Galante-kuoro ja Poikien Ryhmä X esiintyvät valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa

Helsingin Konservatorion lapsi- ja nuorisokuorolaiset esiintyvät valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa 13.5. Säätytalolla. Tilaisuudessa laulavat 8–12-vuotiaiden Poikien Ryhmä X ja 9–13-vuotiaiden lapsi- ja nuorisokuoro Galante, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö palkitsee äitienpäiväjuhlassa kunniamerkillä 30 kasvattajana ansioitunutta äitiä.

– Meille on ilo ja kunnia, että saamme mennä esiintymään tällaiseen tilaisuuteen! Laulamme kunnioittaaksemme vanhempien ja erityisesti nyt äitienpäivänä äitien tekemää kasvatustyötä monenlaisissa, haastavissakin olosuhteissa. On tietysti erityisen hienoa ja juhlavaa päästä esiintymään juhlaan, jota myös tasavallan presidentti kunnioittaa läsnäolollaan. Kappaleet on valittu niin, että niissä kunnioitetaan perinteitä ja historiaa ja samalla tuodaan tuulahdus nykypäivää ja lasten laulun kautta tietysti myös iloa ja valoa tulevaisuuteen, kertoo kuoronjohtaja Anna Nora.

Galante ja Poikien Ryhmä X laulavat äitienpäiväjuhlassa J.H. Erkon sanoittaman suomalaisen kansanlaulun Tuuditan tulisoroista, tutun virolaisen äitienpäivälaulun Äidin sydän sekä uuden suomalaisen kesälaulun Kesä, jonka on sanoittanut ja säveltänyt Satu Simola.

Tähän esiintymiseen valmistaudutaan Anna Noran mukaan yhtä huolella kuin kaikkiin muihinkin esiintymisiin.

– Oman juhlavan sävynsä tähän tuo upea esiintymispaikka. Mutta itse esiintyminen ja harjoittelu sujuvat samaan tapaan kuin muutoinkin esiintymisiä valmisteltaessa. Osaa kuorolaisista kyllä vähän jännittää ja toisaalta innostaa tuo tasavallan presidentin läsnäolo, tuohan se tilaisuuteen arvovaltaisuutta ja arvokkuutta!

  • Lapsi- ja nuorisokuoro Galante on lapsi- ja nuorisokuoro 9–13-vuotiaille. Kuoroa johtaa Saara Aittakumpu.
  • Poikien Ryhmä X on toiminnallinen 8–12-vuotiaiden poikien rytmiikka- ja laulupaja, jossa lauletaan ja soitetaan rytmisoittimia. Se tarjoaa opetusta kuorolaulussa ja säveltapailussa. Ryhmää ohjaavat Anna Nora ja Ville Syrjäläinen.

Valtakunnallisen äitienpäiväjuhlan järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Tilaisuudessa palkittavat äidit saavat Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.

Lue lisää valtakunnallisesta äitienpäiväjuhlasta Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiedotteesta

teksti ja kuva: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle