Kirjasto

Ajankohtaista

Talvilomaviikolla 18.-23.2. kirjastossa ei asiakaspalvelua

Omatoimikirjasto on käytössä ma-pe klo 8-20.

Keskiviikkona ja torstaina 27.-28.2. kirjastossa ei asiakaspalvelua

Omatoimikirjasto on käytössä ma-pe klo 8-20.

Uusi oma verkkokirjasto avataan elokuussa

Helsingin Konservatorion kirjaston asiakkaiden käyttöön aukeaa elokuussa 2019 uusi, konservatorion oma verkkokirjasto. Uusi verkkokirjasto korvaa konservatoriolaisten käytössä olevan Arsca-kirjastopalvelun, jota Taideyliopisto ylläpitää ja josta se luopuu. Konservatorion uuteen verkkokirjastoon siirretään kaikki konservatorion aineistot. Asiakkaiden tiedot ja lainat siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään.

Kesäloman jälkeen kirjastosta saa uuden kirjastokortin, PIN-koodin ja käyttöohjeet. Tulossa on myös uuden verkkokirjaston opastus- ja esittelytilaisuuksia.

Uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto vaikuttaa keväällä kirjaston toimintaan siten, että viimeinen lainauspäivä on 10. toukokuuta. Kirjastoon voi palauttaa aineistoja vielä 13.–31.5., mutta lainoja ei voi silloin enää uusia. Kaikkien kesälainojen eräpäiväksi tulee 30.9.

Oletussalasana on poistunut käytöstä

Lainausautomaatin ja lainojen uusinnan oletussalasana on poistunut käytöstä tietoturvasyistä.

Jos et ole asettanut itsellesi omaa salasanaa, pyydä väliaikainen salasana kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikana.

Kirjaston aukioloajat

Omatoimikirjasto:
ma-pe klo 8-20

Palveluaika:
ma-pe klo 12-17

Yhteystiedot

Aineistohaku ja lainojen uusinta: https://arsca.linneanet.fi

Puhelin palveluaikana: 09 5860 5823
Sähköposti: kirjasto@konservatorio.fi

Jaska Järvilehto, kirjastonhoitaja
jaska.jarvilehto@konservatorio.fi

Käyttösäännöt

Kirjaston lainausoikeus voidaan myöntää Helsingin Konservatorion oppilaille, opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Helsingin Konservatorion kuoro- ja orkesteritoimintaan osallistuville henkilöille. Lainausoikeutta pitää erikseen hakea kirjastosta.

Aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti, jonka saa täyttämällä kirjaston asiakastietolomakkeen ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen kirjaston asiakaspalvelussa. Alle 15-vuotiaalta tarvitaan lisäksi huoltajan kirjallinen suostumus ja kirjastokortti luovutetaan vain huoltajan läsnä ollessa.

Lue käyttösäännöt: Helsingin Konservatorion kirjaston käyttösäännöt ja hinnasto, syksy 2018 (PDF-tiedosto)

Voit tulostaa asiakastietolomakkeen (PDF-tiedosto) ja tuoda sen valmiiksi täytettynä kirjastoon palveluaikana:

Tietosuoja

Kirjaston asiakastietoja käsitellään Helsingin Konservatorion tietosuojaselosteen mukaisesti. Tutustu Helsingin Konservatorion tietosuojaselosteeseen.

Asiakastiedot tallennetaan Taideyliopiston ylläpitämään Arsca-tietokantaan. Tutustu Taideyliopiston kirjaston asiakastietojen tietosuojailmoitukseen.

Hinnasto

Myöhästymismaksu: 0,20 € / vrk / nide

Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle: 3 €

Aineistokorvaus: Helsingin Konservatorion säätiö laskuttaa kadonneesta, vaurioituneesta tai puutteellisena palautetusta kirjastoaineistosta uuden vastaavan niteen hankintahinnan.

Naxos Music Library ja Naxos Video Library

Helsingin Konservatorion ammattiopiskelijoilla ja henkilökunnalla on käytettävissä klassisen musiikin suoratoistopalvelut Naxos Music Library ja Naxos Video Library. Palveluihin kirjautumiseen tarvittavat tunnukset saat palveluaikana kirjastosta.

Naxos Music Library  sisältää klassisen musiikin keskeisten levy-yhtiöiden tärkeimmät julkaisut hyvällä äänenlaadulla. Useista levyistä on luettavissa myös esite- ja librettoliitteet.

Naxos Video Libraryn kautta on katsottavissa lukuisia korkealaatuisia ooppera- ja konserttitaltiointeja.

Kopiointi

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä monitoimilaite, jolla voi kopioida, tulostaa ja skannata.

Kopiointi- ja tulostusarvon lataaminen

Helsingin Konservatorion ammattiopiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat laitteelle omalla käyttäjätunnuksellaan. Kopiointi- ja tulostusarvon lataaminen käyttäjätilille tapahtuu verkkopankkitunnuksilla osoitteessa:

Ohjeita:

Ilman verkkopankkitunnuksia kopiointi- ja tulostusarvoa voi siirtää käyttäjätunnukselle ostamalla kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikana 5 euron hintaisen latauslipukkeen.

Kopiokortit

Konservatorion perusopetuksen oppilaat ja ulkopuoliset asiakkaat tarvitsevat erillisen kopiokortin, jonka voi ostaa kirjastosta palveluaikana. Kopiokortilla ei voi tulostaa tai skannata.

Kopiokorttien hinnat:

Hinta Kopioita
 1 €  7 kpl (mustavalkoinen A4)
 2 €  16 kpl  "
 5 €  45 kpl  "
 10 € 100 kpl  "