fbpx

Haku ammatilliseen koulutukseen

Infotilaisuudet tammikuussa 2024

Painonvirityksen hakuinfo järjestetään tiistaina 16.1. klo 18.30 osoitteessa Särkiniementie 5 C 6-7.

Klassisen musiikin osaamisalan hakuinfo järjestetään tiistaina 30.1. klo 18.30 konservatorion Kamarimusiikkisalissa, osoitteessa Ruoholahdentori 6.

Molempiin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Etäosallistuminen tapahtuu Zoomin kautta. Linkki hakuinfoon laitetaan tälle sivulle 16.1. (pianonviritys) ja 30.1. (klassinen musiikki).

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku järjestetään keväällä 2024 20.2.-19.3. Yhteishaussa on mahdollista hakea keväällä 2024 klassisen musiikin ja pianonvirityksen osaamisaloille. Yhteishaussa konservatorioon hakevat täyttävät tuolloin hakulomakkeen verkkosivulla Opintopolku.fi SEKÄ lisätietolomakkeen konservatorion verkkosivuilla.

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille hakijoille.

Jatkuva haku

Lukion, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon jatkuvan haun kautta. Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea musiikin osaamisalalle. Seuraavan kerran jatkuvassa haussa on mahdollista hakea konservatorioon ensi keväänä 20.2.-24.3. verkkosivuiltamme tuolloin löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun tai lukion suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

apulaisrehtori Pia Kärjes-Peltola
puh. 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Lue lisää opiskelijavalinnan perusteista ja pääsy- ja soveltuvuuskokeiden pisteytyksestä.pdf