Kevätpartita-konsertissa 1.3. kuullaan Bachia ja Tšaikovskia

Konservatorion kevään opettajakonserttien sarja jatkuu 1.3. Maaret Repo-Pohjosen ja Joonas Pohjosen Kevätpartita-konsertilla. He ovat soittaneet yhdessä runsaat parikymmentä vuotta sekä duona että triosta kvintettiin muiden muusikoiden kanssa. Repo-Pohjonen opettaa Helsingin Konservatoriossa viulunsoittoa ja kamarimusiikkia.

– Kevätpartita-konsertti on ikään kuin toinen osa Bachin sooloviulusonaattien ja -partitojen kokonaisesityksistä. Bachin toisen partitan d-molli viides osa Chaconne muokkaa tämän tanssisarjan sävellyksellisesti uusiin ulottuvuuksiin, sillä osa itsessään jakautuu kolmeen jaksoon molli-duuri-molli ja varioi samalla teemaa 64 kertaa tällä matkalla, kertoo Maaret Repo-Pohjonen.

Tšaikovskin kuolemasta tulee kuluneeksi 125 vuotta tänä vuonna, joten Sarja viululle ja pianolle op. 42 on säveltäjän merkkivuotena ajankohtainen ja Repo-Pohjosen mielestä hyvin Bachin d-mollimaailmaa jatkava.

– Konsertin päättävä Mélodie onkin ihanassa Es-duurissa. Kevät on täällä! hymyilee Maaret Repo-Pohjonen kuvaillessaan Tšaikovskin teosta.

 

Lisätiedot konsertista

teksti: Raija Kaljunen
kuva: Maaret Repo-Pohjosen arkisto

Takaisin edelliselle sivulle