Haku ammatilliseen koulutukseen

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Seuraavan kerran yhteishaun kautta voi hakea helmi–maaliskuussa 2019. Pääsykoevaatimukset ja lisätietoa hakemisesta päivitetään näille sivuille loppuvuodesta 2018.

Jatkuva haku on mahdollisuus hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen. Oppilaitokset päättävät itse joustavan haun hakuajoista. Helsingin Konservatoriossa seuraava musiikin osaamisalan pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään perjantaina 24.8.2018.

Ajankohtaista

Hae muusikon koulutukseen jatkuvassa haussa 13.-20.8.!

8.8.2018 Konservatoriossa on vapaita opiskelupaikkoja klassisen musiikin muusikon koulutuksessa. Opiskelupaikkoja on tarjolla seuraavissa instrumenteissa: viulu, alttoviulu, kontrabasso, lyömäsoittimet, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, tuuba. Opinnot alkavat 3.9.2018.

Hakeminen koulutukseen

Opiskelijaksi voi hakea jatkuvan haun kautta. Haku alkaa 13.8. ja päättyy 20.8.2018 klo 15.00. Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään 24.8.2018. Varaa koko päivä pääsykokeita varten!

Lähetä hakulomake ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen konservatorio(at)konservatorio.fi, viestin otsikoksi Jatkuva haku tai suoraan konservatorion toimistoon: Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki.

Hakulomake jatkuva haku

Hakijat saavat tiedon valinnasta konservatoriolta viimeistään 28.8.2018.
Hyväksytyn opiskelijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 31.8.2018 koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltolalle, pia.karjes-peltola@konservatorio.fi.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Lue lisää opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (pdf)