fbpx

Oppilastarina: Martti Genevet

Kuvassa Martti Genevet 20.9.2019 Kansallisopperan Mestarien messissä -harjoituksissa. Kuva kotialbumista.

Kuinka kauan olet harrastanut musiikkia?

Olen harrastanut musiikkia 12 vuotta, jos muskari lasketaan mukaan. Kontrabassoa olen soittanut 9 vuotta.

Mistä musiikki-innostus alkoi?

Innostukseni kontrabassonsoittoon alkoi Visseli-tapahtumassa, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni bassoa.*

Mikä kontrabassossa on parasta?

Kontrabassossa on parasta sen monipuolisuus, ja soundi. Kontrabassosta saa sekä tosi matalia äänia että korkeitakin, joka tekee sen soitosta tosi kiinnostavaa.

Mitä kertoisit kontrabassosta ihmiselle, joka harkitsee sitä soittimekseen?

Sanoisin, että kontrabasso on mielestäni siistein jousisoitin, ja että vaikka se on aika isokokoinen, sitä ei tarvitse pelätä.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että soitinta pitää sitten myös roudata, mutta ei se ole kovinkaan paha homma. Avuksi voi tietenkin hankkia semmoiset kuljetuspyörät, jotka helpottavat kuljetusta huomattavasti.

Minkälainen harrastuspaikka Helsingin Konservatorio on mielestäsi?

Konsa on tosi kiva paikka, ja sieltä saa ihan sikana tosi hyviä kavereita.

Siellä saa osallistua todella moniin eri asioihin soittotuntien lisäksi, (orkesteri, kuoro) joka tekee soittoharrastuksesta vielä monipuolisemman.

* Toim. huom. Innostuksen alkaminen muuten tallentui myös videolle. Kontrabasson käytössä opastaa videolla Taru Tiusanen, joka on edelleen Martin opettaja.

Martti Genevet on kertonut soittimestaan aiemminkin. Vuonna 2018 hän esitteli kontrabassoa Helsingin Sanomien lasten uutisissa:

Martti Genevet Helsingin Sanomien videolla

Pääset katsomaan videon klikkamalla kuvaa (linkki videoon YouTubessa) tai katsomalla artikkelin seuraavasta linkistä: Martti Genevet, kontrabasso

Samassa juttusarjassa on muuten esitelty myös muita soittimia Helsingin Konservatorion oppilaiden toimesta. Löydät soitinesittelyt täältä.

14-vuotias Martti Genevet kertoi harrastuksestaan keväällä 2020. Helsingin Sanomien Lasten uutisissa hän esiintyi vuonna 2018.