Hakutiedot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi.

Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Hakuaika muusikon koulutukseen keväällä 2017 on 21.2.-14.3.2017.

Pianonvirittäjäkoulutuksen seuraava haku on keväällä 2018.

Hakuopas, ammatillinen koulutus 2017_web (PDF)

Hakeminen koulutukseen

Peruskoulun tai lukion suorittaneet hakevat yhteishaussa.

Nettihaun kautta hakemus on jätettävä viimeistään 14.3.2017 klo 15.00. Myös postitse toimitettavien hakemusten on oltava Opetushallituksessa viimeistään 14.3.2017 klo 15.00.

Yhteishakulomakkeen lisäksi hakijan tulee täyttää musiikin lisätietolomake, joka palautetaan konservatorioon (Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki) viimeistään tiistaina 14.3.2017. Musiikin lisätietolomakkeen voi tulostaa Helsingin Konservatorion verkkosivuilta tai noutaa Helsingin Konservatoriosta.

Lisätietolomake, muusikko

Huom! Toisen asteen yhteishaussa ilmoitettu hakujärjestys on sitova eikä järjestystä voi enää muuttaa hakuajan jälkeen. Kun hakija haluaa ensisijaisesti Helsingin Konservatorion musiikkialan (muusikko) opintoihin, on tämä hakutoive laitettava ensimmäiseksi.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, eikä kielitaitoa ole voitu todentaa muilla tavoin, hakija saa kutsun kielikokeisiin.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan oppilaitokseen hakuaikana (ei yhteishaussa).

Ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat toimittavat hakemuksen suoraan Helsingin Konservatorioon. Hakemus on jätettävä viimeistään 14.3.2017 klo 15.00. Hakulomakkeen voi tulostaa Helsingin Konservatorion verkkosivuilta tai noutaa Helsingin Konservatoriosta.

Hakulomake, aikuiskoulutus, muusikko k-2017 (tutkinnon suorittaneet)

Aikuisten näyttötutkintoon haetaan suoraan oppilaitokseen hakuaikana (ei yhteishaussa).

Aikuisten näyttötutkintoon hakijat (vain musiikin osaamisala, muusikko) hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon. Hakemus on jätettävä viimeistään 14.3.2017 klo 15.00. Hakulomakkeen voi tulostaa viimeistään hakuaikana Helsingin Konservatorion verkkosivuilta tai noutaa Helsingin Konservatoriosta.

Hakulomake aikuiskoulutus, muusikko k-2017

Hakuopas ammatillinen koulutus 2017 (PDF)

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella. Musiikin osaamisalan valintayksikkö on instrumentti. Pääsykokeisiin kutsutaan kaikki hakijat, jotka ovat tehneet yhteishakuhakemuksen ja toimittaneet musiikin lisätietolomakkeen mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon sekä tutkinnon suorittaneet hakijat ja aikuisten näyttötutkinnon hakijat, jotka ovat toimittaneet hakemuksensa mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon.

Pääsykoe järjestetään 15.-19.5.2017 Helsingin Konservatoriossa, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki. Kokeeseen on varattava aikaa koko päivä. Hakijan pääsykoepäivä selviää hänelle lähetetystä pääsykoekutsusta.

Seuraava haku pianonvirittäjäkoulutukseen on keväällä 2018.