fbpx

Opiskelijatarina: Vilma Peltokangas

pääsoitin: sello
opintojen aloitusvuosi: 2018

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

– Hain Helsingin Konservatorioon, sillä se tuntui luontevalta vaihtoehdolta jatkaa musiikkiopintoja Kaustisen musiikkilukion jälkeen. Konservatoriolla saan keskittyä pelkästään musiikkiin ja kokea, mitä muusikkona toimiminen oikeasti on. Tähtään ammattimuusikoksi, ja konservatorio vaikutti hyvältä paikalta kehittyä ja hankkia lisää varmuutta soittimen kanssa. Valitsin juuri Helsingin Konservatorion korkeatasoisen opetuksen vuoksi.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

– Henkilökohtaiselle harjoittelulle on varattu paljon aikaa. Viikkoon kuuluu kuitenkin myös mm. säveltapailua, musiikinteoriaa ja musiikin tyylien tuntemusta. Aikaa kuluu myös pianotrion harjoituksissa ja yhtyeworkshopissa, jossa soitamme kevyempää musiikkia. Jokainen viikko on hieman erilainen riippuen tulevista konserteista, käynnissä olevista periodeista ja omista projekteista. Viikot painottuvat kuitenkin selkeästi omaan harjoitteluun.

Mikä opinnoissasi on tähän asti ollut kiinnostavinta tai antoisinta ja miksi?

– Harjoittelun määrä on kasvanut lähes huomaamatta, ja sen myötä olen kehittynyt paljon. On mahtavaa tavata uusia ihmisiä, ja kun mielenkiinnon kohde on sama, keskustelut ovat antoisia ja tuovat motivaatiota.

Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat tulevaisuudessa?

– Minua kiinnostavat orkesteri- ja freelance-muusikkous.

Kenelle suosittelisit Helsingin Konservatoriota?

– Suosittelen Helsingin Konservatoriota kaikille, jotka rakastavat klassista musiikkia ja haluavat kehittyä siinä!

 

kuva: Aino Raatikainen
Haastattelu tehty marraskuussa 2018