fbpx

Opiskelijatarina: Liina Ristolainen

Iina Ristolainen

pääsoitin:

-viulu

 

opintojen aloitusvuosi:

-2022

 

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

-Kävin tavallista päivälukiota Rovaniemellä kolme vuotta, mutta halusin päästä keskittymään enemmän viuluopintoihini. Hain Helsinkiin, sillä täällä oli opettaja, jonka opetukseen halusin päästä. Nyt saan käytyä lukion loppuun helposti tässä rinnalla.

 

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

-Mikään päivä ei ole oppituntien kannalta kovin raskas, mutta joka päivä on jotakin. Maanantaisin mulla on soittotunti, tiistaista torstaihin teoria-aineita ja perjantaina musiikin tyylien tuntemusta ja muusikon työelämätaitoja. Tämän lisäksi käyn lukiokursseja itsenäisesti. Suuri osa päivistä menee itsenäiseen harjoitteluun. Lisäksi usein päiviin kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkiharjotuksia.

 

Mikä opinnoissasi on ollut kiinnostavinta ja antoisinta?

-Soittotunnit ovat olleet ehdottomasti antoisinta. On myös tosi kiva, että jo aamupäivisin on aikaa itsenäiseen harjoitteluun.

 

Millaiset työtehtävät kiinnostavat sinua tulevaisuudessa?

– Olen avoin monenlaisille työtehtäville. Muiden kanssa soittamisesta haaveilen eniten, mutta esimerkiksi opettaminenkaan ei tunnu kaukaiselta ajatukselta.

 

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

-Suosittelen Helsingin Konservatoriota kaikille, jotka haluavat keskittyä instrumenttiopintoihinsa kannustavassa ympäristössä!