Koronavirus ja kausi-influenssa: Konservatorio seuraa tilannetta, ja pyytää huomaavaisuutta

Kuvituskuva/Pixabay

Helsingin Konservatorio seuraa THL:n tiedotusta koronavirus- ja kausi-influenssatilanteesta jatkuvasti, ja toimii ohjeiden mukaisesti. Pyydämme tätä myös henkilökunnaltamme, oppilailtamme, opiskelijoiltamme, heidän perheiltään, sekä konservatoriossa vierailevilta kulttuurin ystäviltä. Ethän tule konservatorioon sairaana?

Konservatorio ei peru kaikkia maaliskuun, huhtikuun ja toukokuun konsertteja. Ylivoimaisesti suurin osa konservatoriossa järjestetyistä tilaisuuksista on huomattavasti pienempiä, kuin 500 hengen tilaisuuksia.

Pyrimme kaikin keinoin ennaltaehkäisemään koronavirustartuntojen leviämisen konservatoriolaisiin. Päivitämme Helsingin Konservatorion toimintaan liittyviä ohjeita tarpeen mukaan ja tiedotamme asiasta kaikille konservatoriolaisille aina pikimmiten.

SAIRAANA EI TULLA KONSERVATORIOON

Tämä koskee sekä oppitunteja, että konsertteja. Korostan tässä huoltajien ja opiskelijoiden sekä henkilökunnan omaa vastuuntuntoa vakavassa tilanteessa. On lisäksi sanomattakin selvää, että karanteeniin asetetut eivät tule konservatorioon. Toivomme myös, että heidän lähipiiriinsä kuuluvat välttävät konservatoriossa käymistä. Opettajalla on oikeus käännyttää sairaana oppitunnille tuleva oppilaansa. Alaikäisen lapsen huoltajalle on tällöin ilmoitettava asiasta.

Koronavirustartuntojen ennaltaehkäisyssä käsihygienialla ja pisaratartuntojen ehkäisyllä on keskeinen merkitys. On tärkeää, että jokainen pesee kätensä ennen soitto-/laulutunnin alkua.

Tässä linkit THL:n antamiin ohjeisiin:

Pese kädet ja laita stoppi tartunnoille

Yski ja aivasta oikein

KONSERVATORION KONSERTIT

Suomen hallitus on tänään antanut suosituksen ja aluehallintovirastot tulevat pian antamaan määräyksensä yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien peruuttamisesta toukokuun loppuun saakka. Helsingin Konservatorion konserttien yleisömäärät ovat yleensä muutamissa kymmenissä. Tämän vuoksi emme vielä tässä vaiheessa kategorisesti peruuta kaikkia konservatorion yleisötilaisuuksia. Seuraamme annettavia ohjeita ja teemme tilanteen muuttuessa päätöksiä tarpeen mukaan. Jokaisella on oikeus oman harkintansa mukaan päättää, tuleeko esiintymään tai yleisön joukkoon.

Suurten osallistujamääriensä vuoksi muskarikonsertti maaliskuun lopussa sekä VISSELI-soitinesittelypäivä la 18.4. on peruutettu.

KONSERVATORION KIRJASTO

Kirjaston asiakaspalvelu on peruutettu toistaiseksi. Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatorion aukioloaikojen puitteissa. Helsingin Konservatorion kirjaston asiakkaiden kaikkien lainojen laina-aikoja on jatkettu 29.5.2020 asti. Kirjastoasioissa voi ottaa yhteyttä sähköpostilla:  kirjasto@konservatorio.fi

KONSERVATORIOLAISTEN ULKOMAANMATKOILTA PALUU

Ulkoministeriön tuoreen ohjeistuksen mukaan kaikkea matkustamista ulkomaille tulee välttää. Helsingin konservatorion ulkomaille suuntautuvat opiskelijavaihdot on peruutettu eikä konservatoriossa oteta vastaan ulkomaisia vieraita kevätlukukauden 2020 loppuun asti.

Emme voi kieltää kenenkään matkustamista vapaa-ajallaan. Koronavirustartuntojen ennaltaehkäisemiseksi ulkomailta palaavien opiskelijoiden / oppilaiden ja opettajien on kuitenkin välittömästi matkansa jälkeen oltava poissa konservatoriosta kahden viikon ajan. Opettajat sopivat työjärjestelyistä rehtorin kanssa. Ulkomaan matkaksi katsomme myös Tukholmaan ja Tallinnaan suuntautuvat risteilyt.

Rea Warme-Korpinen

Rehtori