fbpx

Keväällä tarjolla yli 90 klassisen musiikin konserttia

Kevätkaudella 2020 Helsingin Konservatorio tarjoaa klassisen musiikin ystäville yli 90 konserttia. Kaikki kevään konsertit on julkaistu konservatorio.fi/tapahtumat -sivulla.

Runsaasta konserttitarjonnasta tuottaja Jaakko Haapaniemi nostaa esiin muutamia mielenkiintoisia tapauksia.

– Huhtikuun alussa Helsinki Concordia ja Lahden Nuori Sinfonia -orkesteri yhdistävät voimansa ja konsertoivat Lahdessa ja meillä. Kahden konservatorion nuoret muusikot soittavat mm. Wagnerin ja Elgarin teoksia kapellimestari Petri Sakarin johdolla, kertoo Haapaniemi.

– Uusi vuokralaisemme Kaartin soittokunta esiintyy ensimmäistä kertaa uudessa kotisalissaan eli konserttisalissamme helmikuun alussa.

Isompia tapahtumia ovat myös kamarimusiikkikatselmus Kamarista! maaliskuussa ja ammattiin valmistuvien opiskelijoiden näyttökonserttien Näyttö!-festivaali huhtikuussa. Jousten soivalla viikolla maaliskuussa kuullaan Visollo- ja Elohopea-orkestereita ja kansanmusiikkiyhtyettä.

– Pianon kehityksestä kiinnostuneille on helmikuun lopussa tarjolla mielenkiintoinen, elämyksellinen konserttimatka läpi eri aikakausien. Pianonvirittäjä- ja muusikko-opiskelijamme valmistelevat yhteisprojektia, jossa kerrotaan pianon teknisestä kehityksestä ja kuullaan eri aikakausien musiikkia, vinkkaa Jaakko Haapaniemi.

Uusia yhteistyömuotoja

Helsingin Konservatorion oppilaiden osaamista voi kuulla yhä enemmän myös muualla kuin konservatoriotalon konserteissa, kun uusi yhteistyö Hyvän toivon kappelin kanssa alkaa.

– Olemme sopineet neljästä konsertista Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Oppilaamme tarjoavat musiikkihetken osana kevään Kappelikahviloita, joista ensimmäinen järjestetään helmikuun 4. päivä.

Konserttiyhteistyö Uuden lastensairaalan kanssa jatkuu myös kevätlukukaudella. Konservatorion oppilaat esiintyvät kevään aikana kolmesti Uuden lastensairaalan pääsisäänkäyntiaulassa: 21.1., 10.3. ja 19.5.

Visseli-soitinesittelypäivä huhtikuussa

Suosittu jokakeväinen koko perheen Visseli-soitinesittelypäivä järjestetään 18.4., jolloin lapset voivat kokeilla soittimia ja kuunnella musiikkiesityksiä. Tarjolla on tietoa musiikkiopistoon hakemisesta ja musiikin harrastamisesta.

Konservatorion omassa opettajakonserttien sarjassa esiintyvät 24.2. Maaret Repo-Pohjonen, viulu ja Joonas Pohjonen, piano sekä 28.2. Sami Mäkelä, sello ja Timo Latonen, piano.

Katso kevään konsertit konserttikalenterista

Takaisin edelliselle sivulle