fbpx

Haku ammatilliseen koulutukseen

Uudet opiskelijamme

Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen on valittu yhteensä 45 uutta opiskelijaa suorittamaan toisen asteen musiikkialan perustutkintoa. Näistä opiskelijoista 35 sijoittuu musiikin osaamisalalle, jolta valmistutaan klassisen musiikin muusikoksi, ja 10 pianonvirityksen osaamisalalle, josta valmistutaan pianonvirittäjäksi.

Lisäksi tutkinnon osia on valittu suorittamaan neljä henkilöä, joista kolme sijoittuu pianonvirityksen osaamisalalle ja yksi musiikin osaamisalalle.

Onnittelut valinnan johdosta kaikille uusille opiskelijoillemme! Nimenne näkyvät alla olevassa tiedostossa, mikäli olette antaneet luvan nimenne julkaisemiseen:

Helsingin Konservatorion uudet ammatillisen koulutuksen opiskelijat 2020.pdf

Orientaatioviikon ohjelma uusille opiskelijoille.pdf

Kaikille pääsykokeissa olleille hakijoille lähettiin sähköpostilla tieto yhteishaun tuloksista torstaina 11.6.2020. Viestissä on ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta. Opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 25.6.2020 Oma Opintopolku -palvelussa. Ne, jotka hakivat suoraan oppilaitokseen, lähettävät vahvistuksen sähköpostitse Helsingin Konservatorioon (pia.karjes-peltola@konservatorio.fi), samoin 25.6.2020 mennessä.

Haku yhteishaun tai jatkuvan haun kautta

Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon hakuaikana.

Jatkuva haku on mahdollisuus hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista.

Jatkuva haku

Opiskelijaksi voi hakea jatkuvan haun kautta. Mahdolliset pääsykokeet järjestetään näille hakijoille seuraavan kerran elo-syyskussa, ja niistä tiedotetaan elokuussa 2020.

Täytä hakulomake Musiikkialan perustutkinto.

Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea ainoastaan musiikin osaamisalan tutkintoa suorittamaan. Pianonviritysopinnot on mahdollista aloittaa vain joka toinen vuosi. Vuoden 2020 vuosikurssi aloittaa opinnot syksyllä 2020, ja seuraavan kerran haku järjestetään keväällä 2022.

Poikkeuksena tässä on opintokokonaisuus Flyygelin huoltaminen kevätlukukaudella 2021, johon haetaan jatkuvan haun kautta. Se on ammatillisen lisäkoulutuksen opintokokonaisuus pianonvirittäjinä jo työskenteleville.

Tutkinnot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun tai lukion suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Musiikin osaamisalan koulutukseen haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Pianonvirityksen osaamisalalle voi hakea joka toinen vuosi. Seuraavan kerran pääsykokeet järjestetään keväällä 2022.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme kaikissa koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola
puh. 09 5860 5830, 050 309 2420
pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

 

Pääsykokeet

Musiikin osaamisalan (muusikko, klassinen musiikki) pääsykoe

Pianonvirityksen osaamisalan (pianonvirittäjä) pääsykoe

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella.

Koronavirusepidemian vuoksi päivitetyt opiskelijavalinnan perusteet (kevät 2020, pdf)

Lue lisää vuoden 2020 opiskelijavalinnan perusteista ja pääsykokeiden pisteytyksestä (19.12.2019, pdf)