Opetustoiminta ja Covid-19-tartuntojen ehkäisemisen toimenpiteet Helsingin Konservatoriossa 1.-31.3.2021

Joudumme vielä joiltakin osin odottamaan ohjeita musiikin taiteen perusopetuksen järjestämiseen Helsingin kaupungilta.

Nämä ohjeet koskevat oppilaita huoltajineen, opiskelijoita, opetushenkilökuntaa ja kaikkia konservatoriossa asioivia.  Noudatamme toimintamme järjestämisessä tehokkaita turvajärjestelyitä. Seuraamme jatkuvasti epidemian kehittymistä, päivittyviä ohjeita ja suosituksia. Teemme muutoksia toimintaamme ja informoimme konservatoriolaisia tarpeen mukaan.

To read this text in English, go to the English language version of our web page.

Turvallisen opetustoiminnan jatkaminen edellyttää yhteistä tahtoa ja yhteistyötä jokaiselta konservatoriolaiselta ja konservatoriorakennuksessa asioivalta.

• Konservatorioon tullaan vain täysin oireettomana, lieviäkään hengitystietulehduksen oireita ei saa olla.
  • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla käytetään aina kasvomaskia tai hengityssuojainta sekä noudatetaan vähintään 2 metrin turvavälejä. Maskia ei tarvitse käyttää oltaessa yksin harjoitus-, opetus-, työ- tai taukotilassa.
  • Maskia käyttävät kaikki 12-vuotiaat tai sitä vanhemmat, ellei henkilön terveydentila estä maskin käyttämistä. Puhallinsoitinten oppitunneilla käytetään edelleen visiireitä / pleksejä ja maskia tilanteen mukaan.
  • Musiikin perusopetuksen oppilaiden saattajat eivät voi tulla sisään konservatoriorakennukseen, ainoan poikkeuksen muodostavat musiikkileikkikoululasten saattajat, jotka minimoivat konservatoriorakennuksessa viettämänsä ajan. Opettajat noutavat tarvittaessa oppilaat aulasta.
  • Kädet desinfioidaan heti rakennukseen tultaessa sekä oppituntien alkaessa ja päättyessä. Lisäksi noudatetaan muita valtakunnallisesti annettuja hygieniaa koskevia ohjeistuksia.

Musiikin taiteen perusopetus (musiikkileikkikoulu ja musiikkiopisto)

Jotta opetuksen jatkaminen loman jälkeen on mahdollista aloittaa turvallisesti, toimimme 1.-8.3.2021 seuraavasti:

• Vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat saavat soiton-/laulun yksilöopetuksensa lähiopetuksena. Huom! Tätä ikärajaa muutettiin 1.3. Etelä-Suomen Aluehallintoviraston toimesta.
  • Oppitunneilla ja konservatoriossa liikuttaessa on vältettävä lähikontakteja, noudatettava kahden metrin turvavälejä ja käytettävä hengityssuojaimia (henkilökunta, lapset mahdollisuuksien mukaan).
  • Kaikki ryhmäopetus, myös musiikkileikkikouluopetus, järjestetään etäopetuksena.
  • Vuonna 2007 ja sitä aiemmin syntyneiden oppilaiden kaikki opetus annetaan etäopetuksena.
  • Oppilaiden huoltajat eivät voi tulla konservatoriorakennukseen, opettajat hakevat tarvittaessa oppilaat aulasta.

Annamme musiikin taiteen perusopetusta koskevat uudet ohjeet ensi viikon aikana.

• Ammatillinen koulutus järjestetään etäopetuksena 1.-27.3.2021. Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet erikseen.

• Avoimen konservatorion opetus järjestetään etäopetuksena 1.-27.3.2021.

• Konsertteja ei järjestetä maaliskuun aikana.

• Omatoimikirjasto on käytettävissä konservatoriorakennuksen aukioloaikoina. Kirjastonhoitajaan saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse. Kirjaston laina-aikoja on jatkettu 31.5.2021 saakka.

• Konservatorion hallintohenkilöstön kanssa asiointi tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Välttämättömät tapaamiset sovitaan ennakolta.

• Kaikki kokoukset järjestetään verkkokokouksina.