fbpx

Pääsykokeet musiikkiopistoon ja aikuisten opetukseen

Lukuvuoden 2021-2022 oppilaaksiotto musiikin perusopintoihin, musiikin syventäviin opintoihin, aikuisten opetukseen tapahtuu sähköisesti to 6.- ti 11.5.2021. Linkki hakulomakkeeseen löytyy tältä sivulta hakuajan alkaessa.

Keväällä 2021 ei koronapandemian vuoksi ole mahdollista järjestää perinteisiä pääsykokeita. 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien hakijoiden pääsykokeet korvataan keväällä 2021 pääsykoevideolla, joka toimitetaan konservatoriolle hakemisen yhteydessä. Lähetä linkki salattuun YouTube -videoosi osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi

Hakeminen

Musiikkiopiston oppilaspaikat alle 10-vuotiaille

Musiikin perusopinnot

Jos hakija ei ole  30.4.2021 mennessä vielä täyttänyt 10 vuotta,

 • hae oppilaspaikkaa täyttämällä hakulomake konservatorion verkkosivuilla to 6.– ti 11.5.2021.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensimmäisen lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaan kiinnostus ja edellytykset tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen.

Uusia oppilaita voidaan ottaa instrumenttikohtaisesti (soitin tai laulu) vapaana olevia oppilaspaikkoja vastaava määrä.

Oppilaaksi ilmoittaudutaan vain yhden kerran (ei eri hakemuksia eri instrumentteihin tai opetusmuotoihin). Ensisijaisen soittimen / laulun lisäksi voit ilmoittaa myös vaihtoehtoisen instrumentin.

Nuorimpia hakijoita ohjataan ensisijaisesti valmentavaan opetukseen. Valmentavaan opetukseen ei ole erillistä hakua.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla ti 8.6.2021.

Musiikkiopiston oppilaspaikat 10-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille

Musiikin perusopinnot, musiikin syventävät opinnot ja aikuisten opetus (perus- tai syventävät opinnot)

Jos hakija on 30.4.2021 mennessä täyttänyt 10 vuotta tai on sitä vanhempi, oppilaspaikkaa haetaan to 6.– ti 11.5.2021 seuraavasti:

 • Täytä hakulomake konservatorion verkkosivuilla ja lähetä linkki salattuun YouTube -videoosi osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi. Löydät ohjeet videoiden tekemiseen alempaa tältä sivulta.
Video

1) Jos et ole vielä aiemmin harrastanut tai olet harrastanut soittamista / laulamista vasta hyvin vähän aikaa,

 • Esittele itsesi: kerro nimesi, ikäsi ja soittimesi.
 • Kerro, miksi haet konservatorioon, miksi harrastat / haluat aloittaa musiikin harrastamisen sekä mitä muuta harrastat.
 • Laula jokin itsellesi mieluinen laulu esim. alla olevasta laululistasta. Voit halutessasi lisäksi esittää soittaen jokin pienen sävellyksen.

2) Jos olet harrastanut soittoa / laulua jo joitakin vuosia ja ollut mahdollisesti toisessa musiikkioppilaitoksessa

 • Esittele itsesi: kerro nimesi, ikäsi ja soittimesi.
 • Kerro, miksi haet konservatorioon, miksi harrastat musiikkia sekä mitä muuta harrastat.
 • Esitä instrumentillasi yksi vapaavalintainen sävellys. Halutessasi voit lisäksi laulaa/soittaa jonkin vapaavalintaisen laulun/sävellyksen.
Laululista
 • Pieni nokipoika
 • Kapteeni katsoi horisonttiin
 • Peipon pesä
 • Lounatuulen laulu
 • Kas tuulet nuo viestin jo toivat
 • Minun ystäväni on kuin villasukka
 • kansanlaulut hakijan omalla äidinkielellä
 • hengelliset sävelmät (esim. Suvivirsi)

Uusia oppilaita voidaan ottaa instrumenttikohtaisesti vapaana olevia oppilaspaikkoja vastaava määrä.

Oppilaspaikkaa haetaan vain kerran (ei eri hakemuksia eri instrumentteihin tai opetusmuotoihin). Ensisijaisen soittimen / laulun lisäksi voi ilmoittaa myös vaihtoehtoisen instrumentin.

Oppilaspaikan saaneiden on toimitettava todistus tai opintorekisteriote aiemmin suorittamistaan musiikkiopinnoista annettuun päivämäärään mennessä (syyslukukauden alkuun mennessä) osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi .

Soittoharrastus edellyttää, että oppilaalla on käytössään oma soitin. Opettajat neuvovat soittimen hankinnassa lukuvuoden alussa. Konservatoriolla on rajallinen määrä soittimia oppilaiden lainattavaksi.

Puhallinten soiton aloittaminen edellyttää sitä, että lapsen etuhampaat ovat vaihtuneet maitohampaista pysyviksi hampaiksi.

Oppilasvalinnan tulokset julkistetaan konservatorion verkkosivuilla ti 8.6.2021.

Emme anna hyväksyttyjen nimiä puhelimitse tai sähköpostitse. Jos hakija ei ole antanut lupaa nimen julkaisuun verkkosivuilla, hänelle lähetetään tieto postitse.

Lisätietoa musiikkiopistosta

Ohjeet YouTube-videoiden tekemiseen

Jos selaimesi estää videon katsomisen sivustolla (mm. AdBlock saattaa tulkita sen mainokseksi), siirry katsomaan video suoraan YouTubeen videota klikkaamalla.