fbpx

Haku ammatilliseen koulutukseen

Kevään 2021 hakuohjeet löydät täältä. Pääsykokeet järjestetään tänä keväänä 3.-7.5.2021. Pääsykokeisiin kutsutaan vain ne hakijat, jotka ovat toimittaneet hakemuksensa ja vaaditut liitteet 23.3.2021 mennessä.

Haku yhteishaun tai jatkuvan haun kautta

Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Kevään 2021 hakuaika syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen on 23.2.–7.4.2021. (Hakuaikaa on pidennetty valtakunnallisesti, aiemmin 23.3.) Muista Opintopolun kautta haettuasi myös täyttää tämä lisätietolomake.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon 23.2-23.3. Huom! Täytä jatkuvan haun lomake.

Tiedot pääsy- ja soveltuvuuskokeen sisällöstä ja tarkemmat hakuohjeet löydät täältä.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on mahdollisuus hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista. Opiskelijaksi voi hakea jatkuvan haun kautta. Ennen kevään 2021 pääsykoetta ei kuitenkaan enää järjestetä erillisiä pääsykokeita jatkuvan haun kautta hakeville.

Pianonviritysopinnot on mahdollista aloittaa vain joka toinen vuosi. Vuoden 2020 vuosikurssi aloitti opinnot syksyllä 2020, ja seuraavan kerran haku järjestetään keväällä 2022.

Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea ainoastaan musiikin osaamisalan tutkintoa suorittamaan.

Poikkeuksena tässä on opintokokonaisuus Flyygelin huoltaminen syyslukukaudella 2021, johon haetaan jatkuvan haun kautta. Se on ammatillisen lisäkoulutuksen opintokokonaisuus pianonvirittäjinä jo työskenteleville. Lisätietoa ks. opintokokonaisuudesta löydät täältä.

Tutkinnot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun tai lukion suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Pianonvirityksen osaamisalalle voi hakea joka toinen vuosi. Seuraavan kerran pääsykokeet järjestetään keväällä 2022.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Lue lisää vuoden 2021 opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (10.12.2020, pdf)