fbpx

Tehostetut varotoimenpiteemme COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi 28.9.2020 alkaen

Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on turvata konservatoriossa työskentelevien, opiskelevien, harrastavien ja konserteissa käyvien turvallisuus tilanteessa, jossa Covid-19 -epidemia on alueellamme kiihtymisvaiheessa. Tavoitteenamme on voida jatkaa konservatoriossa annettavaa musiikkialan toisen asteen ammatillista koulutusta ja musiikin taiteen perusopetusta lähiopetuksena mahdollisimman pitkään. Haluamme aktiivisesti estää koronavirustartuntojen leviämistä konservatoriolaisten keskuudessa, epidemian kiihtymistä alueellamme sekä suojella niitä, joille tartunta olisi vaarallinen tai kohtalokas.  Tavoitteen saavuttaminen edellyttää positiivista asennetta ja yhteistyötä jokaiselta konservatoriolaiselta ja konservatoriorakennuksessa asioivalta.

Aiemmin antamamme ohjeet ovat edelleen voimassa. Nämä ohjeet tarkentavat niitä kasvomaskien käyttöä ja konservatoriorakennuksessa liikkumista koskevilta osin 28.9.2020 alkaen.

Haluamme vielä erityisesti korostaa, että

  • konservatorioon ei saa tulla oireisena, sairaana tai karanteenin aikana (omaehtoinen ja viranomaisen asettama karanteeni),
  • konservatoriossa oltaessa on noudatettava turvavälejä (1,5 – 2 m),
  • kädet pestään tai desinfioidaan konservatoriorakennukseen saavuttaessa, aina luokkaan mentäessä ja poistuttaessa sekä ennen soittimiin tai yhteiskäyttölaitteisiin koskemista ja että
  • tarvittaessa aivastetaan kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

Kasvomaskien käyttö ja liikkumisrajoitukset 28.9.2020 alkaen

Helsingin Konservatorio edellyttää konservatoriorakennuksessa asioivilta, työskenteleviltä ja opiskelevilta kasvomaskin käyttöä aina, kun 1,5 – 2 metrin turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista. Poikkeuksen muodostavat henkilöt, joiden perussairaus voi pahentua kasvomaskia käytettäessä.

Musiikkiopiston (musiikin taiteen perusopetus) ja avoimen konservatorion oppilaat sekä oppilaita saattavat aikuiset hankkivat kasvomaskit omalla kustannuksellaan. Konservatorio antaa kangasmaskeja ammattiopiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Oppilaat ja opiskelijat

Yli 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat musiikkiopiston ja avoimen konservatorion oppilaat sekä ammatillisen koulutuksen opiskelijat käyttävät aina kasvomaskia osallistuessaan ryhmäopetukseen tai asioidessaan kirjastossa. Yksilöopetuksessa maskia käytetään, jos turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista tai tartuntariskiä opetusluokan turvavälinein ei voida minimoida, ellei instrumentin soittaminen kasvomaskin kanssa ole mahdotonta.

Voimassa on edelleen kaikkia koskeva ohje maskin käytöstä soitettaessa sellaisilla oppilaitoksen suurilla soittimilla, joiden desinfioiminen ei ole mahdollista.

Oppilaiden huoltajat / saattajat

Lapsiaan saattavat aikuiset käyttävät aina konservatoriorakennuksessa ollessaan kasvomaskia.

Huoltajilla ei erikseen rehtorin kanssa sovittuja poikkeuksia lukuun ottamatta ole pääsyä opetustiloihin / kerroksiin. Opettajat noutavat tarvittaessa lapsen oppitunnille aulasta. Huoltajia pyydetään välttämään tarpeetonta oleskelua konservatorion tiloissa.

Konservatorion hallinnon kanssa asiointi tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Konserttiyleisö

Edellytämme Konservatorion konserttien yleisöltä kasvomaskin käyttöä koko konservatoriorakennuksessa oleskelun ajan.

Näin käytät kasvomaskia oikein

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Lisäohjeita ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Edellä mainittujen ohjeiden lisäksi opiskelijat

  • välttävät turhaa oleskelua konservatorion tiloissa silloin, kun eivät osallistu opetukseen,
  • voivat harjoitella konservatoriossa arkisin klo 8 – 15 sekä klo 19 – 21 välisenä aikana sekä
  • noudattavat ruokaillessaan turvavälejä. Lounasajat konservatorion ravintolassa on porrastettu Kaartin soittokunnan kanssa siten, että konservatorion opiskelijat lounastavat klo 12 – 14 välisenä aikana.

Luotamme siihen, että opiskelijamme noudattavat myös vapaa-aikanaan turvavälejä ja hygieniaohjeita sekä käyttävät kasvomaskia suositusten mukaisesti (kulkuvälineet, julkiset sisätilat ja yleisötilaisuudet).

Takaisin edelliselle sivulle