fbpx

Opiskelijatarina: Aino Raatikainen

pääsoitin: klarinetti
opintojen aloitusvuosi: 2018

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Päätin jo aika nuorena pyrkiväni muusikoksi ja kun opettajani ehdotti konservatoriota opiskelupaikkana, päätin hakea, sillä se tuntui täydelliseltä vaihtoehdolta sillä hetkellä.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Yleensä päivän aikana käytän enemmän aikaa harjoitteluun kuin tunnilla istumiseen, mikä kertoo jo aika paljon aikataulusta. Silloin kun satun istumaan tunnilla ehkä yhden tai puolitoista tuntia, niin on luvassa vaikkapa teoriaa, solfaa, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, musiikin tyylien tuntemusta tai muusikon työelämätaitoja. Kerran viikossa on myös harjoitteluhetki kamariyhtyeen ja yhtyeworkshopin kanssa. Olen itse pianotriossa ja yhtyeworkshopissa soitamme tanssimusiikkia. Meitä on siellä kahdeksan opiskelijaa opettajan lisäksi.

Mikä opinnoissasi on ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Olen huomannut, että konservatoriolla kaikki tuntuu antoisalta ja mikään tunti ei ikinä tunnu täysin pakotukselta. Opettajat ovat tietysti aivan huippuja ja on ollut todella hienoa tavata muita ihmisiä ja saada uusia ystäviä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista kuin itse on. Paras hetki päivässä on se, kun hyvän harjoitteluhetken jälkeen pitää taukoa ja juttelee vähän kaverin kanssa fiiliksistä.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Itse olen ehkä eniten kiinnostunut freelancerina toimimisesta, mutta rakastaisin myös toimia opettajana ja auttaa tulevia klarinetisteja heidän poluillaan ammattilaisuuteen.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelen Helsingin konservatoriota lämpimästi jokaiselle, joka on kiinnostunut musiikista ja haluaa korkeatasoista opetusta.

kuva: Vilma Peltokangas
Haastattelu tehty marraskuussa 2018