fbpx

Usein kysyttyä musiikkileikkikoulusta ja musiikin perusopetuksesta

Musiikkileikkikouluun ja perusopetukseen haetaan keväisin.

Mihin lapseni voi hakea, jos hän haluaa harrastaa musiikkia?

Lapsen iästä riippuen meille voi hakea musiikkileikkikouluun, valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun tai musiikin perusopetukseen.

Minkä ikäisille lapsille eri vaihtoehdot on tarkoitettu?

Musiikkileikkikoulu

Perheryhmät ovat 3 kk – 2-vuotiaille, leikkiryhmät 3–5-vuotiaille sekä kantele- ja rytmiryhmät 6-7-vuotiaille. Erityislasten ryhmässä 4-8-vuotiaat musisoivat oman aikuisensa kanssa. Musiikkileikkikoulun lukujärjestys ja kuvaukset ryhmien toiminnasta löytyvät täältä.

Lisätietoa tuntien sisällöistä voi kysyä muskari (at) konservatorio.fi

Valmentava opetus

Valmentavaa opetusta annetaan 5-8-vuotiaille lapsille. Opetukseen kuuluu sekä ryhmä- että yksilöopetusta. Opetuksessa käydään yleensä kaksi kertaa viikossa.

Valmentavan opetuksen lukuvuoden 2021–2022 soitinvalikoima julkaistaan hakusivuilla.

Nuorten laulukoulu

Laulukoulun alaikäraja on 11 vuotta, ja pääsääntöisesti laulukoulu on tarkoitettu 11–15-vuotiaille nuorille. Laulukoulussa voi opiskella kolmen lukuvuoden ajan.

Laulukoulun opintoihin kuuluu henkilökohtaista laulun opetusta 30 minuuttia viikossa sekä yhteismusisointia konservatorion kuorossa.

Miten opetukseen haetaan tai ilmoittaudutaan?

  • Musiikkileikkikouluun ilmoittauduttiin sähköisellä lomakkeella ke 28.4.- ke 5.5.2021.
  • Valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun ja musiikin perusopetukseen haettiin sähköisellä lomakkeella to 6.– ti 11.5.2021. 10 vuotta täyttäneet toimittivat konservatorioon lisäksi videotallenteen.
  • Ilmoittautumis- ja hakuaika on nyt päättynyt elokuussa 2021 alkavan lukuvuoden osalta.

Voiko konservatorioon hakea, jos lapsi tai nuori ei ole aiemmin soittanut mitään soitinta?

Kyllä voi. 5–8-vuotiaat vasta-alkajat sijoitetaan yleensä ensin ns. valmentavaan opetukseen, jossa on mahdollista tutustua soiton harrastamiseen yhden lukuvuoden ajan.

Milloin pääsykokeet ovat ja mitä niissä tehdään?

Keväällä 2021 ei järjestetty varsinaisia pääsykokeita. Alle 10-vuotiaille haettiin oppilaspaikkaa palauttamalla hakulomake. Ensimmäisen lukuvuoden aikana varmistetaan oppilaan kiinnostus ja edellytykset tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen. 10 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille haettiin oppilaspaikkaa palauttamalla hakulomakkeen lisäksi myös videotallenne. Tietoa Nuorten laulukouluun hakemisesta löydät täältä. Tietoa perusopetuksen pääsykokeista löydät täältä.

Miten pääsee laulamaan kuoroon?

Tavallisesti kuorojen koelaulut on järjestetty keväällä, mutta kevään 2021 koronatilanteen vuoksi koelaulut on siirretty lukuvuoden alkuun. Koelauluun, ja joidenkin kuorojen tapauksessa suoraan kuoroihin, ilmoittaudutaan 3.5.-31.8. konservatorion verkkosivuilla.

  • Valmennuskuoro Tähtisumuun (6–8-vuotiaille) ei ole koelaulua
  • Poikien kuoro Ryhmä X:ään (8–12-vuotiaille) ei ole koelaulua
  • Lapsi- ja nuorisokuoro Galante (9–13-vuotiaille) koelaulu
  • Nuorisokuoro All 4 Voices (13–19-vuotiaille) koelaulu

Lisätietoa kuoroihin ilmoittautumisesta ja koelauluista

Mitä opetus maksaa?

Tämänhetkinen valmentavan opetuksen lukukausihinta on 260 € ja musiikin perusopintojen lukukausihinta on 380 €. Muiden osastojen hinnat löytyvät verkkosivuilta.

Syksyllä alakavn lukuvuoden hinnasto päivitetään verkkosivuille keväällä.

Milloin saamme tiedot oppilasvalinnoista?

Musiikkileikkikouluun hyväksytyt saavat vahvistuksen oppilaspaikasta kesäkuun alkupuolella sähköpostitse.

Valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun ja musiikin perusopetukseen hyväksyttyjen ja paikan saaneiden nimet julkaistaan konservatorion nettisivuilla kesäkuun alussa, erikseen ilmoitattavana päivämääränä. Keväällä 2021 tiedot päivitetään sivuille ti 8.6.

Emme anna hyväksyttyjen nimiä puhelimitse tai sähköpostitse. Jos hakija ei ole antanut nimen julkaisulupaa verkkosivuilla, lähetetään tieto hänelle postitse.