fbpx

Avoin konservatorio

Lukuvuosi 2024-2025

Ilmoittautuminen 19. – 25.8.2024

Syyslukukauden opetus 9.9. – 7.12.2024

Ilmoittautuminen 7.1. – 13.1.2025

Kevätlukukauden opetus 27.1. – 30.4.2025

Musiikinopetusta aikuisille

Avoin konservatorio tarjoaa aikuisille monipuolisia mahdollisuuksia musiikin harrastamiseen ja opiskeluun. Lähtökohtana ovat aikuisen musiikinharrastajan tai vasta-alkajan omat tarpeet ja toiveet. Voit soittaa omaksi iloksesi tai suorittaa kursseja. Tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle avaimet musiikin omaehtoiseen tekemiseen sekä tukea ja edistää musiikin elinikäistä harrastamista.

Ohjausta annetaan jousisoittimien, puhaltimien, pianon, harmonikan, harpun, kanteleen ja kitaran soitossa sekä laulussa. Tiedustele oman instrumenttisi opetusta.

Osallistuminen edellyttää omaa soitinta. Opettajat ovat Helsingin Konservatorion soiton- ja laulunopettajia. Avoimen konservatorion opetus järjestetään Helsingin Konservatorion tiloissa. Opetuksen ajankohdasta sovitaan opettajan kanssa.

Ilmoittautuminen

Opetukseen ilmoittaudutaan verkkolomakkeella. Elokuussa ilmoittaudutaan syyslukukaudelle ja tammikuussa kevätlukukaudelle. Koko lukukauden opetusmäärä ostetaan kerralla.
Huom! Opiskelupaikkoja on rajoitettu määrä, joten ilmoittautuminen ei aina takaa opiskelupaikkaa, vaikka pyrimmekin järjestämään opetuksen kaikille ilmoittautuneille.

Opetustarjonta

Avoin oopperaluokka

Avoin oopperaluokka laulaa keskeistä ooppera- ja operettimusiikkia sekä musikaaleja pianistin säestyksellä. Kyse ei ole laulunopetuksesta, vaan tutustumisesta edellä mainittuihin musiikin lajeihin. Kevätkaudella pyritään toteuttamaan ohjattu esitys, jossa laulajat saavat kokemusta roolipuvuissa ja maskeissa esiintymisestä. Avoimen oopperaluokan laulajat pääsevät mahdollisuuksien mukaan osallistumaan Helsingin Konservatorion tuottamiin oopperaproduktioihin. Oopperaluokalle otetaan uusia oppilaita vain syksyisin, sillä kurssi kestää kevääseen ja päättyy näyttämölle ohjattuun esitykseen. Koelaulussa valitut oppilaat sitoutuvat koko lukuvuoden opiskeluun.

Oopperaluokka kokoontuu pääsääntöisesti maanantaisin klo 18-20. Näyttämölle ohjatun esityksen harjoituksista sovitaan ryhmän kanssa erikseen kevätkaudella.
Paikka: Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6, luokka r130

Ryhmän koko on vähintään 12 henkilöä. Opetusta on 11 x 90 min syksyllä. Kevätlukukausi koostuu musiikkiharjoituksista, näyttämöharjoituksista ja ohjatusta esityksestä.

Kurssimaksu 360€/lukukausi sis. alv. 24 %


Soiton-/ laulunopetuspaketit

Kurssin laajuus ja kurssimaksut
a) 4 x 30 min.  = 4 kertaa 30 minuutin oppitunti, 230 € sis. alv. 24 %
b) 3 x 45 min.  = 3 kertaa 45 minuutin oppitunti, 255 € sis. alv. 24 %
c) 7 x 30 min.  = 7 kertaa 30 minuutin oppitunti, 390 € sis. alv. 24 %
d) 7 x 45 min.  = 7 kertaa 45 minuutin oppitunti, 570 € sis. alv. 24 %

Säestystunnit

Säestystunneilla pääset soittamaan harjoittelemaasi ohjelmistoa yhdessä konservatorion ammattipianistien kanssa.

Tunneille voit tuoda haluamaasi ohjelmistoa. Säestysnuotit mukaan!

3 x 45 min.  = 3 kertaa 45 minuutin oppitunti, 255 € sis. alv. 24 %

Vapaa säestys

Vapaan säestyksen alkeiskurssilla opetellaan kunkin osallistujan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaan sointumerkeistä säestämisen alkeita, korvakuulolta soittamista sekä improvisointia. Kurssi sopii myös täydennyskoulutukseksi lasten kanssa työskenteleville (mm. päiväkotien ohjaajat) ja pianonsoitonopettajille. Opetus on yksilöopetusta. Ohjaajat Marko Puro ja Juhana Lindström Opetusajat ajat sovitaan opettajan kanssa.
Paikka: Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6
Kurssin laajuus ja kurssimaksu:  6 x 30 min. 340 € sis. alv. 24 %

Lied-koulutus

Lied-koulutusta jo toimiville liedpareille (laulaja + pianisti). Ohjaajana toimii liedmusiikkiin erikoistunut Heikki Pellinen. Opetusajoista sovitaan opettajan kanssa.
Kurssin laajuus ja kurssimaksu:

  1. 6 x 45 min. 255 € / hlö sis. alv. 24 %
  2. 3 x 45 min. 130€ / hlö sis. alv. 24%

Oopperaduo-koulutus

Koulutusta oopperaduoille (laulaja + laulaja). Kurssilla voi laulaa haluamaansa duo-ohjelmistoa, esimerkiksi oopperaa, operettia, musikaalia tai muuta klassista duo-musiikkia. Ohjaajana säestyksen ja korrepetition opettaja Ilona Lamberg.
Kurssin päätteeksi pyritään järjestämään mahdollisuus esiintyä Helsingin Konservatorion järjestämissä konserteissa. Opetusajoista sovitaan opettajan kanssa.
Kurssin laajuus ja kurssimaksu: 6 x 45 min. 255 € / hlö sis. alv. 24 %

Korrepetitioryhmä

Laulajille tarkoitetussa säestys- ja korrepetitioryhmässä osallistuvat pääsevät laulamaan omaa ohjelmistoaan ryhmätunnilla pianistin säestämänä. Ohjelmisto voi olla klassista perusohjelmistoa ja kevyempääkin musiikkia, laulajan omien kiinnostuksen kohteiden ja toiveiden mukaisesti. Jokainen laulaja tuo omat nuottinsa myös pianistille. Pianisti-opettaja neuvoo tarvittaessa myös ohjelmiston valinnassa. Kurssin lopuksi on konsertti.

Kurssille voivat osallistua harrastuksessaan niin alkutaipaleella olevat kuin jo edistyneetkin laulajat. Opettajana on Ilona Lamberg.

Kurssin laajuus ja kurssimaksu: 8 x 90 min. 340 € / hlö sis. alv 24%

Korrepetitioryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.30-19.00 luokassa 130

Kamarimusiikki

Ohjausta jo toimiville kamarimusiikkiyhtyeille. Yhtyeen minimikoko on trio. Opettajan kanssa sovitaan ohjauksen ajankohdista.
Kurssin laajuus ja kurssimaksu:

  • Trio: 6 x 45 min. 170 € / hlö sis. alv. 24%
  • Duo: 6 x 45 min. 240 € / hlö sis. alv. 24 %

Tiedustele hintaa suuremmille yhtyeille