fbpx

Helsinki Lied 2024 -kilpailuun valittiin 39 lied-paria

Helsingissä 25.–27.10.2024 järjestettävään kansalliseen Helsinki Lied -kilpailuun on valittu 39 lied-paria. Kilpailuun ilmoittautui lied-duoja eri puolilta Suomea.

25-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjaan valittiin 25 laulaja–pianisti -paria ja alle 25-vuotiaiden sarjaan 14 paria. Esikarsintalautakunta valitsi kilpailuun osallistujat lied-parien lähettämän videon perusteella.

Kilpailijoiden nimet julkaistaan kesäkuun aikana Helsinki Lied -kilpailun verkkosivuilla helsinkilied.fi.

Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää kansallisen Helsinki Lied -kilpailun nyt neljättä kertaa. Kilpailun tapahtumapaikkana on akustisesti tapahtumaan loistavasti sopiva Helsingin Konservatorion konserttisali. Kilpailun alkuerät ovat 25.–26. lokakuuta, välierä 26. lokakuuta ja finaalit sunnuntaina 27. lokakuuta.

Kilpailu on Suomen vanhin lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Kilpailu järjestetään kolmen vuoden välein. Ensimmäinen Helsinki Lied kilpailtiin vuonna 2015.

Helsinki Lied nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona. Se antaa opiskelijoille mahdollisuuden tehdä pitkäjänteisen projektin, ja saada palautetta alan kansainvälisiltä huippuosaajilta.

Helsinki Lied -kilpailuun voivat osallistua musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulua tai pianonsoittoa opiskelevat suomalaiset, Suomessa asuvat tutkintoon tähtäävästi opiskelevat ulkomaalaiset sekä ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa opiskelevat suomalaiset.

25-vuotiaiden ja sitä vanhempien A-sarjan pääpalkinto on 6000 euroa ja alle 25-vuotiaiden B-sarjan pääpalkinto 4000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 19 000 euroa. Palkituille tarjotaan myös konsertointimahdollisuuksia yhteistyössä maamme muiden konservatorioiden kanssa.

Tuomariston puheenjohtajana toimii laulutaiteilija Soile Isokoski. Tuomariston muut jäsenet ovat pianotaiteilija Matti Hirvonen, laulutaiteilija Henk Neven sekä pianotaiteilija Pauliina Tukiainen.

Kilpailun liput tulevat myyntiin kilpailun verkkosivujen kautta lähempänä kilpailua. Lipunmyynti myös tuntia ennen ovelta, mikäli lippuja on jäljellä.

Edellinen Helsinki Lied -kilpailu järjestettiin vuonna 2021, jolloin yli 25-vuotiaiden sarjan voittivat Maria Turunen ja Armaan Madar, ja alle 25-vuotiaiden sarjan voittivat Johan Krogius ja Niilo Ruotsala.

Lisätiedot

kilpailukoordinaattori Soila Jaakkola
puh. 040 518 4429
soila.jaakkola@konservatorio.fi

Takaisin edelliselle sivulle