fbpx

Konservatorion klassinen joulukuu

Helsingin Konservatorion soiva joulukalenteri on taas täällä – kolmatta kertaa! Tänäkin vuonna tuomme klassisen musiikin kotiinne. Lisäksi kutsumme konserttiin. Joulukuun ohjelmistostamme löytyy, mistä valita.

Joulukalenterin luukut aukeavat yksi kerrallaan, Helsingin Konservatorion YouTube-kanavalla sekä verkkosivuillamme, osoitteessa Konservatorio.fi.

Joulukalenterissa kaikuvat ajankohtaiset, klassiset sävelet; joulun perinteiset sekä muut klassisen musiikin helmet. Esiintyjinä ovat konservatoriolaiset: oppilaamme, opiskelijamme, yhtyeemme ja opettajamme.

Joulukalenterin luukkujen avaaminen onnistuu käymällä verkkosivuillamme päivittäin 1.-24.12. ja klikkaamalla kunakin päivänä etusivun Ajankohtaista-laatikossa näkyvää kuvaketta. Löydät kalenterin myös suoraan YouTube-kanavaltamme, josta se löytyy aina keskiyöllä päivittyvänä soittolistana 1.12. alkaen.

 

Joulukalenterin saa helposti saataville lisäämällä sivun konservatorio.fi/joulukalenteri-2022 selaimen kirjanmerkkeihin, tai ottamalla konservatorion YouTube-kanavan seurantaan.

Joulukuun konsertit

Loppuvuoden ohjelmasta löytyy paitsi joulukonsertteja, myös muunlaista tarjontaa.

Sunnuntaina 4.12. klo 18.00 Konserttisalissa rokkaavat sellot, kun Kirkkonummen ja Pakilan musiikkiopistojen sekä Helsingin Konservatorion sellistit vievät kuulijat toisiin todellisuuksiin. Maanantaina 5.12. klo 19.00 taas on luvassa monitaiteellista oopperaa ilman laulajia. Tuolloin lavalla nähdään pianisti Maria Suokas sekä näyttelijä Tuukka Vasama.

Laulajia pääsee kuulemaan perjantaina 9.12. klo 18.00 ja 19.30 Konserttisalissa, Laulajien joulukonsertissa. Samana päivänä Kamarimusiikkisalissa soivat jouluiset jouset klo 18.00.

Konservatorion oppilaita ja opiskelijoita pääsee kuulemaan myös Hakasalmen huvilassa, sunnuntaina 11.12. klo 14.00 Joulun tunnelmaa -konsertissa. Seuraavalla viikolla ohjelmasta löytyy muun muassa Kuorojen joulukonsertti keskiviikkona 14.12. klo 18.30 sekä Muskarin tonttuleikki-ilta torstaina 15.12. klo 16.30 ja 17.30.

Joulukonserteistamme suurin Konserttisalissa perjantaina 16.12. klo 19.00. Kamarikuoro Audite esittää: Kauneimmat joululaulut. Mukana esiintymässä on myös lapsikuoro Tähtisumu, sekä konsertin yleisö. Yhteislaulujen ajaksi kuoro jakaantuu saliin, ja laulut lauletaan yhdessä kankaalle heijastetuista nuoteista. Yleisö voi halutessaan laulaa stemmoissa tai melodiaa tai vain hiljentyä kuuntelemaan.

Kaikkiin näihin konsertteihin on muuten vapaa pääsy!

Kaikki konsertit näet Tapahtumakalenterista

Takaisin edelliselle sivulle