Laiva on lastattu 8.12. suomalaisella musiikilla

Laiva on lastattu

Helsingin Konservatorio juhlistaa Suomalaisen musiikin päivää eli Jean Sibeliuksen syntymäpäivää konsertilla, jossa kuullaan kantaesityksenä kolme osaa Minna Leinosen uudesta sävellyksestä Laiva on lastattu – perinneleikkejä kanteleyhtyeille.

Teoksen esittävät konservatorion kanteleorkesteri Jenny Vartiaisen johdolla ja Poikien Ryhmä X Anna Noran johdolla. Laiva on lastattu -teos on Kanteleensoiton Opettajat ry:n tilausteos erilaisille kanteleille. Esitys on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa ja teos esitetään 8.12. usealla paikkakunnalla erilaisina kokonaisuuksina.

Helsingin Konservatoriolla klo 18.00 esitettävät osat ovat Nuku nuku nurmilintu, Loruttelu ja 10 tikkua laudalla. Teoksessa käytetään monenlaisia soittotekniikoita. Esimerkiksi 10 tikkua laudalla on rytmikäs ja vauhdikas osa, jossa kanteleita soitetaan pelkästään tikuilla.

– Nuku nuku nurmilinnussa on mielenkiintoinen äänimaisema, jossa kuullaan mm. vipuglissandoja, tremoloita ja preparoitua viisikielistä kannelta. Loruttelu pohjautuu kaikille tuttuun Ulle dulle dof-loruun. Luvassa on hienoja sointimaailmoja, kertoo kanteleorkesterin johtaja Jenny Vartiainen.

Minna Leinosen uuden teoksen lisäksi konservatorion oppilaat soittavat konsertissa suomalaista kamarimusiikkia.

Säveltäjä Minna Leinosen verkkosivut

Takaisin edelliselle sivulle