Konservatorion syyskaudella tarjolla lähes 70 klassisen musiikin konserttia

Helsingin Konservatorion runsas ja monipuolinen konserttisyksy on julkaistu konservatorion verkkosivuilla konservatorio.fi/tapahtumat. Konservatorio tuottaa itse yli 60 klassisen musiikin konserttia, joissa esiintyvät perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen nuoret muusikot. Lied on tänä syksynä vahvasti esillä, kun Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää valtakunnallisen Helsinki Lied -kilpailun 26.–28. lokakuuta. Konservatoriolla vierailevista tuotannoista isoin on Kansainvälisen Paulon sellokilpailu, jonka ensimmäiset erät järjestetään konserttisalissa lokakuun puolivälissä.

– Orkestereidemme konserteista mainitsen Helsinki Concordian Sinfoniakonsertin 14. syyskuuta, jossa orkesteri soittaa ensimmäisen kerran uuden kapellimestarinsa Petri Sakarin johdolla. Nuorempien orkesterilaisten konsertissa 10.10. kuullaan myös oppilaamme Joonas Pesosen Myrsky-teoksen kantaesitys, kertoo tuottaja Jaakko Haapaniemi.

– Mielenkiintoinen on myös Kohti Viking Barokkia -konsertti 7.11., jolloin kuullaan Pohjoismaiden kansanmusiikkia ja barokkimusiikkia viikinkiretkiteemalla. Nuoret muusikkomme soittavat myöhemmin marraskuussa Musiikkitalossa osana tämä suurprojektin yhteisorkesteria.

Konservatorion oma opettajakonserttien sarja jatkuu kahdella konsertilla marraskuussa. 1.11. esiintyvät Maaret Repo-Pohjonen (viulu) ja Joonas Pohjonen (piano) ja 10.11. Päivi Vesalainen (klavikordi) ja Janne Malinen (kitara).

Katso syksyn konsertit konserttikalenterista

muokattu 20.8.2018: Päivitetty Kohti Viking Barokkia -konsertin nimi.

Takaisin edelliselle sivulle