Hakutiedot

Helsingin Konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta voi valmistua klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi.

Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, jotka peruskoulun suoritettuaan haluavat valmistua musiikkialan ammattiin ja saada valmiudet korkeakouluopintoihin.

Ammatilliseen koulutukseen haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa 20.2.-13.3.2018.

Vuonna 2018 opiskelijoita otetaan sekä musiikin että pianonvirityksen osaamisalaan.

Pääsykoe järjestetään 3.-4.5.2018 (pianonvirityksen osaamisala) ja 14.-18.5.2018 (musiikin osaamisala) Helsingin Konservatoriossa. Kokeeseen on varattava aikaa koko päivä. Hakijan pääsykoepäivä selviää hänelle lähetetystä pääsykoekutsusta.

 

Hakeminen koulutukseen

Peruskoulun tai lukion suorittaneet hakevat yhteishaussa.

Nettihaun kautta hakemus on jätettävä viimeistään 13.3.2018 klo 15.00. Myös postitse toimitettavien hakemusten on oltava Opetushallituksessa viimeistään 13.3.2018 klo 15.00.

Yhteishakulomakkeen lisäksi hakijan tulee täyttää musiikin lisätietolomake viimeistään tiistaina 13.3.2018. Musiikin lisätietolomake ja palautusohjeet julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Huom! Toisen asteen yhteishaussa ilmoitettu hakujärjestys on sitova eikä järjestystä voi enää muuttaa hakuajan jälkeen. Kun hakija haluaa ensisijaisesti Helsingin Konservatorion musiikkialan (muusikko) opintoihin, on tämä hakutoive laitettava ensimmäiseksi.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan oppilaitokseen hakuaikana (ei yhteishaussa).

Ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat toimittavat hakemuksen suoraan Helsingin Konservatorioon. Hakemus on jätettävä viimeistään 13.3.2018 klo 15.00. Hakulomake ja palautusohjeet julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

 

Opiskelijavalinta tehdään Helsingin Konservatorion pääsykokeen perusteella. Musiikin osaamisalan valintayksikkö on instrumentti. Pääsykokeisiin kutsutaan kaikki hakijat, jotka ovat tehneet yhteishakuhakemuksen ja toimittaneet musiikin lisätietolomakkeen mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon sekä tutkinnon suorittaneet hakijat, jotka ovat toimittaneet hakemuksensa mahdollisine liitteineen määräaikaan mennessä Helsingin Konservatorioon.

 

Vuoden 2017 hakumateriaaleja (vuoden 2018 hakumateriaalit julkaistaan tällä sivulla myöhemmin)

Hakuopas, ammatillinen koulutus 2017_web (PDF)

Lisätietolomake, muusikko

Hakulomake aikuiskoulutus, muusikko k-2017