fbpx

Opiskelijatarina: Matiiss Kuusela

pääsoitin: Tuuba
opintojen aloitusvuosi: 2018

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Hain Helsingin Konservatorioon, koska halusin edetä urallani, ja olin kiinnostunut klassisesta musiikista. Olin tutuilta kuullut vain hyvää oppilaitoksesta, ja kun haku laitokselle avautui, hain heti.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Helsingin Konservatorio tarjoaa kaikenlaista opetusta koko viikolle. Helsingin Konservatoriossa on myös mahdollista käydä Eiran aikuislukiota samalla, josta olen hyvin kiitollinen.
Tyypillinen viikko alkaa maanantailla, jolloin minulla on aamulla lukiota ja sen jälkeen tunteja konservatoriolla. Tiistaina on paljon teoriaa. Keskiviikkoisin on aamulla lukiota, mutta muuten vapaampi päivä, torstai on taas teoriaa. Perjantaina ei ole lukiota, vaan tunteja konservatoriolla. Viikonloppu menee yleensä omaan harjoitteluun.

Mikä opinnoissasi on ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Pidän siitä, kuinka ammattimaista ja korkeatasoista opetus on. Koulun ilmapiiri on myös mukava ja positiivinen.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Konservatorion jälkeen haen joko Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, tai ulkomaille. Sen jälkeen mielessä on orkesteripaikan löytäminen.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelisin Helsingin Konservatoriota lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet klassisesta musiikista ja muusikin ammatillisesta linjasta.

Kuva: Sofi Virtanen
Haastattelu tehty marraskuussa 2018