fbpx

Opiskelijatarina: Tuuli Lehtinen

pääsoitin: piano
opintojen aloitusvuosi: 2017

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Hain Helsingin Konservatorioon, sillä se tuntui sopivalta seuraavalta askeleelta piano-opinnoissani heti musiikkiopiston jälkeen. Kuulin siitä paljon hyvää opiston opettajaltani, ja halusin musiikista enemmän irti itselleni.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Tyypillinen opiskeluviikkoni koostuu suurelta osin harjoittelusta sekä konservatorion harjoitteluluokissa että kotona. Päiväni alkavat melko myöhään, mutta tehtävää riittää iltaan asti. Koulussa opiskelen mm. musiikin teoriaa, vuorovaikutustaitoja ja tyylien tuntemusta sekä soitan oman pianotuntini lisäksi kamarimusiikki-, lied- ja yhtyeworkshoptunneilla. Soittaminen ja oman instrumentin kanssa kehittyminen on kuitenkin se pääasia.

Mikä opinnoissasi on tähän mennessä ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Olen nauttinut oikeastaan kaikesta, mitä koululla on ollut meille tarjota, mutta lied on ollut todella mielenkiintoista loistavan opettajan johdolla ja muiden innostuneiden opiskelijoiden joukossa.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Toimisin mielelläni opettajana. Mahdollisuuksia on paljon.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelen Helsingin Konservatoriota kaikille, ketkä rakastavat musiikkia ja haluavat erinomaista opetusta sen monella eri osa-alueella, eikä esimerkiksi Sibelius-Akatemia tunnu vielä mahdolliselta saavuttaa.

 

kuva: Mirella Pietikäinen
Haastattelu tehty joulukuussa 2017