Helsingin Konservaotion opetustoiminta 6.-30.4.2021

Toimintaa jatketaan pääosin 8.3. 2021 annettujen ohjeiden mukaisesti. HUOM! Annamme uuden ohjeistuksen, mikäli esim. liikkumisrajoitukset tulevat voimaan pääkaupunkiseudulla.

Musiikin taiteen perusopetus (musiikkileikkikoulu ja musiikkiopisto)

• Musiikkileikkikoulutunnit pidetään etäopetuksena. Vain erityislasten ryhmä saa lähiopetusta.
  • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden henkilökohtaiset soitto-/laulutunnit pidetään lähiopetuksena. Oppilaan huoltaja ja opettaja voivat tarvittaessa sopia soitto-/laulutuntien pitämisestä etäopetuksena.  HUOM! Puhaltimien soittajille soittotunnit pidetään turvallisuussyistä vain etäopetuksena.
  • Kaikki muu opetus järjestetään etäopetuksena.
  • Taitokonsertteja voi edelleen suorittaa joko konservatorion salissa turvajärjestelyin tai videoituna. Opettajat ohjeistavat konserttien tekijöitä säestyksen ja muiden järjestelyiden osalta.
  • Oppilaiden huoltajat eivät voi tulla konservatoriorakennukseen, opettajat hakevat tarvittaessa oppilaat aulasta.

• Ammatillinen koulutus järjestetään etäopetuksena 5.4.2021 saakka. Saatuamme Helsingin kaupungin toisen asteen opetusta 6.4. alkaen koskevan päätöksen, annamme tarvittaessa lisää informaatiota.
  • Jo aiemmin 16.3. annetut välttämätöntä opetusta ja harjoittelua koskevat ohjeet ovat toistaiseksi voimassa. Pääsiäispyhien aikana harjoittelu on mahdollista la 3.4., rakennus on suljettu pe 2.4. sekä su-ma 4.-5.4.
  • Opiskelijat saavat maksuttoman lounaan konservatorion ravintolassa, take away -vaihtoehtoa voi tiedustella ravintolasta.

• Avoimen konservatorion opetus järjestetään etäopetuksena 6.-30.4.2021. Avoimen konservatorion lukukausi jatkuu 31.5.2020 saakka. On kuitenkin varsin todennäköistä, ettei lähiopetukseen voida palata tämän kevätlukukauden aikana.

• Konsertteja ei järjestetä huhtikuun aikana. Ammatillisen koulutuksen NÄYTTÖ! Festivaali toteutetaan striimattuina esityksinä ilman yleisöä.

• Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatoriorakennuksen aukioloaikoina. Kirjastonhoitajaan saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse kirjasto@konservatorio.fi . Kirjaston laina-aikoja on jatkettu 31.5.2021 saakka.

• Konservatorion hallintohenkilöstön kanssa asiointi tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse konservatorio@konservatorio.fi . Välttämättömät tapaamiset sovitaan ennakolta.

• Kaikki kokoukset järjestetään verkkokokouksina.

• Konservatorioon tullaan vain täysin terveinä, lieviäkään hengitystietulehduksen oireita ei saa olla.
  • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla käytetään aina kasvomaskia tai hengityssuojainta sekä noudatetaan vähintään 2 metrin turvavälejä ja vältetään lähikontakteja myös oppitunneilla.
  • Maskia käyttävät kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, ellei henkilön terveydentila estä maskin käyttämistä.
  • Kädet pestään tai desinfioidaan heti rakennukseen tultaessa sekä oppituntien alkaessa ja päättyessä. Lisäksi noudatetaan muita valtakunnallisesti annettuja hygieniaa koskeva ohjeistuksia.