fbpx

Puhallinorkesterit

Puhallinorkesteritoiminta konservatoriossa on järjestetty siten, että oppilaat soittavat joko konservatorion puhallinorkesterissa tai Helsingin musiikkioppilaitosten yhteisessä Abbba-orkesterissa. Oma opettaja ohjaa oppilaan hänelle parhaiten sopivaan orkesteriin.

Helsingin Konservatorion puhallinorkesterin toiminnasta vastaavat Okko Kivikataja ja Juha Keikkonen. Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi(at)konservatorio.fi

Konservatorion orkesterit puhaltajille ovat:

Juniorwinds

pk1-2 -tasoiset oppilaat
johtaja: Juha Keikkonen
Harjoitukset: ma lk. 130 vasket klo 16.30-17.15 ja puupuhaltimet klo 17.00-17.45

Visollo

pk3 -tasoiset oppilaat
Harjoitukset: ti 16.30-19, toimii periodeittain

ABBBA

ABBBA-puhallinorkesterissa on innokkaita soittajia helsinkiläisistä musiikkioppilaitoksista. Soittajia otetaan mukaan myös oppilaitosten ulkopuolelta.

Nimi ABBBA tulee sanoista ’Alla bra blåsare blåser allting’ (Kaikki hyvät puhaltajat soittavat mitä vaan). Ruotsinkielinen nimi on perua orkesterin alkuajoilta. Puhallinsoiton ohella ABBBA tarjoaakin kielikylpyä: opetus tapahtuu sekä suomeksi että ruotsiksi.

Abbba-orkestereita johtavat:

Anniina Karjalainen
anniinakarjalainen(at)hotmail.com
puh. 040 757 1697

Sanna Vuorinen
sanna.vuorinen(at)khmusiikki.fi
puh. 0404 522 4667

Mini-ABBBA

pk1-2 -tasoiset oppilaat

Mini-ABBBA on aloittajatason puhallinorkesteri. Kokoonpanon runkona ovat puhaltimet, ja lisäksi mukana ovat basso, lyömäsoittimet ja välillä pianokin. Ohjelmisto koostuu musiikista laidasta laitaan.

Mini-ABBBA esiintyy lukuvuoden aikana konserteissa tai muissa tilaisuuksissa kuten musiikkiopistojen konserteissa tai soitinesittelyilloissa. Välillä harjoitellaan ja esiinnytään myös yhdessä ison ABBBAn kanssa.

Harjoitukset maanantaisin klo 17.00–18.00 Musik- och kulturskolan Sandelsissa, Topeliuksenkatu 2 (Töölöntorin laidassa)

Mini-ABBBAsta kiinnostuneet voivat tiedustella orkesteriin liittymisestä orkesterin johtajalta.

ABBBA

pk3-I -tasoiset oppilaat

ABBBA on musiikin suhteen kaikkiruokainen, mutta pääpaino on kevyissä, rytmisissä sävellyksissä. ABBBA pyrkii olemaan ajan hermolla. Orkesteri soittaakin paljon aivan uutta ja myös nimenomaan ABBBAlle sovitettua musiikkia.

ABBBAn riveistä löytyy ainakin huilisteja, klarinetisteja, oboisteja, saksofonisteja, fagotisteja, käyrätorvisteja, trumpetisteja, pasunisteja ja lyömäsoittajia.

Harjoitukset maanantaisin klo 18.15–20.00 Musik- och kulturskolan Sandelsissa, Topeliuksenkatu 2 (Töölöntorin laidassa)