

Haku ammatilliseen koulutukseen

Haku yhteishaun tai jatkuvan haun kautta

Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Kevään 2021 hakuaika syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen on 23.2.–23.3.2021.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon hakuaikana.

Jatkuva haku on mahdollisuus hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista.

Jatkuva haku

Opiskelijaksi voi hakea jatkuvan haun kautta. Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea ainoastaan musiikin osaamisalan tutkintoa suorittamaan.

Pianonviritysopinnot on mahdollista aloittaa vain joka toinen vuosi. Vuoden 2020 vuosikurssi aloitti opinnot syksyllä 2020, ja seuraavan kerran haku järjestetään keväällä 2022.Poikkeuksena tässä on opintokokonaisuus Flyygelin huoltaminen kevätlukukaudella 2021, johon haetaan jatkuvan haun kautta. Se on ammatillisen lisäkoulutuksen opintokokonaisuus pianonvirittäjinä jo työskenteleville.

Elokuun puolivälin jälkeen jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan mahdollisiin seuraaviin pääsykokeisiin, jos opiskelijapaikkoja vapautuu. Seuraava pääsykoeajankohta on mahdollisesti joulukuu. Asia vahvistuu marraskuussa 2020.

Täytä hakulomake Musiikkialan perustutkinto.

Tutkinnot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun tai lukion suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Pianonvirityksen osaamisalalle voi hakea joka toinen vuosi. Seuraavan kerran pääsykokeet järjestetään keväällä 2022.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Koronavirusepidemian vuoksi päivitetyt opiskelijavalinnan perusteet (kevät 2020, pdf)

Lue lisää vuoden 2020 opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (19.12.2019, pdf)