fbpx

Hakeminen

Tutustu musiikkileikkikouluun, valmentavaan opetukseen ja nuorten laulukouluun

Tutustu musiikkiopisto-opintoihin

Tutustu soitinvalikoimaan ja soitinesittelyvideoihin

Usein kysyttyä musiikkileikkikoulusta ja musiikin perusopetuksesta

 

Ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun

Ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun lukuvuodelle 2021-2022 tapahtui verkkosivuillamme 28.4.-5.5.2021. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella elokuussa (muskari@konservatorio.fi).

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja ilmoittautuminen

Haku musiikin taiteen perusopetukseen (musiikkiopisto)

Hakuaika musiikin taiteen perusopetukseen eli musiikkiopistoon on 6.-11.5.2021. Valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun ja musiikkiopisto-opintoihin (perus- ja syventävät opinnot) on yhteinen hakumenettely.

Alle 10-vuotiaille (jos lapsi ei ole täyttänyt 10 vuotta 30.4.2021 mennessä) haetaan oppilaspaikkaa palauttamalla sähköinen hakulomake verkkosivuillamme 6.-11.5.2021. 10 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille haetaan oppilaspaikkaa palauttamalla hakulomakkeen lisäksi myös videotallenne. HUOM! Myös valmentavaan opetukseen ja nuorten laulukouluun haettaessa noudatetaan edellä mainittua hakumenettelyä. Oppilaat sijoitetaan hakemusten perusteella eri opetusmuotoihin oppilasvalintaa tehtäessä.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla 8.6.2021.

Uusia oppilaita otetaan instrumenttikohtaisesti vapautuvia oppilaspaikkoja vastaava määrä. Lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaaksi otettujen edellytykset ja motivaatio musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen harrastamiseen.

Oppilaaksi haetaan vain yhden kerran (ei useita hakemuksia eri instrumentteihin tai opetusmuotoihin). Ilmoittauduttaessa on ensisijaisen instrumentin (soitin / laulu) lisäksi mahdollista kertoa myös vaihtoehtoisesta kiinnostavasta instrumentista. Oppilaspaikkaa voidaan tarjota ilmoitetun vaihtoehtoisen instrumentin opintoihin, mikäli ensisijaisen instrumentin opintoihin ei olisi vapaita oppilaspaikkoja tarjolla.

Lisätietoa ilmoittautumisestaja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ja koelaulut kuoroihin

Kuorojen koelaulut järjestetään vuonna 2021 lukuvuoden alussa. Koelauluihin, ja joidenkin kuorojen tapauksessa suoraan kuoroihin, ilmoittaudutaan 3.5.-31.8. Ilmoittaudu täältä.

Applying to Music School (Briefly in English)