fbpx

Näin haet Helsingin Konservatorioon

Huom! Yhteishaun hakuaikaa pidennettiin valtakunnallisesti maaliskuun alussa, haun jo alettua. Yhteishaku on käynnissä 7.4. asti, ei 23.3. asti, kuten aiemmin ilmoitettiin. Muut ilmoitetut päivämäärät pysyvät ennallaan. Jatkuvan haun kautta hakevien hakuaika on edelleen 23.3-23.3.

Hae näin:

 1. Täytä sähköinen hakulomake Opintopolku.fi -osoitteessa 23.2. – 7.4.2021
 2. Täytä lisäksi tämä Lisätietolomake.
 3. Toimita todistuksesi ja muut vaaditut liitteet sähköpostitse osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi hakuajan loppuun mennessä.

Tai, jos olet jo suorittanut ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hae suoraan Helsingin Konservatorioon hakuaikana 23.2.-23.3.2021 täyttämällä tämä Jatkuvan haun lomake.  Muista toimittaa liitteet viimeistään 23.3.2021.

Sinun tulee toimittaa seuraavat liitteet:

 • opintorekisteriote musiikkiopinnoistasi
 • todistusjäljennös pohjakoulutuksesta, jos olet suorittanut ammatillisen tai korkeakoulututkinnon

Huomoithan, että ennakkotehtävien tai muiden liitteiden toimittamista ei katsota hakemukseksi, jos varsinaista hakulomaketta ei ole jätetty ajoissa. Jos pyydettyjä ennakkotehtäviä tai muita liitteitä ei toimiteta määräaikaan mennessä, hakemuksesi hylätään.

Videotallenteen teko ja soveltuvuuskoe

 1. Pääinstrumentin koe videotallenteena
 • Tee pääsykokeissa esitettävästä ohjelmasta videotallenne. Voit tallentaa esitettävät teokset yksi kerrallaan. Lataa video YouTubeen tietoturva-asetukseltaan piilotettuna tai Vimeoon ”private link” -asetuksella ja kopioi jakolinkki sähköpostiin, jonka toimitat konservatorioon osoiteeseen konservatorio@konservatorio.fi maanantaihin 19.4.2021 klo 16 mennessä.
 • Videossa pitää näkyä hakija ja instrumentti kokonaisuudessaan. Laulajan kasvojen toivotaan erottuvan selkeästi.
 • Voit tallentaa teokset säestyksen kanssa tai ilman, ellei instrumenttikohtaisesti ole jotain muuta pyydetty
 • Kännykällä kuvattu video on laadultaan riittävä. Videon editointi ja tehosteiden käyttö on kielletty.

Tarkemmat tiedot pääsykokeesta tältä sivulta.

 1.   Haastattelu ja kirjallinen tehtävä

Haastattelussa ja kirjallisessa tehtävässä arvioidaan hakijan motivaatiota ja edellytyksiä musiikkialan ammattiopintoihin ja musiikkialalle sekä tavoitteellisuutta yleensä ja erityisesti musiikkialan perustutkinnon opintojen loppuun saattamisessa. 

Haastatteluun saat kutsun huhtikuun puolessa välissä. Samassa saat kirjallisen esseen tehtävänannon. Haastattelut pidetään toukokuussa 3.-7.5.2021 instrumenttikohtaisina päivinä. Aikataulut päivitetään verkkosivuille hakuajan päätyttyä ja tieto lähetetään hakijoille kutsun yhteydessä.

Kirjallinen tehtävä (essee) tulee toimittaa 19.4.2021 klo 16 mennessä osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi.

Musiikin osaamisalan pääsykoe (mm. teostiedot).

Ohjeet YouTube-videoiden tekemiseen

Jos selaimesi estää videon katsomisen sivustolla (mm. AdBlock saattaa tulkita sen mainokseksi), siirry katsomaan video suoraan YouTubeen videota klikkaamalla.