fbpx

Hakeminen

Tutustu musiikkileikkikouluun, valmentavaan opetukseen ja nuorten laulukouluun

Tutustu musiikkiopisto-opintoihin

Tutustu soitinvalikoimaan ja soitinesittelyvideoihin

Usein kysyttyä musiikkileikkikoulusta ja musiikin perusopetuksesta

Musiikin taiteen perusopetuksen oppilasvalinta keväällä 2022

Helsingin Konservatorion musiikin taiteen perusopetukseen hakeminen on tehty musiikkiharrastuksesta kiinnostuneille mahdollisimman helpoksi.

Musiikkileikkikoulu ja erityismusiikkikasvatusryhmä

Ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun tai erityismusiikkikasvatusryhmään lukuvuodeksi 2022-2023 tapahtuu verkkosivuillamme 26.4.-3.5.2022. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella elokuussa (muskari@konservatorio.fi).

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja ilmoittautuminen

Valmentava soitonopetus vasta-alkajille

Soittoharrastustaan vasta aloittavalle voi hakea oppilaspaikkaa lukuvuoden 2022-2023 kestävään valmentavaan soitonopetukseen. Opetus on pienryhmäopetusta. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakulomakkeen voi täyttää verkkosivuillamme 26.4–3.5.2022.

Uusia oppilaita voidaan ottaa valmentavaan opetukseen soitinkohtaisesti vapaana olevia oppilaspaikkoja vastaava määrä. HUOM! Kosketinsoittimien valmentavaan opetukseen on rajoitetusti oppilaspaikkoja tarjolla. Soitinvaihtoehdot ja soitinkohtaiset ikärajat kerrotaan verkkosivuillamme kevään aikana.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla 8.6.2022.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja ilmoittautuminen

Nuorten laulukoulu

Kolme lukuvuotta kestävään nuorten laulukouluun voivat hakea oman laulutaitonsa kehittämisestä innostuneet 11–15-vuotiaat. Oppilaspaikkaa haetaan 5.–10.5.2022 täyttämällä hakulomake konservatorion verkkosivuilla ja liittämällä siihen linkki salattuun YouTube -videoon.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla 8.6.2022.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja ilmoittautuminen

Musiikin laajan oppimäärän opinnot (musiikkiopisto)

Musiikin laajan oppimäärän opintoihin haetaan 5.-10.5.2022 täyttämällä verkkosivuillamme hakulomake ja lähettämällä esim. kännykällä tehty pieni esittelyvideo konservatorioon. Videon voi tehdä itselleen sopivana ajankohtana ja tallentaa salattuna YouTubeen. Linkki videoon lähetetään meille hakulomakkeen mukana. Videon voi itse poistaa YouTubesta oppilasvalinnan tulosten selvittyä. Annamme ohjeet esittelyvideon tekemiseen verkkosivuillamme. Pääsykokeita ei siis tarvitse jännittää!

Myös vasta-alkajat voivat hakea suoraan musiikin laajan oppimäärän opintoihin. Uusia oppilaita otetaan instrumenttikohtaisesti vapautuvia oppilaspaikkoja vastaava määrä. Lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaaksi otettujen edellytykset ja motivaatio musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen harrastamiseen.

Oppilaaksi haetaan vain yhden kerran (ei useita hakemuksia eri instrumentteihin tai opetusmuotoihin). Ilmoittauduttaessa on ensisijaisen instrumentin (soitin / laulu) lisäksi mahdollista kertoa myös vaihtoehtoisesti kiinnostavasta instrumentista.

HUOM! Pianonsoiton oppilaspaikkoja vapautuu hakijamääriin nähden hyvin vähän. Suosittelemme lämpimästi harkitsemaan muita soittimia, kuten oboeta, fagottia, saksofonia, käyrätorvea, trumpettia, pasuunaa, alttoviulua, selloa, kontrabassoa, kitaraa, kanteletta, harppua tai harmonikkaa.

Musiikin taiteen perusopetuksemme (musiikin laaja oppimäärä) on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Aikuiset (esim. laulajat) voivat myös hakea oppilaspaikkaa, mikäli aikovat tavoitteellisesti suorittaa koko musiikin laajan oppimäärän opinnot. Vain esim. soitto-/laulutunneista kiinnostuneita aikuisia kehotetaan tutustumaan Avoimen konservatoriomme opetustarjontaan.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla 8.6.2022.

Lisätietoa hakemisesta ja hakeminen

Konservatorion kuorot

Kuoroihin ilmoittaudutaan 16.5.-14.8.2022. Mahdolliset koelaulut pidetään syyslukukauden alussa.

Applying to Music School (Briefly in English)