fbpx

Alma – Poltergeistin tarina

Tapahtuma alkaa: 15.8.2024 19.00

Kylmiä väreitä elokuun yössä…  Konservatorion konserttisalissa esitetään Taiteiden yönä 15.8. lied-konsertti Alma – Poltergeistin tarina. Konsertti alkaa klo 19.00, ja siihen on vapaa pääsy.

Konsertissa mezzosopraano Heidi Jakkula ja pianisti Heikki Pellinen piirtävät musiikin keinoin muotokuvan vuonna 1948 kuolleesta Almasta. Sen ytimessä on tositapahtumiin perustuva kummitustarina 2000-luvun alkupuolelta. Tarina kertoo, mitä tapahtui Lassilan perheelle oululaisessa, 1950-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa, jonka he jakoivat poltergeist Alman kanssa.

Eläessään Almalle tärkeintä oli hänen lapsensa, joka menehtyi traagisesti eikä lapsenkaipuu hellittänyt kuoleman jälkeenkään. Myöhemmin Alman entiselle asuinalueelle Ouluun rakennettiin rintamamiestalo. Talossa asunut perhe alkoi kokemaan kummia. Aivan kuin talossa olisi ollut joku toinenkin…

Onko Alma jäänyt kuolemansa jälkeen entisille sijoilleen? Ja miten hän suhtautuu perheen pieniin lapsiin? Löytääkö Alma vielä rauhan?

Konsertissa esitettävät laulut ovat Alman aikalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten säveltäjien sävellyksiä (G. de Frumerie, B. Linde, I. Hannikainen, Y. Kilpinen, H. Alfvén, G. Nystroem, L-E. Larsson, W. Stenhammar). Laulujen tekstit punoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kertoo Alman elämäntarinan – tarinan, joka jatkuu vielä senkin jälkeen, kun hänen maallinen taipaleensa on päättynyt.

Konsertti on dramatisoitu ja se esitetään ruotsiksi, taustaprojisoinneissa on sekä suomenkieliset käännökset että tarinan tunnelmia värittäviä valokuvia. Konserttielämystä täydentää pieni valokuvanäyttely, jonka myötä yleisö pääsee sisälle tarinaan jo ennen konsertin alkua.

Takaisin edelliselle sivulle