fbpx

Helsinki Lied 2024-kilpailu järjestetään 25.–27.10.2024

Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää Helsingissä 25.–27.10.2024 kansallisen Helsinki lied -kilpailun. Helsinki Lied järjestetään nyt neljättä kertaa. Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.-30.4.2024. Valtakunnallinen kilpailu nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona.

Helsinki Lied -kilpailu on avoin musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulua tai pianonsoittoa opiskeleville suomalaisille, Suomessa asuville tutkintoon tähtäävästi opiskeleville ulkomaalaisille sekä ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa opiskeleville suomalaisille.

Kilpailuun osallistumisoikeus on kevätlukukaudella 2024 edustamassaan oppilaitoksessa läsnä olevilla opiskelijoilla. Laulaja ja pianisti voivat kuitenkin edustaa eri oppilaitoksia.

Ilmoittautuminen tapahtuu 1.-30.4.2024. verkkolomakkeella helsinkilied.fi-sivun kautta. Kyseiseltä sivulta löytyy lisätietoa kilpailusta, mukaan lukien kilpailun säännöt.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: alle 25-vuotiaiden (vuonna 2000 tai sen jälkeen syntyneet) sarja sekä yli 25-vuotiaiden sekä sitä vanhempien sarja (vuonna 1999 tai sitä ennen syntyneet, sekä ikään katsomatta kaikki Sibelius-Akatemiassa tai ulkomaisessa korkeakoulussa opiskelevat). Ikäraja määräytyy kilpailun kalenterivuoden ja duon vanhemman jäsenen mukaan.

Helsinki Lied järjestetään Helsingin Konservatorion konserttisalissa.

Vuoden 2024 Helsinki Lied -kilpailun tuomaristona toimivat laulutaiteilija Soile Isokoski (puheenjohtaja), pianotaiteilija Matti Hirvonen, laulutaiteilija Henk Neven sekä pianotaiteilija Pauliina Tukiainen

Takaisin edelliselle sivulle