Tilojen vuokraus

Toimitilat

Helsingin Konservatorion nykyiset toimitilat valmistuivat syksyllä 1999. Arkkitehti Stefan Ahlmanin suunnittelemassa rakennuksessa on 6400 neliötä. Opetus- ja harjoitusluokkia on yhteensä 85, saleja on kaksi, konserttisali ja kamarimusiikkisali. Luokkien ja salien akustisen suunnittelun ovat toteuttaneet Tapio Lahti ja Henrik Möller.
Helsingin Konservatorion Säätiön ylläpitämän Helsingin Konservatorion lisäksi tiloissa toimii kevätlukukauden 2017 loppuun asti vuokralaisena Metropolia ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelma.

Vuokrattavat salit

Konserttisali

Sijainti

Tyylikäs ja tunnelmallinen konserttisali on suosittu klassisten konserttien ja oopperoiden esityspaikka. Suorakaiteen muotoinen sali on akustiikaltaan yksi pääkaupunkiseudun parhaista. Siellä voidaan järjestää musiikkitilaisuuksien lisäksi seminaareja ja kokouksia.

Salissa on hyvä tekninen varustelutaso ja monipuolinen valaistusjärjestelmä, ja näyttämön takaseinän kokoinen suuri valkokangas voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön (sovittava etukäteen).

Salin näyttämön koko: leveys 17 metriä, syvyys 11,5 metriä. Etuosassa on orkesterisyvennys, joka voidaan laskea portaattomasti alas, jolloin näyttämön syvyys pienenee ja mitat ovat 17 x 8 m.
Tankonostimia on 5 kpl.

Salin pohjakartta (sisääntulo, vaatesäilytys, saliin käynti, permanto, näyttämö ja uloskäynnit)

Konserttisalin pitkittäisleikkaus

Konserttisalin lavan poikkileikkaus

Konserttisalin lavan pohja

Konserttisalin lavan pohja ja nostintangot

Konserttisalin lavan pohja ja valonheittimet

Katsomo on loivasti nouseva. Istumapaikkoja salissa on yhteensä 515, joista permannolla paikkoja on 354, ensimmäisellä parvella 114 + 2 invapaikkaa ja toisella parvella 47. Toisen parven paikoilla näkyvyys saattaa kaiteiden vuoksi olla hieman rajoittunut.

Konserttisalin istuinkartat

Permantopaikat
Paikat 1. parvi

Liikuntaesteisten käynti saliin on aulasta hissillä toiseen kerrokseen (salin ovi on hissin ovea vastapäätä). Vahtimestari avustaa ovien avaamisessa (vahtimestarin työpiste sijaitsee aulassa vaatenaulakoiden vieressä).

Kamarimusiikkisali

Kamarimusiikkisali on tarkoitettu pienimuotoisille esityksille ja tapahtumille. Moneen käyttötarkoitukseen soveltuvassa kamarimusiikkisalissa ei ole kiinteää kalustusta, minkä vuoksi tilaa voidaan käyttää niin kokouksiin kuin konsertteihin. Saliin mahtuu maksimissaan 80 henkilöä. Varusteet: kaksi flyygeliä, urut, dataprojektori + valkokangas. Valaistusta voidaan jossain määrin säätää ja järjestää tilauksesta erikoisvaloja.

Kamarimusiikkisalin pohjakartta

Väliaikatarjoilu

Väliaikatarjoilu hoidetaan tilauksesta aularavintolassa, josta avautuu näkymä kanavalle ja merelle sekä Ruoholahden torille. Ravintolapalveluista vastaa Palmia, s-posti: ravintola.konservatorio@palmia.fi, puh. 09 3102 7385 tai 040 532 8069.

Tilojen varaaminen ja vuokraus ja ohjeita tilaisuuden järjestäjälle

Konservatorion sali on suosittu, joten tilavaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kun sali on varattu ja vahvistettu konservatoriosta, täytetään Varausvahvistuslomake, joka lähetetään konservatorioon. Lomakkeen tietojen pohjalta konservatorio laatii vuokraussopimuksen kahtena kappaleena, jotka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Sopimuksen pohjalta konservatorio järjestää tarvittavan henkilökunnan tilaisuuteen. Salivuokra ja henkilökuntakulut laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

Hinnat

Salivuokra määräytyy vuokrattavan ajan perusteella, ja lisäkuluja aiheutuu asiakkaan toivomien palvelujen järjestämisestä, kuten teknisistä palveluista (valaistus, mikrofonit, äänentoisto, tallennukset jne.), vartioidusta vaatesäilytyksestä, lipuntarkastuksesta tai muusta henkilökunnasta.

Lisätiedot

tuottaja Jaakko Haapaniemi,
puh. 09 5860 5850
jaakko.haapaniemi@konservatorio.fi 

Konserttisalin varausvahvistus (PDF)

Kun varaus on tehty ja vahvistettu,
– ota yhteys konservatorion käyttömestariin, joka hoitaa salin valaistusta ja muita teknisiä palveluja ja selvitä, riittävätkö tekniset laitteemme tilaisuutesi toteuttamiseen

Ota huomioon seuraavia asioita:
– tarvitseeko tilaisuuden näyttämöllepano korokkeita tai muita rakennelmia
– tarvitaanko puhujakoroketta (ns. puhujapönttö)
– tarvitaanko tanssimattoa (maton asennukselle pitää varata myös aika)
– tarvitaanko flyygeliä tai cembaloa ja virityksiä (konservatorion virittäjä hoitaa tarvittaessa)
– riittääkö varattu aika tilaisuuden järjestelyjen toteuttamiseen ja purkamiseen tilaisuuden jälkeen
– mikä on tilaisuuden kesto
– onko tilaisuudessa väliaikaa ja mikä on sen kesto
– tarvitaanko väliaikatarjoilua, tilaukset suoraan ravintola.konservatorio@palmia.fi tai 09 310 27385
– tarvitaanko lipuntarkastajia (salin pääovelle ja parvien oville)
– montako henkilöä tarvitaan vaatesäilytyksen hoitajiksi vai onko vaatesäilytys omalla vastuulla
– edellä mainittu henkilökunta voidaan rekrytoida myös konservatorion toimesta

Huom. tilaisuuden järjestäjä vastaa Teosto-ilmoituksista www.teosto.fi

Tekniset palvelut

Konservatorion teknisistä palveluista

  • valaistus
  • äänentoisto
  • tietoliikenneyhteydet
  • dataprojektorit, valkokangas
  • video- ja DVD-laitteet
  • muut tekniset palvelut

vastaa käyttömestari Tuukka Törneblom, joka auttaa tilaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Käyttömestari Tuukka Törneblom
puh. 09 5860 5818 tai gsm 050 324 6802
tuukka.torneblom@konservatorio.fi

Pysäköinti

Konservatorion lähiympäristössä on 2h kadunvarsipaikkoja minkä lisäksi lähistöllä on maksullisia pysäköintitaloja (mm. Ruoholahden kauppakeskuksessa). Konservatoriorakennuksessa on autohalli, jossa on muutama vieraspaikka ja huoltoajoa varten tarkoitettu paikka. Huoltopaikka on käytettävissä tapahtumien järjestelyihin liittyvien kuljetusten yhteydessä. Erikseen voidaan sopia myös siitä, että tapahtumanjärjestäjä saa henkilökuntansa / esiintyjän käyttöön vieraspaikan. Nosto-ovien avaimet kuitataan käyttöön konservatorion vahtimestareilta.