fbpx

Usein kysyttyä musiikkileikkikoulusta ja musiikin perusopetuksesta

Musiikkileikkikouluun ja perusopetukseen haetaan keväisin.

Mihin lapseni voi hakea, jos hän haluaa harrastaa musiikkia?

Lapsen iästä riippuen meille voi hakea musiikkileikkikouluun, valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun tai musiikin perusopetukseen.

Minkä ikäisille lapsille eri vaihtoehdot on tarkoitettu?

Musiikkileikkikoulu

Perheryhmät ovat 3 kk – 2-vuotiaille, leikkiryhmät 3–5-vuotiaille sekä kantele- ja rytmiryhmät 6-7-vuotiaille. Musiikkileikkikoulun syksyn 2020 lukujärjestys julkaistaan myöhemmin hakusivuilla.

Lisätietoa tuntien sisällöistä voi kysyä muskari (at) konservatorio.fi

Valmentava opetus

Valmentavaa opetusta annetaan 5-8-vuotiaille lapsille. Opetukseen kuuluu sekä ryhmä- että yksilöopetusta. Opetuksessa käydään yleensä kaksi kertaa viikossa.

Valmentavan opetuksen lukuvuoden 2020–2021 soitinvalikoima julkaistaan hakusivuilla.

Nuorten laulukoulu

Laulukoulun alaikäraja on 11 vuotta, ja pääsääntöisesti laulukoulu on tarkoitettu 11–15-vuotiaille nuorille. Laulukoulussa voi opiskella kolmen lukuvuoden ajan.

Laulukoulun opintoihin kuuluu henkilökohtaista laulun opetusta 30 minuuttia viikossa sekä yhteismusisointia konservatorion kuorossa.

Miten opetukseen haetaan tai ilmoittaudutaan?

  • Musiikkileikkikouluun ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 4.–10.5.2020
  • Valmentavaan opetukseen, Nuorten laulukouluun ja musiikin perusopetukseen ilmoittaudutaan lukuvuoden 2020-2021 osalta sähköisellä lomakkeella 18.-22.5.2020. Musiikin perusopetukseen hakemisessa normaalitilanteessa käytössä olevaa pääsykoevalintaa ei voida suorittaa keväällä 2020 koronavirus-varotoimien vuoksi.
  • Ilmoittautumislomakkeet avataan hakujen ja ilmoittautumisten alkaessa hakusivulla

Voiko konservatorioon hakea, jos lapsi tai nuori ei ole aiemmin soittanut mitään soitinta?

Kyllä voi. Jos lapsi on 5–8-vuotias, hän voi ilmoittautua valmentavaan opetukseen ja tutustua musiikin opetukseen vuoden ajan.

6-vuotias tai vanhempi voi hakea musiikin perusopetukseen. Keväällä 2020 tämä tavallisesti pääsykokeiden kautta tapahtuva haku toteutetaan sähköisellä haulla, jossa oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Milloin pääsykokeet ovat ja mitä niissä tehdään?

Kevään 2020 osalta pääsykokeet joudutaan valitettavasti perumaan poikkeustilan vuoksi. Oppilaat ilmoittautuvat ryhmiin sähköisellä lomakkeella. Oppilaat valitaan ilmoittatumisjärjestyksessä.

Miten pääsee laulamaan kuoroon?

Kuorojen koelaulut järjestetään syksyllä 2020 myöhemmin imoitettavana päivämääränä. Tavallisesti kuorojen koelaulutkin on järjestetty keväällä.

  • Valmennuskuoro Tähtisumuun (6–8-vuotiaille) ei ole koelaulua
  • Poikien kuoro Ryhmä X:ään (8–12-vuotiaille) ei ole koelaulua
  • Lapsi- ja nuorisokuoro Galante (9–13-vuotiaille) koelaulu
  • Nuorisokuoro All 4 Voices (13–19-vuotiaille) koelaulu

Lisätietoa kuoroihin ilmoittautumisesta ja koelauluista

Mitä opetus maksaa?

Lukuvuonna 2019–2020 valmentavan opetuksen lukukausihinta on 260 € ja musiikin perusopintojen lukukausihinta on 380 €. Muiden osastojen hinnat löytyvät verkkosivuilta.

Ensi lukuvuoden hinnat varmistuvat ja julkaistaan kesällä 2020.

Milloin saamme tiedot oppilasvalinnoista?

Musiikkileikkikouluun hyväksytyt saavat vahvistuksen oppilaspaikasta kesäkuun alkupuolella sähköpostitse.

Valmentavaan opetukseen, nuorten laulukouluun ja musiikin perusopetukseen hyväksyttyjen ja paikan saaneiden nimet julkaistaan konservatorion nettisivuilla ti 9.6.2020.

Emme anna hyväksyttyjen nimiä puhelimitse tai sähköpostitse. Jos hakija ei ole antanut nimen julkaisulupaa verkkosivuilla, lähetetään tieto hänelle postitse.