fbpx

Haku ammatilliseen koulutukseen

Helsingin Konservatorioon on hyväksyttiin kevään 2021 valinnassa 41 uutta opiskelijaa suorittamaan toisen asteen musiikkialan perustutkintoa. Valitut sijoittuvat musiikin osaamisalalle, jolta valmistutaan klassisen musiikin muusikoksi. Tutkinnonosia suorittamaan valittiin 7 opiskelijaa, joista kolme sijoittui musiikin ja 4 pianonvirityksen osaamisalalle.

Seuraavan kerran pääsykokeet järjestetään keväällä 2022.

Haku yhteishaun tai jatkuvan haun kautta

Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Kevään 2021 hakuaika syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen oli 23.2.–7.4.2021.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakivat suoraan Helsingin Konservatorioon 23.2-23.3.

Tiedot kevään 2022 yhteishausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakua. Helsingin Konservatorioon on mahdollista hakea yhteishaun kautta vain kevään yhteishaussa. Meille voi kuitenkin hakea myös jatkuvassa haussa.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on mahdollisuus hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden, suoraan oppilaitokseen. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista. Helsingin Konservatorio opiskelijaksi on mahdollista hakea jatkuvan haun kautta musiikin osaamisalan tutkintoa suorittamaan.

Opiskelupaikkoja ei ole vapautunut, eli vuoden 2021 aikana ei enää järjestetä pääsykokeita jatkuvan haun kautta hakeville. Mikäli tilanne muuttuu, ilmoitamme asiasta tällä sivulla.

Voit hakea jatkuvassa haussa täyttämällä tämän jatkuvan haun lomakkeen.

Liitä hakulomakkeeseen todistukset aiemmista tutkinnoista ja musiikkiopinnoista. Hakulomakkeeseen voit myös liittää tallennelinkit pääsykokeissa esitettävästä ohjelmasta. Jos tallennelinkit eivät ole vielä hakuvaiheessa valmiit, voit lähettää ne myöhemmin sähköpostilla osoitteeseen konservatorio(at)konservatorio.fi. Ohje videon lataamiseksi YouTubeen löytyy tarvittaessa täältä (Helsingin Konservatorion YouTube-kanavalta) Voit halutessasi käyttää myös esim. Vimeota.

Pianonviritysopinnot on mahdollista aloittaa vain joka toinen vuosi. Nyt opiskeleva vuosikurssi aloitti opinnot syksyllä 2020, ja seuraavan kerran haku järjestetään keväällä 2022.

Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea ainoastaan musiikin osaamisalan tutkintoa suorittamaan.

Tutkinnot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun tai lukion suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Pianonvirityksen osaamisalalle voi hakea joka toinen vuosi. Seuraavan kerran pääsykokeet järjestetään keväällä 2022.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Lue lisää vuoden 2021 opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (10.12.2020, pdf)