Orkesterit ja kuorot

Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti tulee yhteismusisoinnin sisältyä opintoihin koko opiskelun ajan siitä lähtien, kun instrumentin käsittelytaito sen mahdollistaa.

Helsingin Konservatorio tarjoaa yhteismusisointimahdollisuuksia oppilailleen orkestereissa, kuoroissa ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Konservatoriossa toimii eri-ikäisille tarkoitettuja orkestereita, joita ovat lapsille ja nuorille tarkoitetut Valmennusorkesteri Valonsäde, Lastenorkesteri Elohopea ja Visollo-orkesteri. Edistyneimmät oppilaat ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat soittavat Helsinki Concordia -kamariorkesterissa.

Helsingin Konservatoriossa toimii oma puhallinorkesteri ja sen lisäksi oppilaat voivat soittaa helsinkiläisten musiikkioppilaitosten yhteisissä Mini-Abbba ja Abbba-orkestereissa. (Abbba = Alla bra blåsare blåsar allting eli Kaikki hyvät puhaltajat soittavat mitä vaan). Puhallinorkesterit

Helsingin Konservatoriossa toimii aktiivisia kuoroja kaikenikäisille. Kuorot ovat lasten valmennuskuoro Tähtisumu, Poikien Ryhmä X, Lapsi- ja nuorisokuoro Galante, All 4 Voices -nuorisokuoro sekä Audite-kamarikuoro. Konservatorion oppilaat voivat osallistua lasten- ja nuortenkuoroihin ilman koelaulua. Muut kuin konservatorion oppilaat voivat hakea kuoroihin koelaulun kautta.

Jousiorkestereihin ja kuoroihin voivat päästä mukaan myös konservatorion ulkopuoliset soittajat. Puhallinorkesteritoiminnasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä orkesterin johtajaan. Mahdolliset koesoitot ja -laulut pidetään lukukausien alussa tai sopimuksen mukaan.

Kamarimusiikkikokoonpanoja muodostetaan opettajien ohjauksessa.