fbpx

Orkesterit

Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti tulee yhteismusisoinnin sisältyä opintoihin koko opiskelun ajan siitä lähtien, kun instrumentin käsittelytaito sen mahdollistaa.

Helsingin Konservatorio tarjoaa yhteismusisointimahdollisuuksia oppilailleen orkestereissa, kuoroissa ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Konservatoriossa toimii eri-ikäisille tarkoitettuja orkestereita, joita ovat lapsille ja nuorille tarkoitetut Valmennusorkesteri Valonsäde, Elohopea-orkesteri ja Visollo-orkesteri. Edistyneimmät oppilaat ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat soittavat Helsinki Concordia -kamariorkesterissa.

Helsingin Konservatoriossa toimii oma puhallinorkesteri ja sen lisäksi oppilaat voivat soittaa helsinkiläisten musiikkioppilaitosten yhteisissä Mini-Abbba ja Abbba-orkestereissa. (Abbba = Alla bra blåsare blåsar allting eli Kaikki hyvät puhaltajat soittavat mitä vaan).

Jousiorkestereihin voivat päästä mukaan myös konservatorion ulkopuoliset soittajat. Puhallinorkesteritoiminnasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä orkesterin johtajaan. Mahdolliset koesoitot pidetään lukukausien alussa tai sopimuksen mukaan.

Kamarimusiikkikokoonpanoja muodostetaan opettajien ohjauksessa.