fbpx

Konservatorion oppilaat lähtevät Kansallisoopperan mestarien messiin

Noin 20 Helsingin Konservatorion nuorta muusikkoa pääsee musisoimaan Kansallisoopperan orkesterin ammattimuusikoiden rinnalla 20. syyskuuta Oopperatalon päänäyttämöllä. Konserttiin osallistuu puhallin- ja jousisoittajia sekä harpisteja taiteen perusopetuksen oppilaista. Mestarien messissä -konsertin johtaa Anna-Maria Helsing, solisteina ovat mezzosopraano Elli Vallinoja ja baritoni Olli Tuovinen.

– On hienoa, että oppilaat pääsevät ammattilaisten rinnalle Oopperan lavalle ja soittamaan mukavasti haastavaa ohjelmistoa. Tällainen pistää varmasti keskittymään ja tsemppaamaan ja motivoi harrastamista pitkäksi aikaa. Projekti on varmasti myös iso elämys ja elämänmittainen muisto, sanoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

Konsertissa kuullaan mm. Edvard Elgarin Marssi nro 1 sarjasta Pomp and Circumstance, Georges Bizet’n Alkusoitto, Habanera ja Escamillon aaria oopperasta Carmen ja Tsaikovskin musiikkia Pähkinänsärkijästä ja Jevgeni Oneginista.

Mestarien messissä -projektissa on mukana oppilaita myös Länsi-Helsingin ja Kirkkonummen musiikkiopistoista sekä espoolaisesta Musikinstitutet Kungsvägenistä. Edellisen kerran Helsingin Konservatorion oppilaita oli mukana projektissa syksyllä 2016.

Lisätietoa Mestarien messissä -konsertista Kansallisoopperan verkkosivuilla

teksti: Raija Kaljunen
kuva: Heikki Tuuli

Takaisin edelliselle sivulle