fbpx

Vauhdikas Erasmus+-helmikuu jatkuu vielä konsertilla 20.3.

Joaquin, Blanca, Olivia, David, Miguel C, Miguel L. ja Güido kaupunkikierroksella.

Joaquin, Blanca, Olivia, David, Miguel C, Miguel L. ja Güido kaupunkikierroksella.

Helsingin Konservatorion ja espanjalaisen Ciudad Real -konservatorion vauhdikas Erasmus+-helmikuu sisälsi useamman liikkuvuujakson, luentoja ja konsertointia. Kaikki opiskelijat ja opettajat ovat jo palanneet kotiin mukavia kokemuksia rikkaampina, mutta yhteistyö jatkuu vielä konsertilla. Kaikki halukkaat toki pääsevät yleisöön, maantieteellisestä sijainistaan huolimatta.

Mestarikurssi ja job shadowing -yhteistyötä

Güido soittaa

Mark Sulander, Vinha Rechardt, Alberto Urroz ja Niina Hertteli mestarikurssin jälkeen.

Mark Sulander, Vinha Rechardt, Alberto Urroz ja Niina Hertteli mestarikurssin jälkeen.

Pianonsoiton professori Alberto Urroz Arturo Soria -konservatoriosta Madridista vieraili meillä viikon ajan job shadowing -jaksolla seuraamassa pianonsoiton opetustamme ja tapaamassa oppilaitoksemme pianonsoitonopettajia. Urroz piti myös mestarikurssin viidelle pianonsoiton opiskelijallemme.

Pianonsoitonopettaja Juan Manuel Güido Fernández Marcos Redondo -konservatoriosta Ciudad Realista, Espanjasta, vieraili niin ikään job shadowing -jaksolla. Pianotuntien seuraamisen lisäksi Güido piti luennon espanjalaisesta pianomusiikista. Luento sisälsi myös improvisoinnin opettamisen näkökulmia.

Miguel L., Güido, David, Blanca, Olivia, Miguel C. sekä valvoja Joaquin González Arriaga Mozartin Valepuutarhuritar-oopperan lavasteissa Konserttisalin lavalla.

Miguel L., Güido, David, Blanca, Olivia, Miguel C. sekä valvoja Joaquin González Arriaga Mozartin Valepuutarhuritar-oopperan lavasteissa Konserttisalin lavalla.

Nuoret espanjalaismuusikot vierailulla

Viiden ammatillisen opiskelijan ryhmä valvojansa kanssa saapui liikkuvuusjaksolle Marcos Redondo -konservatoriosta, Ciudad Realista. Blanca ja David opiskelivat huilunsoittoa Sari Latosen johdolla, Olivia oboeta Sanna Niemikunnaksen johdolla, Miguel C. fagottia Mikko-Pekka Svalan ohjauksessa ja Miguel L. pianoa Naoko Shibayama-Aarnion ohjauksessa.

Opiskelijoiden vaihtojakso kesti kymmenen päivää. Heidän ohjelmaansa kuului myös kamarimusiikin opiskelua, säveltapailua, ryhmätunteja sekä kulttuuriohjelmaa konsertti- ja museokäynteineen. Koko ryhmä piti upean aulakonsertin 15.2. yksilö- ja yhteisnumeroin ja esityksissä oli mukana myös konservatoriomme opiskelijoita.

Yhteistyö jatkuu konsertissa – tervetuloa yleisöön!

Konservatorioidemme yhteistyö jatkuu maaliskuussa Kaikuja-Ecos-konsertin merkeissä, jossa lavoille nousevat huilistimme, pianistimme ja kanteleensoittajamme. Konsertti järjestetään keskiviikkona 20.3. klo 19.00 (Suomen aikaa) yhteensä kolmessa paikassa: Konserttisalissa, Espanjassa sekä YouTubessa. Tervetuloa! Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertti esitetään Ciuda Realin konservatorion YouTube-kanavalla.

Konservatoriolaiset Espanjassa

Kaksi ammatillista pianonsoiton opiskelijaamme, Niina Hertteli ja Vinha Rechardt, lähtivät puolestaan Ciudad Realiin vaihtoon pariksi viikoksi. Heidän ohjelmaansa kuului pianonsoiton opintojen lisäksi säestämistä, improvisointia ja kulttuuriohjelmaa.

Erasmus+-koordinaattori Blanca Samper, Niina Hertteli ja Vinha Rechardt.

Kiireisen Erasmus+-helmikuun viimeinen tapahtuma oli rehtori Rea Warme-Korpisen ja E+ koordinaattori Soila Jaakkolan job-shadowing – ja tutustumismatka samaiseen Ciudad Realin konservatorioon. Kolmen päivän jaksoon kuului oppilaitokseen tutustuminen, opetussuunnitelmien vertailua, opetuksen seuraamista sekä kulttuuriohjelmaa.

Rehtori Rafael Sanz Alcaide, Erasmus+ koordinaattorit Blanca Samper ja Soila Jaakkola sekä rehtori Rea Warme-Korpinen.

Lämmin kiitos kaikille näiden liikkuvuusjaksojen järjestelyihin osallistuneille!

Teksti ja kuvat: Erasmus+ -koordinaattori Soila Jaakkola

Takaisin edelliselle sivulle