fbpx

Tilojen vuokraus

Helsingin Konservatorion nykyiset toimitilat valmistuivat syksyllä 1999. Rakennus on arkkitehti Stefan Ahlmanin suunnittelema. Saleja on kaksi: konserttisali ja kamarimusiikkisali. Luokkien ja salien akustisen suunnittelun ovat toteuttaneet Tapio Lahti ja Henrik Möller.

Helsingin Konservatorion sijainti

Vuokrattavat salit

Konserttisali

Tyylikäs ja tunnelmallinen konserttisali on suosittu klassisten konserttien ja oopperoiden esityspaikka. Suorakaiteen muotoinen sali on akustiikaltaan yksi pääkaupunkiseudun parhaista. Sali on suunniteltu akustisen musiikin konserttisaliksi, mutta siellä voi järjestää myös seminaareja ja kokouksia.

Katsomo on loivasti nouseva. Istumapaikkoja salissa on yhteensä 515, joista permannolla paikkoja on 354, ensimmäisellä parvella 114 + 2 invapaikkaa ja toisella parvella 47. Toisen parven paikoilla näkyvyys saattaa kaiteiden vuoksi olla hieman rajoittunut.

Salissa on hyvä tekninen varustelutaso.
Konserttisalin kalustoa (pdf)

Näyttämön koko: leveys 17 metriä, syvyys 11,5 metriä. Etuosassa on orkesterisyvennys, joka voidaan laskea portaattomasti alas, jolloin näyttämön syvyys pienenee ja mitat ovat 17 x 8 m.
Tankonostimia on 5 kpl.
Taustaprojisointeja varten on käytössä valkokangas.

Salin pohjakartta (sisääntulo, vaatesäilytys, saliin käynti, permanto, näyttämö ja uloskäynnit)

Konserttisalin pitkittäisleikkaus

Konserttisalin lavan poikkileikkaus

Konserttisalin lavan pohja

Konserttisalin lavan pohja ja nostintangot

Konserttisalin lavan pohja ja valonheittimet

Konserttisalin istuinkartat

Permantopaikat

Paikat 1. parvi

Liikuntaesteisten käynti saliin on aulasta hissillä toiseen kerrokseen. Salin ovi on hissin ovea vastapäätä. Vahtimestari avustaa ovien avaamisessa.

Kamarimusiikkisali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamarimusiikkisali on tarkoitettu pienimuotoisille esityksille ja tapahtumille. Moneen käyttötarkoitukseen soveltuvassa kamarimusiikkisalissa ei ole kiinteää kalustusta, minkä vuoksi tilaa voidaan käyttää niin seminaareihin kuin konsertteihin. Saliin mahtuu enintään 80 henkilöä.

Varusteet: kaksi flyygeliä, urut, dataprojektori + valkokangas. Valaistusta voidaan jossain määrin säätää ja järjestää tilauksesta erikoisvaloja.

Kamarimusiikkisalin pohjakartta

Ohjeita tilaisuuden järjestäjälle

Konservatorion sali on suosittu, joten tilavaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kun sali on varattu ja vahvistettu konservatoriosta, täytetään varausvahvistuslomake, joka lähetetään konservatorioon. Lomakkeen tietojen pohjalta konservatorio laatii vuokraussopimuksen kahtena kappaleena, jotka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Sopimuksen pohjalta konservatorio järjestää tarvittavan henkilökunnan tilaisuuteen. Salivuokra ja henkilökuntakulut laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

Konserttisalin varausvahvistus (pdf)

Hinnat

Salivuokra määräytyy vuokrattavan ajan perusteella, ja lisäkuluja aiheutuu asiakkaan toivomien palvelujen järjestämisestä, kuten teknisistä palveluista (valaistus, mikrofonit, äänentoisto, tallennukset jne.), vartioidusta vaatesäilytyksestä, lipuntarkastuksesta tai muusta henkilökunnasta.

Kun varaus on tehty ja vahvistettu, ota yhteys konservatorion käyttömestariin, joka hoitaa salin valaistusta ja muita teknisiä palveluja ja selvitä, riittävätkö tekniset laitteemme tilaisuutesi toteuttamiseen.

Ota huomioon seuraavat asiat:
– tarvitseeko tilaisuuden näyttämöllepano korokkeita tai muita rakennelmia
– tarvitaanko puhujakoroketta (ns. puhujapönttö)
– tarvitaanko tanssimattoa (maton asennukselle pitää varata myös aika)
– tarvitaanko flyygeliä tai cembaloa ja virityksiä (konservatorion virittäjä hoitaa tarvittaessa)
– riittääkö varattu aika tilaisuuden järjestelyjen toteuttamiseen ja purkamiseen tilaisuuden jälkeen
– mikä on tilaisuuden kesto
– onko tilaisuudessa väliaikaa ja mikä on sen kesto
– tarvitaanko väliaikatarjoilua, tilaukset suoraan ravintola.konservatorio@palmia.fi tai 09 310 27385
– tarvitaanko lipuntarkastajia (salin pääovelle ja parvien oville)
– montako henkilöä tarvitaan vaatesäilytyksen hoitajiksi vai onko vaatesäilytys omalla vastuulla
– edellä mainittu henkilökunta voidaan rekrytoida myös konservatorion toimesta

Huom. tilaisuuden järjestäjä vastaa Teosto-ilmoituksista www.teosto.fi

Ravintola- ja lämpiöpalvelut

Väliaikatarjoilu hoidetaan tilauksesta aularavintolassa, josta avautuu näkymä kanavalle ja merelle sekä Ruoholahden torille. Ravintolapalveluista vastaa Palmia, s-posti: ravintola.konservatorio@palmia.fi, puh. 09 3102 7385 tai 040 532 8069.

Lisätiedot
tuottaja Jaakko Haapaniemi,
puh. 09 5860 5850
jaakko.haapaniemi@konservatorio.fi 

Tekniset palvelut

Konservatorion teknisistä palveluista vastaa käyttömestari Tuukka Törneblom, joka auttaa tilaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

  • valaistus
  • äänentoisto
  • tietoliikenneyhteydet
  • dataprojektorit, valkokangas
  • muut tekniset palvelut

Lisätiedot
käyttömestari Tuukka Törneblom
puh. 09 5860 5818 tai gsm 050 324 6802
tuukka.torneblom@konservatorio.fi

Pysäköinti

Konservatorion lähiympäristössä on 2h kadunvarsipaikkoja minkä lisäksi lähistöllä on maksullisia pysäköintitaloja (mm. Ruoholahden kauppakeskuksessa). Konservatoriorakennuksessa on autohalli, jossa on muutama vieraspaikka ja huoltoajoa varten tarkoitettu paikka. Huoltopaikka on käytettävissä tapahtumien järjestelyihin liittyvien kuljetusten yhteydessä. Erikseen voidaan sopia myös siitä, että tapahtumanjärjestäjä saa henkilökuntansa tai esiintyjän käyttöön vieraspaikan. Nosto-ovien avaimet kuitataan käyttöön vahtimestareilta.