Haku ammatilliseen koulutukseen

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi.

Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Tutustu musiikin osaamisalan tutkintoon

Tutustu pianonvirityksen osaamisalan tutkintoon

Vuonna 2018 opiskelijoita otetaan sekä musiikin että pianonvirityksen osaamisalaan.

Hakuaika koulutuksiin päättyi 13.3.2018.

Ajankohtaista

11.4.2018 Kutsukirjeet pääsykokeisiin on postitettu hakijoille 9.4. (pianonvirityksen osaamisala) ja 10.4. (musiikin osaamisala). Kirjeessä kerrotaan oma pääsykoepäivä ja tarkempia ohjeita. Varaathan kokeeseen koko päivän!

Musiikin osaamisalan pääsykoepäivät soittimittain

maanantai 14.5. vaskipuhaltimet, lyömäsoittimet, viulu ja alttoviulu
tiistai 15.5. piano, kitara
keskiviikko 16.5. puupuhaltimet, piano, cembalo
torstai 17.5. laulu
perjantai 18.5. laulu, sello, kontrabasso

 

Pianonvirityksen osaamisalan pääsykoepäivät ovat 2.–4.5.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

Hakeminen koulutukseen

Peruskoulun tai lukion suorittaneet hakevat yhteishaussa.

Hakemus on jätettävä opintopolku.fi-palvelussa viimeistään 13.3.2018 klo 15.00. Myös postitse toimitettavien hakemusten on oltava Opetushallituksessa viimeistään 13.3.2018 klo 15.00.

Opintopolku.fi:n verkkohakemuksen lisäksi hakija täyttää lisätietolomakkeen ja palauttaa sen Helsingin Konservatorioon viimeistään tiistaina 13.3.2018 klo 15.00.
Lisätietolomake liitteineen palautetaan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteella konservatorio@konservatorio.fi (viestin otsikoksi Haku ammatilliseen koulutukseen). Vaihtoehtoisesti lomakkeen liitteineen voi tuoda konservatorioon (Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki).

Musiikin osaamisala: Lisätietolomake 2018 (muusikko) (pdf)

Pianonvirityksen osaamisala: Lisätietolomake 2018 (pianonvirittäjä) (pdf)

Huom! Toisen asteen yhteishaussa ilmoitettu hakujärjestys on sitova eikä järjestystä voi enää muuttaa hakuajan jälkeen. Kun hakija haluaa ensisijaisesti Helsingin Konservatorion musiikkialan (muusikko) opintoihin, on tämä hakutoive laitettava ensimmäiseksi.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon hakuaikana (ei yhteishaussa).

Ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat toimittavat hakemuksen suoraan Helsingin Konservatorioon. Hakulomake on palautettava viimeistään tiistaina 13.3.2018 klo 15.00.
Hakulomake palautetaan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteella konservatorio@konservatorio.fi (viestin otsikoksi Haku ammatilliseen koulutukseen). Vaihtoehtoisesti lomakkeen liitteineen voi tuoda konservatorioon (Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki).

Musiikin osaamisala: Hakulomake 2018, ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet (pdf)

Pianonvirityksen osaamisala: Hakulomake 2018, ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet (pdf)

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella. Pääsykokeisiin kutsutaan kaikki hakijat, jotka ovat tehneet yhteishakuhakemuksen ja toimittaneet musiikin lisätietolomakkeen mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon sekä tutkinnon suorittaneet hakijat, jotka ovat toimittaneet hakemuksensa mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon. Musiikin osaamisalan valintayksikkö on instrumentti.

Opiskelijavalinnat ilmoitetaan aikaisintaan 14.6.2018.

Lue lisää opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (pdf)