fbpx

Helsingin Konservatoriosta valmistuu 20 klassisen musiikin ammattilaista

Helsingin Konservatorion muusikko-opiskelijat soittavat opiskeluaikanaan Helsinki Concordiassa, jonka kapellimestarina toimii Petri Sakari.

Helsingin Konservatorion muusikko-opiskelijat soittavat opiskeluaikanaan Helsinki Concordiassa, jonka kapellimestarina toimii Petri Sakari.

Helsingin Konservatoriosta valmistuu tänä keväänä ammattiin 20 klassisen musiikin muusikkoa. Musiikkialan perustutkinto on toisen asteen koulutusta ja se antaa erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin musiikkialan korkeakouluihin.

– Valmistuvat ovat olleet tyytyväisiä opintoihinsa, ja heistä suurin osa on hakemassa musiikkialan jatko-opintoihin Suomessa tai ulkomaille. Opiskelijat ovat kiitelleet kovasti oman instrumenttinsa solistisia opintoja meillä. Lisäksi monipuoliset yhteissoittomahdollisuudet ja produktiot ovat selkeästi asioita, jotka ovat opiskelijoillemme tärkeitä. Meillä on Helsinki Concordia -orkesteri, paljon kamarimusiikkia ja liediä sekä iso oma oopperaproduktio keskimäärin joka toinen vuosi, toteaa koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola.

Helsingin Konservatoriossa vietetään lukuvuoden päättäjäisiä keskiviikkona 29. toukokuuta. Ammattiin valmistuvat saavat silloin tutkintotodistuksensa. Päättäjäisissä jaetaan musiikkiopistotason päättötodistuksen saaville todistukset ja palkitaan stipendeillä opinnoissaan hyvin menestyneitä oppilaita ja opiskelijoita.

Musiikin osaamisalalta valmistuvat opiskelijat

Klassisen musiikin muusikko

Björkroth Juuso
Erkkilä Niilo
Heimonen Aino
Honkanen Ruben
Honkikangas Mariela
Ibañez-Resjan Alicia
Ikonen Heta
Karhunen Mikko
Lahdenperä Juulia
Lehtinen Tuuli
Lepistö Liisalotta
Oksanen Olivia
Pylkäs Lotta
Repokari Jonatan
Savola Sakari
Ulmala Venla
Vesterinen Emmi
Vierikko Tuukka
Vuorinen Jenni

Lisäksi yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

kuva: Heikki Tuuli

Takaisin edelliselle sivulle