HELSINGIN KONSERVATORION TOIMINTA 30.11.2020 ALKAEN

Aluehallintovirasto ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tänään 27.11.2020 antanut pääkaupunkiseudulle tiukat koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi tarkoitetut rajoitukset. Niiden mukaisesti Helsingin Konservatoriossa toimitaan syyslukukauden loppuun saakka seuraavasti:

Musiikkileikkikoulun ja musiikkiopiston opetus (musiikin taiteen perusopetus)

• Opetuksessa siirrytään kokonaan etäopetukseen 30.11. – 20.12.2020 väliseksi ajaksi eli lukukauden loppuun saakka.
  • Opetus annetaan lukujärjestyksen mukaisesti.
  • Sovitut taitokonsertit ja kurssisuoritukset järjestetään 30.11.-4.12. sovitun mukaisesti, ellei oppilas halua siirtää suoritustaan kevätkaudelle.

• Ammatillisen koulutuksen opetus järjestetään etäopetuksena syyslukukauden loppuun saakka. Etäopetukseen siirtyminen koskee sekä musiikin että pianonvirityksen osaamisalaa.
  • Ammatillisessa koulutuksessa ainoan poikkeuksen etäopetuksesta muodostaa ns. välttämättömäksi katsottavan lähiopetuksen järjestäminen. Helsingin Konservatoriossa tämä tarkoittaa ennen syyslukukauden päättymistä näyttönsä suorittavien opiskelijoiden opetusta, joka järjestetään mahdollisimman suuressa tilassa, turvajärjestelyin.
  • Konservatoriorakennuksessa voivat etäopetusjakson aikana arkisin harjoitella ainoastaan musiikin osaamisalan näyttöä suorittavat / näytöissä avustavat opiskelijat. Nämä opiskelijat saavat asiasta ohjeet koulutuspäälliköltä. Tieto ko. opiskelijoista toimitetaan myös vahtimestareille.
  • Musiikin osaamisalan kaikkien opiskelijoiden oma harjoittelu konservatoriorakennuksessa on mahdollista viikonloppuisin luokkavarauksen ennalta tehneille, harjoittelun pelisääntöjä noudattaen. Harjoittelemaan tulevat ilmoittautuvat vahtimestarille, joka tarkistaa luokkavarauksen.
  • Etäopetuksen aikana opiskelijoille ei tarjota lounasta.

Konsertit

• Kaikki syyskauden loput konsertit, myös muskarin jouluikkuna, on peruttu 30.11. alkaen.

Kokoukset

• Kaikki lukukauden loput kokoukset järjestetään etäkokouksina.

• Kirjaston asiakaspalvelu on suljettu loppuvuoden ajan.
  • Asiakkaiden lainojen eräpäivät siirretään ensi vuoden puolelle loppiaisen jälkeen.