fbpx

Opiskelijatarina: Johan Krogius

Pääinstrumentti: Laulu
Opintojen aloitusvuosi: 2018

Miksi hait Helsingin Konservatorioon?

-Hain konservatorioon edetessäni lauluopinnoissa. Olin jo ennen pääsyäni Helsingin Konservatorioon laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa yhden kauden. Työkokemus laulajana innosti minua hakemaan opiskelemaan laulua, jotta voisin kehittyä muusikkona ja laulajana. Helsingin Konservatorio on antanut minulle upean mahdollisuuden kehittää itseäni.

Millainen on tyypillinen opiskeluviikkosi?

Maanantaisin ja keskiviikkoisin opiskelen 9-14 Eiran aikuislukiossa lukiokursseja. Tiistaina, torstaina ja perjantaina aamupäivällä minulla on konservatorion kurssit. Olen sijoittanut yksityistuntejani iltapäiviin, ja koen, että minulla on myös tarpeeksi aikaa harjoitella päivittäin. Lauantaisin teen mahdollisia läksyjä lukion puolesta. Sunnuntaisin ehtii toipua viikosta, ja vietänkin yleensä sunnuntait aivan muissa, kuin kouluhommissa. Olen huomannut, että tarvitsen yhden vapaapäivän musiikista.

Mikä opiskeluissasi on ollut tähän asti kiinnostavaa tai antoisaa ja miksi?

Aivan upeata on saada kaksi 45min yksityistuntia viikossa lauluopettajan kanssa. Se tieto, ja ne neuvot, jotka lauluopettajani on antanut, ovat korvaamattomia. Lied-työskentely omana aineena ja yhteistyö pianistin kanssa on ollut äärimmäisen opettavaista. Aiempi kokemukseni soolo- ja kuorolaulajana ei ole avannut minulle tätä kamarimusiikkimuotoa ennen Helsingin Konservatoriota. Todella antoisia ovat olleet myös runsaat esiintymismahdollisuudet. Helsingin konservatoriolla pääsee esiintymään parhaillaan monta kertaa kuukaudessa erilaisissa kokoonpanoissa ja konserteissa. Tämä on kehittänyt minua esiintyjänä ja koen, että esiintyminen soololaulajana, on asia mistä pystyn nykyään nauttimaan paljon enemmän, kuin ennen opintojeni Helsingin Konservatoriolla.

Millaiset työtehtävät kiinnostavat sinua tulevaisuudessa?

Ooppera on kiinnostanut minua nuoresta iästä asti. Nautin esiintymisestä kovasti ja haluaisin nimenomaan tehdä töitä esittävänä taiteilijana. Suomessa mahdollisuuksia saada töitä esittävänä laulajana on suppeasti, ainoat virat esittäville laulajille löytyvät Kansallisoopperassa. Onneksi minua ei haasteet pelota ja työpaikkoja löytyy ulkomailla esim. Saksassa oopperalaulajille paljon enemmän, jos tieni sinnepäin vievät tulevaisuudessa.

Kenelle suosittelisit Konservatoriota?

Suosittelisin Helsingin Konservatoriota kenelle vain, joka haluaa kehittää itseään omassa instrumentissaan, ja joka toivoo siitä itselleen ammattia. Konservatorio on loistava koulu kaikille klassisen musiikin harrastajille, jotka haluavat tehdä klassisesta musiikista enemmän, kuin harrastuksen.