Kirjastossa yli 6000 lainaustapahtumaa vuonna 2017

Konservatorion kirjaston aineistoja lainattiin ja uusittiin yhteensä 6161 kertaa vuonna 2017. Ahkerimpia lainaajia olivat ammatillisen koulutuksen opiskelijat.

– Lainatuin nuotti oli Henry Purcellin oopperan Dido and Aeneas partituuri, joka lainattiin ja uusittiin 34 kertaa, kertoo kirjastonhoitaja Jaska Järvilehto.

Kirjoista lainatuin oli Anna-Liisa Aallon ja Kati Parviaisen äänenkäyttäjän käsikirja Auta ääntäsi. Sen lainattiin tai uusittiin 11 kertaa vuoden aikana. Cd-levyjä lainattiin ja uusittiin 108 kertaa.

– Cd-levyjen kysyntä on nykyään varsin vähäistä. Tarjoammekin asiakkaillemme nykyään Naxos Music Library -suoratoistopalvelua, josta löytyy yli 135 000 äänitettä kuunneltavaksi. Käyttäjätunnukset saa kirjastosta ja opastan mielelläni palvelun käytössä, sanoo Järvilehto.

Helsingin Konservatorion kirjaston hyllystä löytyy yhteensä 18 395 nidettä. Uutta aineistoa hankittiin 673 nidettä vuonna 2017. Kirjasto palvelee konservatorion oppilaita, opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Lisätietoa kirjastosta