fbpx

Syyskaudella tarjolla yli 80 konserttia

Helsingin Konservatorion syksyn runsas konserttitarjonta sisältää yli 80 erilaista klassisen musiikin konserttia. Kaikki konsertit on nyt julkaistu konservatorio.fi/tapahtumat -sivulla. Tämän syksyn erikoisuus on Konservatorio Ruoholahdessa 20 vuotta -juhlakonsertti, joka järjestetään 15. marraskuuta.

– Syksyllä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun konservatoriotalo valmistui Ruoholahteen metroaseman lähelle ja saimme käyttöömme uudet opetustilat ja huippuluokan konserttisalin. Muutto Fredrikinkadulta tänne oli tärkeä virstanpylväs konservatorion historiassa. Ohjelmallisessa juhlakonsertissa kuullaan muistoja ja musiikkia matkan varrelta. Esittelemme yleisölle kattavan läpileikkauksen talon toiminnasta, kertoo tuottaja Jaakko Haapaniemi.

Juhlakonsertin lisäksi Helsingin Konservatorio järjestää tuttuun tapaan runsaasti maksuttomia oppilas- ja opiskelijakonsertteja. Lukuvuonna 2018–2019 alkanut yhteistyö Uuden lastensairaalan kanssa jatkuu. Syksyllä kuullaan myös neljä opettajakonserttia. Omien tuotantojen lisäksi talossa kuullaan monia mielenkiintoisia vierailuesityksiä.

– Maailmankuulu lied-pari Anne Sofie von Otter ja Bengt Forsberg esiintyy konserttisalissamme 24. marraskuuta Suomen Lied-akatemian järjestämässä konsertissa. Olemme iloisia, kun konsertti- ja kamarimusiikkisalimme palvelevat oman käyttömme lisäksi klassisen musiikin toimijoita ja muita tapahtumajärjestäjiä vuokrakäytössä, toteaa Jaakko Haapaniemi.

Katso syksyn konsertit konserttikalenterista

Takaisin edelliselle sivulle