fbpx

ROHKEASTI VANHA – vanhan musiikin periodi

ROHKEASTI VANHA -periodit järjestetään konservatoriossa syksyisin ja keväisin. Periodin ohjelmisto koostuu barokki- ja renessanssimusiikista. Kurssilla muodostetut yhtyeet harjoittelevat yhdessä kahden viikonlopun ajan, käyvät oppitunneilla ja esiintyvät loppukonsertissa. ROHKEASTI VANHA on suunnattu noin Taitokonsertti 2:n tehneille ja sitä pidemmällä oleville oppilaille, mutta mukaan voidaan ottaa myös muita innokkaita soittajia. Jokaiselle löytyy soitettavaa, kaikki siis mukaan!

Teemme sovituksia tarpeen mukaan yhteistyössä soitonopettajien kanssa. Pianistit voivat soittaa cembaloa tai urkupositiivia, joko aukikirjoitetusta continuostemmasta tai sointumerkeistä. Jousten, puhaltajien ja kosketinsoittajien lisäksi myös kitaristit, harpistit ja kanteleen soittajat ovat tervetulleita. Periodien aikana soittimien viritystaso on a1 = 442 Hz.

Oppilailta periodi vaatii sitoutumista olemaan läsnä yhteisissä harjoituksissa ja konsertissa sekä oman stemman valmistamista etukäteen yhdessä opettajan kanssa. Kurssilla opettavat konservatorion vanhan musiikin opettajat. Kurssille ilmoittaudutaan oman soitonopettajan kautta.

Lisätietoja kurssin opettajilta:

Mari Kortelainen ja Päivi Vesalainen (etunimi.sukunimi@konservatorio.fi)

Kimmo Absetz (kimmo.absetz@welho.com) ja Janek Öller (janek.oller@gmail.com)