fbpx

Pääsykokeet musiikkiopistoon ja aikuisten opetukseen

Oppilaaksiotto musiikin perusopintoihin, musiikin syventäviin opintoihin, aikuisten opetukseen sekä kevään 2020 osalta poikkeuksellisesti myös valmentavaan opetukseen ja nuorten laulukouluun tapahtui ilmoittautumisjärjestyksessä verkkosivujen kautta 18.-22.5.2020.

Ilmoittautuminen on nyt päättynyt.

Lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaaksi otettujen edellytykset ja motivaatio musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen harrastamiseen.

Ilmoittautuminen

Valmentavaan opetukseen, Nuorten laulukouluun, musiikin perus- ja syventäviin opintoihin sekä aikuisten opetukseen ilmoittauduttiin 18.-22.5.2020 välisenä aikana konservatorion verkkosivuilla.

Uusien oppilaiden nimet julkaistaan konservatorion verkkosivuilla ti 9.6.2020. 

Ilmoittautuminen 18.-22.5.2020

  • musiikin perusopinnot
  • musiikin syventävät opinnot
  • aikuisten opetus
  • nuorten laulukoulu
  • valmentava opetus

Uusia oppilaita otetaan instrumenttikohtaisesti keväällä 2020 vapautuvia oppilaspaikkoja vastaava määrä.

Valmentavaan opetukseen ei ole omaa erillistä hakuaan tänä keväänä. Nuorimpien oppilaiden sijoittaminen joko valmentavaan opetukseen tai musiikin perusopintoihin tehdään konservatoriossa ilmoittautumisen jälkeen. Oppilaspaikka pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

Oppilaaksi ilmoittaudutaan vain yhden kerran (ei useita hakemuksia eri instrumentteihin). Ilmoittauduttaessa on ensisijaisen instrumentin (soitin / laulu) lisäksi mahdollista kertoa myös vaihtoehtoisesta kiinnostavasta instrumentista. Oppilaspaikkaa voidaan tarjota ilmoitetun vaihtoehtoisen instrumentin opintoihin, mikäli ensisijaisen instrumentin opintoihin ei olisi paikkoja tarjolla.

Soittoharrastus edellyttää, että oppilaalla on käytössään oma soitin. Opettajat neuvovat soittimen hankinnassa lukuvuoden alussa. Konservatoriolla on rajallinen määrä soittimia oppilaiden lainattavaksi.

Puhallinten soiton aloittaminen edellyttää sitä, että lapsen etuhampaat ovat vaihtuneet maitohampaista pysyviksi hampaiksi.

Pääsykokeet

Kevään 2020 pääsykokeet on peruttu koronavirusepidemian takia. Otamme uudet oppilaat Helsingin Konservatorion musiikin taiteen perusopetukseen (musiikkiopisto) lukuvuodeksi 2020 -2021 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaaksi otettujen edellytykset ja motivaatio musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen harrastamiseen. 

Uusien oppilaiden nimet julkaistaan konservatorion verkkosivuilla ti 9.6.2020. 

Emme anna hyväksyttyjen nimiä puhelimitse tai sähköpostitse. Jos hakija ei ole antanut nimenjulkaisulupaa verkkosivuilla, lähetetään hänelle tieto postitse.

Lisätietoa musiikkiopistosta