fbpx

Visollo-orkesteri

Visollo-orkesteri on tarkoitettu konservatorion 10‒19-vuotiaille jousi-, puhallin- ja lyömäsoittajille. Mukaan pääsevät 2. peruskurssin suorittaneet soittajat, pisimmälle päässeet orkesterilaiset soittavat jo C-kurssitasoista ohjelmistoa. Myös ulkopuolisilla soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan Visollon toimintaan koesoiton kautta.

Visollon monipuolinen ohjelmisto koostuu klassisista sinfonioista, kansanmusiikista, nykymusiikista sekä elokuva- ja musikaalisävelistä. Kappaleet sovitetaan soittajien taitotasoa vastaaviksi. Konserttien solistit voidaan valita orkesterin omasta keskuudesta, mutta myös orkesterin ulkopuolisilla soittajilla tai laulajilla on mahdollisuus päästä Visollon solistiksi.

Orkesteri konsertoi vuosittain kymmenisen kertaa ja soittaa myös koulukonsertteja. Visollo tekee yhteistyötä muiden musiikkioppilaitosten orkestereiden kanssa. Viime vuosien yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Länsi-Helsingin, Pakilan ja Keski-Helsingin musiikkiopistot, Lahden konservatorio sekä Tallinnan musiikkikoulu. Visollo osallistuu myös erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Näistä mainittakoon esimerkiksi Metro-Grosso-tapahtuma 8.10.2016 Tapiolassa, Loiste-festivaali keväällä 2016 sekä Kuopion Nuori Soittaa -tapahtumat.

Lukuvuoden aikana pidetään useita harjoitteluleiripäiviä ja kerran vuodessa on yksi pidempi viikonloppuleiri. Visollo on tehnyt esiintymismatkoja kotimaan lisäksi sekä Sveitsiin että Viroon.

Orkesteria johtavat Klaara Pyrhönen, Tapio Tuovila ja Juha Keikkonen. Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@konservatorio.fi.

Visollo-orkesteri harjoittelee periodiluonteisesti tiistaisin klo 16.30–19.30 pääosin konserttisalissa. Orkesterin harjoitus- ja esitysaikataulut löytyvät orkesterien ilmoitustaululta (ja alta).

Syksyn 2021 aikataulu

Visollon syksy 2021-harjoitusaikataulu.pdf