Helsinki Lied -kilpailuun ilmoittautui 69 lied-paria

Valtakunnalliseen Helsinki Lied -kilpailuun ilmoittautui määräaikaan 30.4.2018 mennessä yhteensä 69 lied-paria. Kilpailu järjestetään 26.–28.10.2018 Helsingin Konservatorion konserttisalissa ja sen järjestää Helsingin Konservatorion Säätiö. Esikarsintalautakunta valitsee kilpailun osallistujat lied-parien lähettämän ennakkomateriaalin perusteella. Kilpailuun valitut lied-parit julkistetaan viimeistään 1. kesäkuuta.

Helsinki Lied on Suomen ainoa lied-pareille eli laulajille ja pianisteille tarkoitettu kilpailu, joka nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona.

– Hakijoita on saman verran kuin ensimmäisessä kilpailussa vuonna 2015 ja on hienoa nähdä, että tarve tällaiselle kilpailulle on selvästi olemassa, toteaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Rea Warme-Korpinen.

Helsinki Lied -kilpailun yli 25-vuotiaiden sarjan pääpalkinto on 6000 euroa ja alle 25-vuotiaiden 4000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 19 000 euroa. Palkituille voidaan tarjota myös konsertointimahdollisuuksia.

Tuomariston puheenjohtajana toimii pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet pianotaiteilija Ralf Gothóni ja laulutaiteilijat Andreas Schmidt ja Mitsuko Shirai.

Kilpailun nettisivut löytyvät osoitteesta helsinkilied.fi.

Uutista muokattu: tarkistuslaskennan jälkeen ilmoittautuneiden duojen lukumäärä oli 69, ei 71.

Takaisin edelliselle sivulle