fbpx

Opiskelijatarina: Aleksi Vänttinen

pääsoitin: baritonitorvi, sivuaine pasuuna. Lisäksi olen mukana Kanavan laulu -lauluyhtyeessä.
opintojen aloitusvuosi: 2018

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Hain Helsingin konservatorioon, koska olin kuullut koulusta pelkkää hyvää ystäviltä ja opettajiltani. Nyt jo jonkin aikaa koulussa opiskeltuani voin sanoa, etten ole katunut hetkeäkään hakupäätöstäni!

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Tyypillisesti viikkoni alkaa maanantaiaamuna lauluyhtyeharjoituksilla ja tekemistä riittää iltaan asti. Tiistait ovat yhtä toiminnantäyteisiä. Keskiviikkona ja torstaina minulla on vähemmän oppitunteja, joten keskityn silloin enemmän omatoimiseen harjoitteluun. Perjantaina on jälleen pidempi koulupäivä ja viikonloppu menee usein nopeasti itsenäisesti treenatessa.

Mikä opinnoissasi on ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Yksi positiivisimmista asioista opinnot aloittaessani oli koulun mahtava henkilökunta. Koulun yleinen ilmapiiri on erittäin positiivinen ja opetus on todella tasokasta. Opettajien hyvä asenne antaa myös oppilaille opiskelumotivaatiota.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Tulevaisuudessa haluaisin kouluttautua konservatorion jälkeen musiikkiterapeutiksi, sillä haluan auttaa ihmisiä ja saada heidät huomaamaan, kuinka positiivinen vaikutus musiikilla voi elämässä olla. Helsingin Konservatorio on mielestäni loistava aloitus monenlaisille musiikkialan ammateille, eikä vain täysipäiväisiksi muusikoiksi haluaville.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelen Helsingin Konservatoriota kaikille klassisen musiikin osaajille, jotka haluavat aloittaa musiikkialan opintonsa vahvasti ja tasokkaasti!

kuva: Veera Seikkula
Haastattelu tehty marraskuussa 2018