fbpx

Opiskelijatarina: Sakari Savola

 

pääsoitin: kitara
opintojen aloitusvuosi: 2017

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Olin kuullut, että Helsingin Konservatoriossa on ensiluokkainen opetuksen taso. Hain ja pääsin toisenkin paikkakunnan konservatorioon, mutta valitsin Helsingin opetuksen laadun takia.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Opintoja pystyy tiettyyn pisteeseen räätälöimään itselleen sopivaksi. Minulla on maanantaisin paljon instrumenttini soittoa ja tiistaisin paljon musiikinteoriaa. Loppuviikolle sain järjestettyä tasapainoisesti molempia ja jätin myös paljon aikaa treenaamiseen.

Mikä opinnoissasi on tähän mennessä ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Noin vuosi sitten en osannut lukea nuotteja, enkä tiennyt lähes mitään musiikin teoriasta. Nyt kun sain opiskelupaikan ja pätevät opettajat ovat auttaneet minua, niin koen, että musiikki on avautunut minulle valtaisasti. Teorian osaaminen ja musiikin historian ymmärrys tuovat soittooni uutta kulmaa.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Lähdin opiskelemaan ensisijaisesti kehittääkseni itselleni musiikin ja soittamisen fantastisen taidon. Musiikki tuo minulle iloa ja hyvinvointia. Haluan välittää tätä tunnetta muille myös. Musiikin opettaminen sekä esittäminen kiinnostavat minua.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelen Helsingin Konservatoriota sinulle, joka rakastat klassista musiikkia ja haluat kehittää itseäsi sekä taitojasi ammattimaisessa ympäristössä.

 

kuva: Sakari Savolan kotialbumi
Haastattelu tehty joulukuussa 2017