fbpx

Helsingin Konservatorio – rohkeasti klassinen

Helsingin Konservatorio on vuodesta 1922 asti toiminut oppilaitos, jossa annetaan musiikin taiteen perusopetusta ja musiikkialan ammatillista koulutusta. Konservatorion noin 1000 oppilasta ja opiskelijaa keskittyvät klassisen musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen opiskeluun. Opettajia konservatoriossa on lähes 100.

Musiikin taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille annetaan ns. laajan oppimäärän mukaisesti. Ammatillisessa koulutuksessa voi suorittaa musiikkialan perustutkinnon (180 osp) joko musiikin tai pianonvirityksen osaamisalalla. Konservatoriossa toimii myös Avoin konservatorio, jossa opetusta tarjotaan aikuisille musiikinharrastajille taitotasoon katsomatta.

Opetusta annetaan Ruoholahdessa konservatoriorakennuksessa ja pianonvirittäjäkoulutuksen toimipisteessä Lauttasaaressa Särkiniementiellä.

Helsingin Konservatorio on paitsi musiikkioppilaitos myös konserttitalo ja kulttuuripalveluiden tarjoaja. Konservatoriolaiset esiintyvät oman upean konserttisalimme lisäksi myös kouluissa, päiväkodeissa, vanhusten palvelulaitoksissa, kirkoissa, kahviloissa, ravintoloissa, kirjastoissa, museoissa, erilaisissa juhlatilaisuuksissa jne. satoja kertoja lukuvuoden aikana. Konservatorion konserttisalissa esiintyvät niin ammatti- kuin harrastajaorkesterit ja kuorot sekä koti- ja ulkomaiset taiteilijat. Konserttisali on myös monien merkittävien musiikkitapahtumien näyttämö (mm. Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu 2015).
Konservatoriotalossa toimii vuokralaisena Kaartin soittokunta.

Helsingin Konservatorio saa avustusta toimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.