Kanteleorkesteri ja nuorisokuoro yhdessä lavalla 20.11.

Suomalaisen musiikin juhlaa -festivaalin Kaikuja Suomesta -konsertissa 20.11. kuullaan Helsingin Konservatorion kanteleorkesterin ja All 4 Voices -nuorisokuoron yhteisesitys.

– Martti Pokelan Miessi Maanon on yksi monista Pokelan kantelesävellyksistä, joka on saanut innoituksensa Lapista. Miessi Maanon pohjautuu saamelaisiin sävelaiheisiin. Luvassa on vaikuttavaa musiikkia, paljon väriä ja tunnelmaa, kuvailevat kanteleensoitonopettaja Jenny Vartiainen ja kuoronjohtaja Anna Nora. Ulla Pirttijärven sävellys Voimaksi teille aloittaa konsertin. Pokelan Miessi Maanoniin upotettuna kuullaan kuoroille ja kanteleille sovitettu Kehtolaulu. Sovituksen kanteleille ja All 4 Voices -kuorolle on tehnyt Anna Nora.

Kymmenjäsenisen kanteleorkesterin soittajissa on mukana sekä juuri aloittaneita että opinnoissa pidemmällä olevia soittajia.

– Orkesterilaiset ovat innokkaita ideoijia ja sovittajia, jotka kokeilevat mielellään erilaisia soittotapoja. Tässäkin esityksessä on käytössä useampi e-bow eli sähköjousi, joilla kanteleita soitetaan, mainitsee Jenny Vartiainen.

Kaikuja Suomesta -konsertin juontaa Eilakaija Sippo, jonka lausuntanumero kuullaan myös konsertissa. Konsertissa kuullaan lisäksi kamarimusiikkia mm. Sibeliukselta, Kaskelta ja Madetojalta. Uudempaa suomalaista musiikkia edustavat mm. Jaakko Kuusiston Play III op. 21, Olli Mustosen Balladi ja Sebastian Fagerlundin Rounds.

 

Lisätietoa Kaikuja Suomesta -konsertista

teksti ja kuva: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle