Helsingin Konservatorion opetustoiminta 8.3.-1.4.2021

Helsingin Konservatorion musiikin taiteen perusopetus pyritään järjestämään mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti.  Opetusjärjestelymme perustuvat alueen koronaepidemiatilanteeseen, erityisesti muuntoviruksen nopeaan leviämiseen sekä alueellisiin määräyksiin, suosituksiin ja ohjeisiin.  Konservatoriossa vältetään kaikkia lähikontakteja ja noudatetaan muita turvallisuus ja hygieniaohjeita.

To read the following in English, please see our English language web page.

Musiikin taiteen perusopetus (musiikkileikkikoulu ja musiikkiopisto)

• Musiikkileikkikoulutunnit pidetään etäopetuksena. Vain erityislasten ryhmä saa lähiopetusta.
  • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden henkilökohtaiset soitto-/laulutunnit pidetään lähiopetuksena. Oppilaan huoltaja ja opettaja voivat tarvittaessa sopia soitto-/laulutuntien pitämisestä etäopetuksena. HUOM! Puhaltimien soittajille soittotunnit pidetään turvallisuussyistä vain etäopetuksena.
  • Kaikki muu opetus järjestetään etäopetuksena.
  • Taitokonsertteja voi edelleen suorittaa joko konservatorion salissa turvajärjestelyin tai videoituna. Opettajat ohjeistavat konserttien tekijöitä säestyksen ja muiden järjestelyiden osalta.
  • Oppilaiden huoltajat eivät voi tulla konservatoriorakennukseen, opettajat hakevat tarvittaessa oppilaat aulasta.

• Ammatillinen koulutus järjestetään etäopetuksena 1.3.-1.4.2021. Opiskelijat saavat ohjeet näyttöjen suorittamiseen liittyvästä välttämättömästä opetuksesta ja siihen liittyvästä harjoittelusta suoraan opettajiltaan. Jo aiemmin 1.3. alkaen annetut yksilöharjoittelua koskevat ohjeet ovat edelleen voimassa. Opiskelijat saavat maksuttoman lounaan konservatorion ravintolassa, take away -vaihtoehtoa voi tiedustella ravintolasta.

• Avoimen konservatorion opetus järjestetään etäopetuksena 1.3.-1.4.2021.

• Konsertteja ei järjestetä maaliskuun aikana.

• Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatoriorakennuksen aukioloaikoina. Kirjastonhoitajaan saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse. Kirjaston laina-aikoja on jatkettu 31.5.2021 saakka.

• Konservatorion hallintohenkilöstön kanssa asiointi tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Välttämättömät tapaamiset sovitaan ennakolta.

• Kaikki kokoukset järjestetään verkkokokouksina.

• Konservatorioon tullaan vain täysin terveinä, lieviäkään hengitystietulehduksen oireita ei saa olla.
  • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla käytetään aina kasvomaskia tai hengityssuojainta sekä noudatetaan vähintään 2 metrin turvavälejä ja vältetään lähikontakteja myös oppitunneilla.
  • Maskia käyttävät kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, ellei henkilön terveydentila estä maskin käyttämistä.
  • Kädet pestään tai desinfioidaan heti rakennukseen tultaessa sekä oppituntien alkaessa ja päättyessä. Lisäksi noudatetaan muita valtakunnallisesti annettuja hygieniaa koskeva ohjeistuksia.