fbpx

Usein kysyttyä ammatillisesta koulutuksesta

Miksi pitää täyttää lisätietolomake? Eikö opintopolku.fi-hakemus riitä?

Lisätietolomake on siksi tärkeä ja välttämätön, että ilman sitä emme pysty kutsumaan sinua pääsykokeisiin. Opintopolku-palvelun kautta emme saa tietoa, mihin instrumenttiin olet hakemassa. Lisäksi lisätietolomake kertoo meille pääsykokeita varten jo edeltäviä opintojasi, joista keskustelemme pääsykokeiden soveltuvuusosiossa eli haastattelussa.

Miten pystyn sovittamaan yhteen lukio-opinnot Eiran aikuislukiossa opintojen kanssa? Onnistuuko lukujärjestyksen teko helposti?

Opintojen alussa jokainen opiskelija laatii koulutuspäällikön tai pianonvirityksen lehtorin kanssa oman opiskelusuunnitelman eli henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Sen pohjalta jokainen tekee oman lukujärjestyksensä. Tässä vaiheessa huomioidaan, että Eiran aikuislukion opintoja varten jätetään tietyt ajat vapaiksi konservatorion opinnoista: joko maanantai ja keskiviikko tai tiistai ja torstai. Opiskelija tekee Eiran aikuislukion opinto-ohjaajan kanssa lukio-opintojen suunnitelman ja aikataulun.

Ensimmäisenä ja toisena vuonna konservatoriossa peruskoulupohjaiset opiskelijat opiskelevat pakollisia opintoja ja toisena ja kolmantena vuonna enemmän valinnaisia opintoja. Lukujärjestyksen laatiminen onnistuu opinto-ohjaajien avustuksella ja siitä tulee opiskelijoiden mukaan yleensä aivan mahdollinen ja toteuttamiskelpoinen. Aikaa jää hyvin omalle soitolle ja harjoittelulle.

Paljonko lukio-opintoja täytyy opiskella?

Ammatilliseen perustutkintoon kuuluu pakollisia yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä, joista lukiossa opiskellaan 30 osaamispistettä eli 20 lukiokurssia. Loput 5 opintopistettä opiskellaan konservatoriossa. Lisäksi valinnaisiin opintoihin voi sisältyä lukio-opintoja 1–25 osaamispistettä eli enintään 17 lukion kurssia.

Vaihtoehtoja lukio-opintojen suorittamiseen löytyy kaksi:

1) pakolliset 35 osaamispistettä tai 2) ”kaksoistutkinnon” verran, jolloin opiskelija suorittaa myös ylioppilastutkinnon (vähintään 4 lukioainetta).

Vaihtoehto 2 on yleisemmin opiskeltu vaihtoehto ja opiskelijamme kokevat, että ylioppilastutkinto on mahdollista suorittaa musiikkiopintojen ohessa.

Lisätietoja Eiran aikuislukion opinnoista www.eira.fi/lukio