fbpx

Opiskelijatarina: Ilia Ishchenko

pääsoitin: lyömäsoittimet
opintojen aloitusvuosi: 2019

Pääsin opiskelemaan Helsingin Konservatorioon vuonna 2019. Tässä onnistuminen oli minulle todellinen yllätys – keväällä minulla oli neljä pääsykoetta eri konservatorioihin Helsingin Konservatorion lisäksi, ja olin varma että en pääse Helsinkiin. En pitänyt itseäni tarpeeksi taitavana soittajana ja enkä uskonut, että opettajat kiinnostuisivat soitostani. Silti muutin kesän loppuvaiheessa Helsinkiin.

Minä todella pidän konservatorion ammatillisesta ilmapiiristä. Peruskoulun ja musiikkikoulun jälkeen, joissa koulutus oli joskus melko sotkuista, oli hienoa alkaa vihdoin opiskelemaan tulevaisuudessa ehdottomasti tarvitsemiani asioita ja ymmartää, miksi opiskelen niitä. Syksyllä aloin soittaa Helsinki Concordia -orkesterissa muiden uusien opiskelijoiden parissa. Vähän myohemmin aloin saamaan viestejä muilta orkestereilta ja tarjouksia, voisinko osallistua heidän konsertteihinsa.

Positiivisia asioita opiskelussa ovat lämmin ilmapiiri, henkilökohtaiset tunnit ja harjoitukset erinomaisen opettajan, Ville Syrjäläisen, kanssa. Koulusta saa ohjausta ja apua työkokemuksen löytämiseksi ja täällä on mahdollisuus harjoitella ihan kuinka paljon tahansa. Nämä asiat eivät voi olla miellyttämättä eikä innostamatta!

Konservatorion ilmapiiri edellyttää oppimista ja vuorovaikutusta muiden ihmisten parissa. Sen avulla voin keskittyä musiikkiin ja opiskella yksityiskohtaisesti kaikkia teorian tai historian näkökohtia, ja mikä on tärkeintä: valmistautua tulevaisuuteen ja omaan ammatilliseen uraan.

kuva: Ilia Ishchenkon arkisto
Haastattelu tehty joulukuussa 2019