fbpx

Visollo-orkesteri

Visollo-orkesteri on tarkoitettu konservatorion 10‒19-vuotiaille jousi-, puhallin- ja lyömäsoittajille. Mukaan pääsevät 2. peruskurssin suorittaneet soittajat, pisimmälle päässeet orkesterilaiset soittavat jo C-kurssitasoista ohjelmistoa. Myös ulkopuolisilla soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan Visollon toimintaan koesoiton kautta.

Visollon monipuolinen ohjelmisto koostuu klassisista sinfonioista, kansanmusiikista, nykymusiikista sekä elokuva- ja musikaalisävelistä. Kappaleet sovitetaan soittajien taitotasoa vastaaviksi. Konserttien solistit voidaan valita orkesterin omasta keskuudesta, mutta myös orkesterin ulkopuolisilla soittajilla tai laulajilla on mahdollisuus päästä Visollon solistiksi.

Orkesteri konsertoi vuosittain kymmenisen kertaa ja soittaa myös koulukonsertteja. Visollo tekee yhteistyötä muiden musiikkioppilaitosten orkestereiden kanssa. Viime vuosien yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Länsi-Helsingin, Pakilan ja Keski-Helsingin musiikkiopistot, Lahden konservatorio sekä Tallinnan musiikkikoulu. Visollo osallistuu myös erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Näistä mainittakoon esimerkiksi Metro-Grosso-tapahtuma 8.10.2016 Tapiolassa, Loiste-festivaali keväällä 2016 sekä Kuopion Nuori Soittaa -tapahtumat.

Lukuvuoden aikana pidetään useita harjoitteluleiripäiviä ja kerran vuodessa on yksi pidempi viikonloppuleiri. Visollo on tehnyt esiintymismatkoja kotimaan lisäksi sekä Sveitsiin että Viroon.

Orkesteria johtavat Klaara Pyrhönen, Tapio Tuovila ja Juha Keikkonen. Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@konservatorio.fi.

Visollo-orkesteri harjoittelee periodiluonteisesti tiistaisin klo 16.30–19.30 pääosin konserttisalissa. Orkesterin harjoitus- ja esitysaikataulut löytyvät orkesterien ilmoitustaululta (ja alta).

Kevään 2021 aikataulu

Visollon helmikuu 2021-aikataulu (päiv. 1.2.).pdf

Visollon kevät 2021.pdf (tammikuun tiedote)

Visollon helmikuu 2021

Visollon kevät jatkuu lähiharjoituksin niin kauan kuin koronatilanne sallii.

Visollo’s spring will continue with in person rehearsals as long as the corona situation allows.

Harjoitukset toteutetaan seuraavasti: \ The rehearsals will be carried out as follows:

Vcl, vl3 & vla  konserttisalissa / in the concert hall  16.30-18.00

vl1, vl2 konserttisalissa / in the concert hall  18.00-19.30

Puhaltajat: Juha tiedottaa teille / Wind players: Juha will inform you

Tässä päivämäärät./Here are the dates.

Ti 2.2.            klo 16.30-18.00; 18.00-19.30

Ti 9.2.            klo 16.30-18.00; 18.00-19.30

Ti 16.2.          klo 16.30-18.00; 18.00-19.30

TALVILOMA / WINTER BREAK

Saatetaan myös jakaantua stemmoittain km-saliin ja konserttisaliin.

We may also divide groups between concert hall and chamber music hall

2 m turvavälit, eli omat nuotit ja kynät kaikille mukaan! Maskit naamalla kaikki yli 12-vuotiaat.

2 m distances, so have your own music, own pencils with you! Masks on, everyone 12 years or older.

Peskää kädet ennen treenejä ja muistakaa pitää myös soittimia esille ottaessa turvavälit! Pari penkkiä koteloiden väliin siis.

Muistakaa OMAT NUOTIT ja KYNÄT ❣️❣️

Wash your hands before rehearsals and remember to keep the safety distances when picking up the instruments! So a couple of benches between the instrument cases.

Remember OWN NOTES and PENCILS ❣️❣️